Tiistai 11. elokuuta.
Nimipäivää viettää Sanna, Sanni, Susanna, Susanne, Susanna, Susane, Sanna
Julkaistu 21.10.2019 13:23

Etsiminen kannattaa

Bill Wilsonin vierailu helluntaiseurakuntien syyspäivillä teki vaikutuksen. Kaksitoistavuotiaana hylätyksi ja löydetyksi tulleesta Wilsonista tuli seurakuntapastori, joka perusti maailman suurinta pyhäkoulutoimintaa ylläpitävän Metro World Child -järjestön. Järjestö tavoittaa pyhäkouluihinsa joka viikko yli 200 000 heikoissa ja turvattomissa olosuhteissa elävää lasta. Wilsonin ja hänen järjestönsä toiminta muistuttaa meitä kristittyjä, Jeesuksen opetuslapsia, yhdestä evankeliumin tärkeimmästä periaatteesta, etsimisestä. 

 

Luukkaan evankeliumin viidettätoista lukua pidetään etsimisen ja löytämisen lukuna. Kadonneen lampaan ja rahan löytymiseksi oli tehtävä paljon työtä. Tavatessaan Sakkeuksen Jeesus sanoi tulleensa etsimään ja pelastamaan kadonnutta. Kadonneiden löytäminen ja ohjaaminen Jumalan valtakuntaan oli keskeinen osa Jeesuksen toimintaa – miksi se ei olisi sitä myös hänen opetuslapsillaan? 

 

Kristittyinä ja seurakuntina muodostamme todellisen etsintäverkon. Seurakuntiemme pysähtynyt jäsenkehitys tuskin johtuu siitä, että kaikki kadonneet olisivat jo löytyneet. Kaikki eivät koe olevansa kadonneita. Näin oli jo Jeesuksen aikana. Käytännön kokemukset kuitenkin kertovat, että apua etsiviä on paljon. 

 

Sähköinen ”etsintäverkko” tuleuskoon.fi on hyvä esimerkki siitä, miten etsiminen kannattaa. Avainmedian hallinnoima sivusto löytää joka kuukausi lähes 5 000 ihmisen joukosta keskimäärin 150 suomalaista, jotka haluavat tulla uskoon. Samoin koulupastorit kohtaavat kymmeniä tuhansia koululaisia, joiden joukosta löytyy satoja yksinäisyydestä, itsetuhoajatuksista ja arvottomuuden tunteista kärsiviä nuoria. Etsivää kotimaantyötä herätysliikkeessämme tekevät ja tukevat Avainmedian ohella Elämä ja Valo ry, Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö ry sekä Hyvä Sanoma ry. 

 

Kokemuksemme mukaan avainasemassa ovat kuitenkin aina lähimmäisensä huomioivat, etsivällä mielellä olevat kristityt sekä paikalliset seurakunnat. Henkilökohtaiset kontaktit sekä niitä tukevat työmuodot ja apuvälineet, kuten ruoka- ja elintarvikejakelu, evankelioiva materiaali verkkosivuineen sekä niin kutsutut matalan kynnyksen tapahtumat muodostavat tällä hetkellä palautteidenkin mukaan parhaiten uusia ihmisiä löytävän kokonaisuuden. 

 

Kaikkien ei tarvitse olla Bill Wilsoneita. Riittää, jos löydämme yhden ja hän löytää taas yhden. On myös tärkeää, että seurakunnassa panostetaan kokoustoiminnan ohella etsivään, diakoniahenkiseen työhön. Omistetaan Jeesuksen opetuslapsilleen jättämät rohkaisevat sanat itsellemme: ”Anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan."

 

 

 

Janne Lahti 

Kirjoittaja on helluntaiseurakuntien 

kotimaanjärjestö Hyvä Sanoma ry:n 

toiminnanjohtaja.Jaa
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!