Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 20.8.2019 10:06

Äläkä unohda lähetystyötä

Tuttu hyvänyön toivotus meille helluntailiikkeen kasvateille: ”Hyvää yötä, Jeesus myötä, enkelit tehköön samaa työtä, äläkä unohda lähetystyötä.” Lähetystyö on erityisesti suomalaisen helluntailiikkeen DNA:ssa, ja myös reilun satavuotiaan kansainvälisen helluntailiikkeen räjähdysmäinen kasvu on ollut suoraa seurausta määrätietoisesta ja uhrautuvasta lähetystyöstä.

 

 

Elokuun alussa Orlandossa, Yhdysvalloissa järjestetyssä World Assemblies of God (WAGF) -konsultaatiossa kerrottiin, että pelkästään tähän helluntailiikkeeseen sitoutuneita lasketaan olevan maailmanlaajuisesti lähes 70 miljoonaa. Jos mukaan lasketaan myös ne liikkeet, jotka ovat syntyneet näiden eri kansallisten liikkeiden tuloksena, on lukumäärä yli 90 miljoonaa. Vertailun vuoksi maailman suurimmalla protestanttisella kirkkokunnalla anglikaanikirkolla on 85 miljoonaa, ja toiseksi suurimmalla – Luterilaisella maailmanliitolla – vajaa 80 miljoonaa jäsentä. Tällä hetkellä WAGF on virallisesti siis maailman kolmanneksi suurin protestanttinen kirkkokunta.

 

Tämän vuotiseen tapaamiseen oli tehty tutkimustyötä niistä lähetystyön synnyttämistä kansallisista liikkeistä, joita on syntynyt varsinkin pohjoismaisten ja kanadalaisten helluntailiikkeiden kautta. On suorastaan mykistyttävää, että pienen suomalaisen helluntailiikkeen ainakin osittaisen työn tuloksena on syntynyt lähes 20 miljoonaa henkeä käsittävät liikkeet!

 

Nyt lähetystyötä kuitenkin haastetaan sekä filosofisesti että taloudellisesti. Suomen Lähetysneuvoston heinäkuussa julkaiseman lähetystyöntekijätilaston mukaan suomalaisten lähetysjärjestöjen lähettimäärä laski 5 prosenttia. Lähetysjärjestöistä suurin on edelleen helluntaiseurakuntien Fida International, jolla oli viime vuonna 187 lähettiä pääasiassa Aasiassa ja Euroopassa. Evankelis-luterilaisen kirkon järjestöistä Suomen Lähetysseuralla oli 91 lähettiä.

 

Syitä lähetystyön supistumiseen on varmasti monia, mutta on selvää, että seurakuntien talouksien supistuminen on johtanut suoraan myös lähetysvarojen supistumiseen. Vain elävä seurakunta voi ja tahtoo tehdä lähetystyötä. On pelottavaa ajatella, että kysymys saattaa kuitenkin olla myös lähetysnäyn hiipumisesta.

 

Kenet minä lähetän? Kuka lähettää? Näiden täytyy jatkossakin olla avainkysymyksiä liikkeessämme ja sen seurakunnissa. Vaikka jotkut ovat jo toivottelemassa hyvää yötä helluntailiikkeelle, me vastaamme rohkeasti hyvänyön rukoukseen, että me emme unohda lähetystyötä.

 

 

Mika Yrjölä


Kirjoittaja on Suomen helluntaikirkon ja Helsingin Saalem-seurakunnan johtaja.Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!