Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 6.10.2016 00:00

Vähän realismia ohjelmiin, TV7

Oli pakko tarttua kynään ja ottaa kantaa erääseen TV7:n ohjelmaan. Ohjelman nimi on ”Jumala puhuu”. Mietteitä herättänyt jakso näytettiin 20.9.2016. Ohjelmassa pariskunta Jan ja Joy Cedercreutz toivat esille ajatuksiaan Raamatusta, uskosta ja lunastuksesta sekä siihen sisältyvästä parantumisesta. He vetosivat muun muassa Jesajan kirjan luvussa 53 olevaan tekstiin, jossa sanotaan: ”Hänen haavojensa kautta te olette parannetut.”

Tähän asti kaikki oli oikein, ja tämä ajatus löytyy kyllä Raamatusta. Mutta sitten vakuutettiin, että Jumala haluaa parantaa aina kaikki sairaat.

En uskalla varmasti sanoa, mitä kaikkea Jumala haluaa tehdä. Kuitenkin olen ollut vajaat 40 vuotta uskossa, ja olen tuntenut kymmeniä, ehkä satoja sairaita, liikuntavammaisia ja kehitysvammaisia. Nämä henkilöt ovat vilpittömiä uskovia. Olen tuntenut myös monia uskovia, joilla on ollut syöpä. He ovat uskoneet, että Jumala parantaa, mutta ovat silti kuolleet sairauteensa.

Kyseinen pariskunta alkoi sitten tässä TV7:n ohjelmassa rukoilla ihmisten puolesta. Rukouksessa he lupasivat: ”Jeesuksen nimessä nyt lähtevät syövät ja muut sairaudet!” He kehottivat muun muassa liikuntavammaisia liikuttamaan jalkojaan ja kävelemään.

Siitä mieleeni nousivat lapsuuden leikit. Meitä oli kolme pientä poikaa, ja olimme noin viisivuotiaita. Oli kaunis kesäpäivä. Naapurin pihalla oli vanha ovi maassa, ja meillä jokaisella oli kasa nauloja ja oma vasara. Aloimme hakata nauloja puuhun. Joku aikuinen käveli paikalle ja kysyi: ”Mitä te pojat oikein teette?” Vilkaisimme toisiamme ja sanoimme: ”Tästä tulee auto!” Tämä aikuinen lähti hymyillen pois. Hetken kuluttua autonrakentajat väsähtivät puuhaansa eikä sen asian äärelle enää palattu.

Miksi kerroin tämän esimerkin?

Siksi, että yhtä lapsellisia ovat nämä TV7:n ohjelmat, joissa tuhansia ihmisiä paranee tuosta vain. Ohjelmat ovat vailla todellisuuspohjaa. Itsekin haluaisin, että ihmisiä paranee, mutta olen nähnyt ja kuullut niin paljon katteettomia lupauksia.

Paavalin kirjeessä Korinttilaisille sanotaan näin: ”Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.”

Enkö sitten usko parantumiseen? Kyllä uskon, mutta en edellä kuvatun kaltaiseen. Pyhä Henki tekee kyllä suuriakin asioita, mutta en usko hänen olevan meidän käskettävissämme.

Pyytäisin, että TV7:n johtaja Martti Ojares kommentoisi näitä ohjelmia ja kertoisi, uskooko hän itse tällaisiin esityksiin? Olisiko mahdollista saada TV7:n ohjelmiin edes vähän realismia?


Ari Pihlajamaa
Kokkola

Jaa
Kehityspsykologi Päivimaria Kuivamäki: Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea poikkeuksellisena aikana
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!