Keskiviikko 28. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Simo, Simon
Julkaistu 1.7.2019 00:00

Auta Jeesus minua ja montaa muuta

Tämän sanonnan olen kuullut muutamankin kerran. Usein sanonta liittyy tilanteeseen, jossa jonkun toisen toiminta on ollut omasta mielestä ajattelematonta. Toisinaan lausahdukseen sisältyy huoli, miten akuutista haasteesta selvitään. Jokainen meistä on saanut joskus kokea loukkaavaa käytöstä lähimmäisiltämme.

 

Seurakuntaelämässä voimme välillä pahoittaa mielemme pienistäkin asioista. Unohtunut tervehdys tai kiireinen ohitus voi synnyttää tunteen, että toinen ei välitä. Joskus käy myös niin, että aletaan lukemaan sitä kuuluisaa luulojen kirjaa ja saadaan rakennettua hieno konflikti omaan mieleen. Sellaisista ajatuksesta voi sitten kyllä syntyä oikea riitakin.

 

Henkilökohtaiset toiveemme seurakunnan toiminnasta aiheuttavat jännitteitä ihmisten välille. Kunnioitus toista kohtaan ei jaksa kantaa ymmärrykseen ja väistämiseen saakka. Oikeassa olemisen tarve jyrää usein inhimillisyyden ja asioiden mittasuhteet katoavat. Seurakunnassa kuten kodissakin voidaan olla erimieltä, mutta kunnioituksen tulisi säilyä vaikeissakin tilanteissa.

 

Se, että me tavalliset ihmiset joskus hiukan loukkaannumme, on kuitenkin vielä aika vaaratonta. Joskus voi käydä niin, että suurien johtajien välille syntyy jännitteitä. Näitä tilanteita olemme nähneet muun muassa suurvaltojen presidenttien arvovaltataisteluissa. Usein tämmöiset tapaukset koskettavat jo suurempaa ihmisjoukkoa tai jopa koko maailmaa.

 

Taistelua vallasta voidaan käydä seurakunnan keskelläkin ja siinä seurakunta itsessään on harvoin voittaja. Kuinka tärkeää onkaan lähestyä toista ihmistä avoimesti kysyen mielessä myllertävän asian todellista laitaa. Katkeruus toista kohtaan aiheuttaa raskasta taakkaa ja voi olla este Jumalan toiminnalle elämässä. Sovinnon silta yhdistää ja saa molemmat osapuolet elämään kevyemmin. Toivottavasti meistä jokainen voi kulkea vapaana katkeruudesta ja elää niin, ettei kenenkään kohtaamista tarvitse jännittää.

 

Otsikon sanonnassa on hieno ajatus. Auta Jeesus minua ja myös muita hyväksymään toisemme. Auta Jeesus minua kasvamaan sinun tuntemisessasi. Auta Jeesus minua ja montaa muuta. Olkoon tämä rukouksemme tänäkin kesänä johdattaen meitä sovinnon tiellä perille saakka.

 

 

Mika Korkatti


Kirjoittaja on Aikamedia Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

 Jaa
Satavuotias Savonlinnan helluntaiseurakunta tavoittaa ihmisiä kotikaupungissaan ja maailmalla
Kutsumuksena lähetystyö – Tedderit pääsivät pitkän odotuksen jälkeen lähtemään Etiopiaan  
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!