Armolahjat käyttöön

Seurakunta on ennen kaikkea armoyhteisö, ja siitä sen tulisi olla tunnettu vaikutuspiirinsä keskuudessa. Jokainen helluntailainen on saanut kohdata henkilökohtaisesti armon. Itse armahdettuina he saavat olla jakamassa kanssakulkijoilleen tätä armoa, joka tulee Jumalalta. Seurakunta on ainoa yhteisö koko maailmassa, jolla ei ole vain sanoja ja julistuksia armosta, vaan voima välittää sitä ihmisille. Pyhä Henki on tuon voiman lähde. 

 

Ihmiset tarvitsevat kohtaamista armahtavan Jumalan kanssa, siis jotain todellista ja konkreettista. Kokemuksellisuus kuuluu helluntailaisuuden identiteettiin. Suomalaisille helluntailaisille Azusa-kadun tapahtumat Los Angelesissa vuosina 1906–1909 ovat tuttuja. Seurakunnan yllä oli helluntain kaltainen Pyhän Hengen vuodatus. Ihmisiä pelastui, armolahjat toimivat ja paljon ihmeellisiä asioita tapahtui.

 

Me opimme ja rohkaistumme historiasta, ja se haastaa meitä elämään helluntailaisina tässä ajassa. Menneiden herätysten tapahtumat kannustavat meitä anomaan ja käyttämään armolahjoja. Mitkään olosuhteet eivät saisi estää meitä. 

 

Armolahjat ovat kristityille annettuja luonnollisia ja yliluonnollisia lahjoja, jotka on tarkoitettu seurakunnan käyttöön. Jokaisen etuoikeus ja velvollisuus on palvella lahjoillaan seurakunnassa ja sen ulkopuolella olevia ihmisiä. Jumalan olemus ja rakkaus ilmenevät tätä kautta. 

 

Tarvitsemme opetusta armolahjoista ja omien lahjojen löytämisestä sekä käytännön harjoittelua niiden käytöstä. Seurakunnan johdolla on vastuu arvioida armolahjojen käyttöä. Armolahjojen käyttäjät tarvitsevat rohkaisua ja opastusta sekä joskus myös korjaavaa palautetta. Koska lahjat on tarkoitettu yhteisössä käytettäviksi, silloin myös niiden arviointi voi toteutua. 

 

Paikallisseurakunnan merkitys on huomioitava aikamme korostuneessa yksilökeskeisyydessä. Jokaisella seurakuntalaisella on oma paikkansa ja tehtävänsä yhteisössä. Seurakunnat eivät ole täydellisiä, koska niiden jäsenet ovat vajavaisia, yksin armosta pelastettuja. Se tulee hyväksyä ja muistaa. 

 

Ylpeys ja pelko voivat olla este armolahjojen anomiselle ja käyttämiselle. Hengellistä velttoutta ei tulisi sekoittaa nöyryyteen tai kulttuuriin sopivaan käytökseen. Terve nöyryys on antautumista palvelemaan sellaisena ihmisenä kuin on tällä hetkellä ja käyttämään niitä lahjoja, jotka on saanut. 

Elinvoimainen ja menestyvä seurakunta tarvitsee käyttöönsä kaiken sen, mitä Jumala on tarkoittanut sen käytettäväksi.

 

 

Irma Frestadius 

 

Kirjoittaja on Espoon helluntaiseurakunnan pastori. 
13/2020

UutisetRehellinen keskustelu on avain niin ihmis- kuin jumalasuhteessa.
UutisetVille Turkkinen meni Big Brotheriin ja sai seurakunnakseen paitsi toiset asukkaat myös valtavan määrän televisionkatsojia.
PääkirjoitusSeurakunta on ennen kaikkea armoyhteisö, ja siitä sen tulisi olla tunnettu vaikutuspiirinsä keskuudessa. Jokainen helluntailainen on saanut kohdata henkilökohtaisesti armon. Itse ar...
UutisetEvankeliset seurakunnat välittävät jumalanpalveluksia neuvottelualustoilla.
UutisetSuomen Evankelinen Allianssi rohkaisee kristittyjä välittämään ympärilleen evankeliumin toivoa nyt, kun ihmiset ovat huolissaan ja peloissaan koronaviruksen takia.


– Koska sinulla...
Mustarastas. Purjeenpaikkaaja. Sirppisiipi 2019.

Tuuli laulaa lähtijöille, kutsuu kauas kulkijoita. -- Ota heidät vastaan, purjeenpaikkaaja. Väsyneet, veneensä särkeneet...
KolumniElämme poikkeuksellisia aikoja. Ensimmäistä kertaa tämän sukupolven aikana otetaan käyttöön poikkeustilalait. Ne meistä, jotka olemme täällä vielä kahdenkymmenen vuoden päästä, muistamme nämä kuuk...
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!