Keskiviikko 5. elokuuta.
Nimipäivää viettää Salme, Sanelma, Gurli
Julkaistu 14.9.2016 09:03

Elämä peliin lähetystyön puolesta

Kansainvälisessä vertailussa Suomi on ollut yksi menestyneimmistä maista sekä olympialaisissa että lähetystyössä. Olympiamitaleja on reilun sadan vuoden aikana tullut satoja. Urheilusankareidemme nimet ovat vieläkin suomalaisten mielissä. Rion olympialaisiin suomalaiset menivät kuitenkin pienin odotuksin ja palasivat sieltä ilman mainittavaa menestystä.

Entä millainen on suomalaisen lähetystyön menestys ja nykyinen tila? Hiipuuko lähetysintomme?

Meillä on upea lähetyshistoria. Miljoonat ihmiset ovat kuulleet evankeliumin ja tulleet autetuiksi. Lähetystyön tuloksena on syntynyt kymmeniä tuhansia seurakuntia. Vieläkin Suomen helluntaiherätys lähettää suhteellisesti enemmän lähettejä kuin mikään muu helluntailiike maailmassa.

Onko lähetystyölle käymässä kuitenkin samalla tavalla kuin maamme olympiamenestykselle? Median mukaan suomalaisurheilijoilla oli Riossa ”kaikesta huolimatta hyvä tunnelma”. Riittääkö uskovallekin vain hyvän fiiliksen tavoittelu elämän sisällöksi? Vai löytyykö vielä niitä, jotka ovat valmiita uhraamaan elämänsä maailman tärkeimmän asian hyväksi?

Jeesuksen lähetyskäsky on edelleen yhtä ajankohtainen kuin silloin, kun suomalaiset lähetyspioneerit tekivät lähetyshistoriaa. Maailmassa on kokonaisia kansoja ja tuhansia ihmisryhmiä, jotka eivät ole koskaan kuulleet evankeliumia. Suomalaisina meillä on tärkeä tehtävä herättää Afrikan, Latinalaisen Amerikan, Aasian ja Euroopan helluntailiikkeitä syttymään lähetystyölle.

Viime vuosina ihmisten sitoutuminen seurakuntiin on heikentynyt, ja monilla seurakunnilla on taloushuolia. Se on myös yksi syy siihen, että suomalaisten lähettien määrä on viime vuosina laskenut. Lähtijöitä olisi, mutta lähettäjiä tarvitaan.

Lähetysinnostus on vaikuttanut aina myönteisesti seurakuntien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Näky sielujen pelastuksesta ja kärsivien ihmisten auttamisesta on edelleenkin Jumalan tahdon mukaisen seurakuntaelämän keskiössä.

Suomalaisen olympiaurheilun tulevaisuuden kannalta on ratkaisevaa, miten nuoret innostuvat laittamaan kaikkensa peliin menestyäkseen. Samoin lähetystyömme tulevaisuus riippuu paljon siitä, miten seurakuntiemme nuoret innostuvat lähetystyöstä. Urheilu vaatii harjoittelua, hikeä ja kyyneleitä.

Lähetystyö vaatii koko elämän uhraamista. Seurakuntien ja lähetysjärjestöjen tehtävänä on antaa lapsille ja nuorille kasvupohja, joka saa heidät innostumaan lähetystyöstä. Nuorten tulee löytää oma lähetysidentiteettinsä. Nykyaikainen lähetystyö onkin monimuotoista: tehtävää löytyy niin lapsille, nuorille kuin vanhemmillekin.

Siksi on tärkeä tiedostaa, että vastuu lähetystyöstä on jokaisen seurakuntalaisen asia.


Harri Hakola

Kirjoittaja on lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin toiminnanjohtaja.

Jaa
Yhdysvalloissa korona toi kokoussurffailua ja seurakunnasta etääntymistä – tutkimuksen mukaan nettijumalanpalveluksiin osallistumisessa näkyy selvä ikäryhmien välinen ero
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!