Äläkä unohda lähetystyötä

Tuttu hyvänyön toivotus meille helluntailiikkeen kasvateille: ”Hyvää yötä, Jeesus myötä, enkelit tehköön samaa työtä, äläkä unohda lähetystyötä.” Lähetystyö on erityisesti suomalaisen helluntailiikkeen DNA:ssa, ja myös reilun satavuotiaan kansainvälisen helluntailiikkeen räjähdysmäinen kasvu on ollut suoraa seurausta määrätietoisesta ja uhrautuvasta lähetystyöstä.

 

 

Elokuun alussa Orlandossa, Yhdysvalloissa järjestetyssä World Assemblies of God (WAGF) -konsultaatiossa kerrottiin, että pelkästään tähän helluntailiikkeeseen sitoutuneita lasketaan olevan maailmanlaajuisesti lähes 70 miljoonaa. Jos mukaan lasketaan myös ne liikkeet, jotka ovat syntyneet näiden eri kansallisten liikkeiden tuloksena, on lukumäärä yli 90 miljoonaa. Vertailun vuoksi maailman suurimmalla protestanttisella kirkkokunnalla anglikaanikirkolla on 85 miljoonaa, ja toiseksi suurimmalla – Luterilaisella maailmanliitolla – vajaa 80 miljoonaa jäsentä. Tällä hetkellä WAGF on virallisesti siis maailman kolmanneksi suurin protestanttinen kirkkokunta.

 

Tämän vuotiseen tapaamiseen oli tehty tutkimustyötä niistä lähetystyön synnyttämistä kansallisista liikkeistä, joita on syntynyt varsinkin pohjoismaisten ja kanadalaisten helluntailiikkeiden kautta. On suorastaan mykistyttävää, että pienen suomalaisen helluntailiikkeen ainakin osittaisen työn tuloksena on syntynyt lähes 20 miljoonaa henkeä käsittävät liikkeet!

 

Nyt lähetystyötä kuitenkin haastetaan sekä filosofisesti että taloudellisesti. Suomen Lähetysneuvoston heinäkuussa julkaiseman lähetystyöntekijätilaston mukaan suomalaisten lähetysjärjestöjen lähettimäärä laski 5 prosenttia. Lähetysjärjestöistä suurin on edelleen helluntaiseurakuntien Fida International, jolla oli viime vuonna 187 lähettiä pääasiassa Aasiassa ja Euroopassa. Evankelis-luterilaisen kirkon järjestöistä Suomen Lähetysseuralla oli 91 lähettiä.

 

Syitä lähetystyön supistumiseen on varmasti monia, mutta on selvää, että seurakuntien talouksien supistuminen on johtanut suoraan myös lähetysvarojen supistumiseen. Vain elävä seurakunta voi ja tahtoo tehdä lähetystyötä. On pelottavaa ajatella, että kysymys saattaa kuitenkin olla myös lähetysnäyn hiipumisesta.

 

Kenet minä lähetän? Kuka lähettää? Näiden täytyy jatkossakin olla avainkysymyksiä liikkeessämme ja sen seurakunnissa. Vaikka jotkut ovat jo toivottelemassa hyvää yötä helluntailiikkeelle, me vastaamme rohkeasti hyvänyön rukoukseen, että me emme unohda lähetystyötä.

 

 

Mika Yrjölä


Kirjoittaja on Suomen helluntaikirkon ja Helsingin Saalem-seurakunnan johtaja.
34/2019

UutisetHelluntaiseurakuntien kustannusliikkeen hallituksen puheenjohtaja on oman seurakuntansa kirjamyyjä.
PääkirjoitusTuttu hyvänyön toivotus meille helluntailiikkeen kasvateille: ”Hyvää yötä, Jeesus myötä, enkelit tehköön samaa työtä, äläkä unohda lähetystyötä.” Lähetystyö on erityisesti suomalaisen helluntailiikk...
UutisetYleishyödylliset yhteisöt on monissa kunnissa vapautettu kiinteistöverosta. Verottajan linjauksessa vapautus ei ulotu uskonnollisiin yhdyskuntiin.
UutisetErityistä juhlamieltä sisältävän leirin teemaksi nousi rakkaus.
UutisetMusiikki ja puheet kaikuivat Lahden torilla toissa viikonloppuna.
UutisetEnsimmäisen kerran Assemblies of God (AG) -kirkkokunnan historiassa sen toimeenpanevaan neuvostoon on valittu nainen.
KolumniKesän lopulla juutalaiset surevat Raamatun ajan temppelien tuhoja. Lisäjännitteen tämänkertaiseen muistopäivään elokuun alussa antoi islaminuskoisten vasta päättynyt pyhiinvaellusjakso Saudi-Arabian...
PakinaOlen kesätöinäni suomentanut Peter ja Joel Halldorfin kirjaa Trons vittnen, joka kertoo merkittävistä ihmisistä kirkkohistorian varrelta. Pidän kirjassa etenkin siitä, että se osoittaa, miten...
ArtikkelitLukemattomat ihmiset ovat nytkin keskellä lähtöprosessia. Yksi kamppailee kutsumuksensa kanssa, toinen yrittää saada riittäviä kannatuksia ja kolmas järjestelee lasten koulunkäyntiä ulkomail...
PikavisiittiJoel Kaakinen valitsi siviilipalveluksen armeijan sijaan.
MielipideHelluntaiherätyksen vuoden 2018 syyspäivillä Helsingissä tehtiin sovintoa Helluntaiherätyksen ja luterilaisen kirkon välillä. Sovinnonteko huipentui, kun arkkipiispa Tapio Luoma ja Klaus Korho...
MielipideRistin Voiton numerossa 31 nostettiin esille uskovien sinkkunaisten haaste. Sukupuolten epäsuhta seurakunnissa aiheuttaa sen, että monet naiset eivät löydä itselleen uskovaa puolisoa. Itsekin...
MuutJopa kaksi kolmasosaa maailman ihmisistä ei osaa lukea riittävän hyvin ymmärtääkseen Raamattua.
MuutToivuttuaan vakavasta sairaudesta Pekka Simojoki sävelsi ylistyslauluja, joissa on pienen ihmisen ihmetystä ja kiitollisuutta.
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!