Keskiviikko 5. elokuuta.
Nimipäivää viettää Salme, Sanelma, Gurli
Julkaistu 8.7.2015 09:34

Kristittyjen tasa-arvo vaarassa

Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuore päätös antaa samaa sukupuolta oleville oikeus avioliittoon kaikissa maan osavaltioissa on otettu vastaan eri puolilla maailmaa joko tasa-arvoa edistävänä tai sitä vaarantavana askeleena. Oikeus antoi päätöksensä äänin 5–4, mikä kuvastanee melko hyvin myös kansakunnan sisäisiä jakolinjoja. Vain yhdessätoista 50 osavaltiosta kansalaiset ovat varsinaisesti hyväksyneet suoraan vastaavan lain. 25 osavaltiossa tuomarit ovat omilla päätöksillään käytännössä määränneet asian, ja nyt korkein oikeus on tehnyt siitä maan lain.

 

Vaikka päätös ei suoraan vaikuta Suomeen, sillä on pitkällä tähtäyksellä ideologisia ja käytännöllisiä vaikutuksia kaikkialla

länsimaissa.

 

Amerikan suurimman helluntailiikkeen, Assemblies of Godin, johtaja George Wood arvioi päätöstä tuoreeltaan Jumalan sanan vastaiseksi ja kantoi huolta lain tulkinnasta suhteessa uskonnonvapauteen. Kysymykset, jotka Wood nosti esille, saattavat olla edessämme tulevina vuosina myös Suomessa.

 

Mikäli helluntaiseurakunta vuokraa tilojaan häätilaisuuksiin, onko sen tulevaisuudessa vuokrattava niitä yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti myös samaa sukupuolta olevien häätilaisuuksiin? Velvoitetaanko vihkioikeuden omaavia helluntaipastoreita vihkimään myös samaa sukupuolta olevat parit? Täytyykö helluntaitaustaisten koulujen, opistojen ja yliopistojen ottaa tulevaisuudessa opiskelijoiksi myös avioliitossa olevat homoparit, vaikka se olisi koulujen omien järjestyssääntöjen vastaista? Entä saavatko oppilaitokset jatkossa valtion tukea, jos ne eivät hyväksy samaa sukupuolta olevien seksuaalista kanssakäymistä?

 

Kun näillä näkymin Suomessa astuu voimaan vuonna 2017 uusi avioliittolaki, on mahdollista, että lakia ajaneet tahot tulevat – päinvastaisista vakuutteluistaan huolimatta – haastamaan perinteisen, raamatullisen avioliittokäsityksen ja sen puolustajat. Suurena kysymyksenä tulee lisäksi olemaan se, mitä kouluissa opetetaan avioliitosta.

 

Uusi tilanne vaatii kristittyjä asennoitumaan avioliiton puolustamiseen entistä terävämmin. Myös helluntailaisten on tärkeä käyttää kansalaisoikeuksiaan viisaasti, etsiä kansakunnan parasta ja puhua totuutta rakkaudessa. Ja vaaleissa on hyvä äänestää ehdokkaita, jotka edustavat raamatullisia näkökantoja.

 

Kaikkien kristittyjen on syytä säilyttää toivon perspektiivi. Jeesus sanoi: ”Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman” (Joh. 6:33).

 

Rukoillaan vielä suurta hengellistä heräämistä kansallemme!

 

Mika Yrjölä

 

Kirjoittaja on Helsingin Saalem-seurakunnan johtaja.

Jaa
Yhdysvalloissa korona toi kokoussurffailua ja seurakunnasta etääntymistä – tutkimuksen mukaan nettijumalanpalveluksiin osallistumisessa näkyy selvä ikäryhmien välinen ero
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!