Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 19.5.2016 00:00

Vastuun siirtäminen nuorille tärkeää

Jyrki Isohellan tutkimus Suomen helluntailiikkeen kasvusta ja kasvun pysähtymiseen vaikuttaneista seikoista sisältää monia tärkeitä huomioita (RV 16–18). Tutkimus osoittaa, että uusien seurakuntien perustaminen, naisten vaikutus ja kaikkien jäsenten evankelioimisinto ovat olleet tärkeitä vahvuustekijöitä helluntaiherätyksen kasvuvaiheissa.

Pyhän Hengen ja armolahjojen osuus saa tutkimuksessa kuitenkin yllättävän pienen huomion. Karismaattisuuden vaikutus tulee kyllä ilmi viittauksessa ylivainiolaisuuteen mutta jää muuten kovin vähäiseksi. Voisiko olla niin, että juuri Pyhän Hengen täyteyden ja lahjojen kokeminen sai aikaan alkuhelluntailaisten keskellä palavan halun kertoa Jeesuksesta toisille, ja kun tämän kokeminen väheni, niin myös into levittää sanomaa heikkeni?

Jäin Isohellan ansiokkaassa tutkielmassa kaipaamaan erityisesti yhtä jatkuvuuteen ja kasvuun vaikuttavaa tekijää: vastuun siirtoa nuoremmalle sukupolvelle. Koska olemme seurakunnissamme usein olleet kykenemättömiä antamaan vastuutehtäviä nuorille, olemme menettäneet suuren joukon tulevaisuuden rakentajia keskuudestamme.

Helluntaiseurakuntien elämään osallistuvan joukon harmaantuessa on todettava, että kykymme uudistua tässä asiassa muodostuu todennäköisesti herätysliikkeellemme elämän ja kuoleman kysymykseksi.

Niilo Närhi
Toiminnanjohtaja
Kerava

Jaa
Kehityspsykologi Päivimaria Kuivamäki: Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea poikkeuksellisena aikana
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!