Torstai 13. elokuuta.
Nimipäivää viettää Jesse, Alfons
Julkaistu 28.7.2016 07:00

Ylistysmusiikki on yksipuolista

Ylistysmusiikki on liian yksipuolista ja edellyttää jonkinasteista hurmoksellisuuteen vajoamista, jotta se toimisi. Jos jonkun altis sielu antautuu Hengen vietäväksi, nauttii siitä ja kiittää Jumalaa, niin halleluja. Jatkuvaan toistoon perustuva, mantraan rinnastettava ja puuduttava kertosäe saattaa altistaa otolliset sielut kokemaan Hengen – tai ainakin jonkun tuonpuoleisen – läsnäoloa. 

Nykyisin puhutaan paljon virtuaalisesta todellisuudesta. Voisiko liian pinnallinen heittäytyminen uskomme kohteeseen kenties johdattaa meidät ”virtuaaliseen hengen todellisuuteen”? Olenko varmasti Jumalan sylissä, kun tällä tavoin ylistän? Vai putoanko Jumalan sylistä, jos en ylistä? 

Vanhempi polvi ei selvästikään ole täysin vakuuttunut puoli tuntia kestävien ylistysrupeamien siunauksellisuudesta, kun niissä seistaan kädet ylhäällä taivasta tavoitellen. Monilla seurakuntien musiikkivastaavilla näyttää olevan taipumus ylikorostaa ja ihannoida pitkiä ylistyssettejä vetoamalla siihen, että ne uppoavat erityisesti nuoriin aikuisiin. 

Nuorissa on tietysti tulevaisuus, mutta kannatan silti monipuolisempaa musiikkitarjontaa.


Vladimir Klimenko
Helsinki


Jaa
Kesän Fifteen-leireillä kastettiin 84 nuorta
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!