Keskiviikko 3. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Orvokki, Viola, Viola
Julkaistu 3.3.2016 00:00

Vankilalähettinä muurien sisällä

On hienoa nähdä, kuinka Jumala vaikuttaa vankien keskuudessa, kirjoittaa vankilasta Jari Puustelli. Kuva: ShutterstockSuoritan tällä hetkellä vankeusrangaistusta Hämeenlinnan vankilassa erinäisistä rikoksista. Olen tullut uskoon lähes 15 vuotta sitten, mutta oma tilanteeni ajautui siihen, että päädyin vankilaan.

Täällä Hämeenlinnan vankilassa osastollamme toimii henkilökohtaiseen kasvuun perustuva
ryhmä, jota myös itse vedän. Ryhmä toimii vertaistuen periaatteella. Vastuullani on pitää ryhmää kerran viikossa aina maanantaisin. Aiheet keskusteluihin tulevat henkilökohtaisista kokemuksista, joita peilataan Raamatun kautta. Aiheen ei aina tarvitse mennä syvälle hengellisyyteen, vaan voimme keskustella vapaamuotoisesti esimerkiksi lähimmäisyyden
merkityksestä vankilan arjessa.

Myös Kylmäkosken ja Sukevan vankiloissa toimii vankien itsensä vetämä ryhmä.

On siis havaittavissa, että pikku hiljaa Suomen vankiloissa vangeille uskalletaan antaa entistä enemmän vastuuta hengellisestä toiminnasta. On hienoa nähdä, kuinka Jumala vaikuttaa vankien keskuudessa, ja hänen rakkautensa saa heidän sydämessään sijaa.

Seurakunnat voisivat olla huomattavasti aktiivisempia ottamaan vastaan entisiä vankeja sysäämättä vastuuta vankilatyöstä pelkästään KAN ry:n harteille.

Minua harmittaa myös se, ettei seurakuntani ilmeisesti taloudellisista syistä pysty enää maksamaan Ristin Voitto -lehden tilausmaksua, ja vankilan palkoilla lehden tilaaminen ei millään onnistu. Olen tähän asti antanut lehden luettavaksi myös muille vankilan vangeille. Nyt lehden lukeminen jää sikseen.

Pyydän kaikkia kristittyjä muistamaan meitä rukouksissaan. Niin teen itsekin täällä vankilan
muurien sisällä.


Jari Puustelli
Hämeenlinnan vankila

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!