Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 11.11.2019 00:00

Vuoden kristillinen kirja Turun Kirjamessuille?

Vuoden kristillinen kirja -kilpailun finalistit olivat tänäkin vuonna mielenkiintoinen kattaus eri tyylilajeja ja aihepiirejä. Niinpä päätin lähteä paikan päälle kuulemaan kilpailun voittajan ja valinnan perustelut. Helsingin Kirjamessuille ei kuitenkaan kannattanut suunnistaa, sillä lava-aikaa Vuoden kristillisen kirjan valinnalle ei siellä enää haluttu antaa ja tapahtuma oli jo viime vuonna siivottu messuilta.

 

Kauppakeskus Triplan yläkerrasta löytyi sitten pienen etsimisen jälkeen seurakunnan tila, jossa palkitseminen tapahtui. Paikalla oli toki muutama kristillinen media, kustantajien edustajat ja palkittava seuruineen, mutta meitä muuta yleisöä hädin tuskin pariakymmentä henkilöä. Tämä oli sääli, sillä varmasti messuvieraissa olisi ollut myös kristillisen kirjan ystäviä.

 

Helsingin Kirjamessut on linjauksensa tehnyt eikä siellä näytetä ymmärrettävän, että kristikansa on myös kirjakansaa ja että kristillinen kulttuuri on erottamaton osa suomalaista kulttuuria.

 

Kristillisten kustantajien ei mielestäni kannata jäädä Helsingin perään haikailemaan, vaan siirtyä kokonaan Turun Kirjamessuille. Tänäkin vuonna Vuoden kristillinen kirja -finalistit julkaistiin siellä, joten on luontevaa siirtää varsinainen valintakin sinne. Turussa on historiankin puolesta ymmärrystä kristillisen kirjan merkityksestä tälle kansakunnalle niin lukutaidon kuin sivistyksen polun raivaajana. Joten jospa ensi vuonna Turussa Vuoden kristillinen kirja pääsisi nauttimaan arvoisestaan huomiosta.

 

 

Sari Essayah

Kirjojen ystäväJaa
Salon helluntaiseurakunnassa joulukuussa kahdesti noin 150 tarvitsijan ruokajono – korona mutkistanut jakelua
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!