Lauantai 6. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Kustaa, Kyösti, Kustavi, Gustav, Gösta, Gustava
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Uutiset takaavat ajankohtaisuuden

Ristin Voitolla on hienoja lukijoita, toimituspäällikkö Anssi Tiittanen iloitsee. Kuva: Heikki SalmelaRistin Voiton toimituspäällikön Anssi Tiittasen vastuulla on erityisesti kotimaan uutisten hankkiminen lehteen. Hän kertoo, että uutiskynnys ylittyy esimerkiksi silloin, kun ihmiset lähtevät liikkeelle jonkin asian puolesta.

– Uutisoitavan asian tai tapahtuman ei tarvitse välttämättä olla valtavan suuri. Se riittää, että kyseessä on jonkin uuden asian tekeminen tai  suunnanmuutos jossain vanhassa asiassa, Anssi Tiittanen sanoo.

Uutta tietoa ajankohtaisista asioista välittävä uutinen tulee julkaista mahdollisimman pian ennen kuin se vanhenee.

– Jos viikonloppuna on ollut jokin tapahtuma, pyrimme kertomaan siitä seuraavan viikon lehdessä. Jos taas puhutaan isommista  kehityskaarista ja ilmiöistä, liikutaan erilaisella aikaikkunalla.


Yhteiskunnallisuus haastaa

Kirjoittaessaan esimerkiksi jostain ilmiöstä Anssi Tiittanen kerää taustatietoja ja haastattelee aiheeseen liittyviä henkilöitä.

– Uutinen rakentuu siten, että ensin siinä kerrotaan, mitä on tapahtunut ja missä, miksi ja milloin. Perusasioiden jälkeen aihetta syvennetään haastateltavien henkilöiden repliikkien kautta.

– Uutisen kirjoittaja on puolueeton tarkkailija, joka kertoo, mitä on tapahtunut. Hän ei itse pyri äänenpainoilla tai ilmaisuilla ottamaan kantaa asiaan.

Ristin Voitto välittää niin kotimaan kuin ulkomaidenkin uutisia.

– Toimituksessa me ajattelemme, että ulkomaan uutiset ovat laadun merkki lehdessä. Vaikka kaikki aiheet eivät välttämättä aina kiinnostaisikaan kaikkia lukijoita, ne ovat merkkinä siitä, että tutka toimii ja me olemme valveilla, Tiittanen toteaa.

Kristillisestä kentästä kertovien uutisten lisäksi Ristin Voitossa on yhteiskunnallisia teemoja käsitteleviä uutisia.

– Yhteiskuntaa ja ehkä vähän jopa politiikkaakin koskevat uutiset ovat yleensä toimittajan kannalta kaikkein kiinnostavimpia ja haastavimpia.
Silloin pääsee liikkumaan tutun ja turvallisen kehyksen ulkopuolelle, ja olemaan yhteyksissä sellaisiin ihmisiin, joihin ei tavallisesti ole yhteyksissä, Anssi Tiittanen kertoo.


Lukijakunta on valveutunutta

Ristin Voitto on kuin valtakunnallinen paikallislehti, joten myös seurakuntauutiset ympäri Suomea ovat hyvin tärkeitä.

– Helluntaiherätys elää ja hengittää paikkakuntatasolla seurakunnissa, minkä vuoksi niistä pitää olla lehdessä uutisia.Uutisten kirjoittajan näkökulmasta on loppujen lopuksi vain vähän laajoja ja koko liikettä koskettavia asioita, tapahtumia ja ilmiöitä.

Toimituspäällikkö kokee suurena haasteena juuri paikallisten uutisten saamisen.

– Suomi on iso maa, jossa on paljon seurakuntia. Me lehden toimituksessa emme automaattisesti tiedä, mitä Kokemäellä tai Ilomantsissa tapahtuu. Sen takia meillä tulisi olla jokin hyvä ja aktiivinen tietolähde.

– Yleensä se koetaan rohkaisuna, kun oma pieni yhteisö nousee esiin lehden sivuilla. Työ, jota on tehty sitkeästi vuodesta toiseen ja piilossa isommilta katseilta, tulee hetkeksi näkyväksi, Anssi Tiittanen kuvailee paikallisuutisten merkitystä seurakunnille.

Hän on kiitollinen Ristin Voiton lukijoista, jotka seuraavat aikaansa sekä haluavat kommentoida ja keskustella.

– Koen usein, että lukijat ovat meitä lehdentekijöitä viisaampia  ja valveutuneempia. Se on hyvä asetelma. Meitä haastetaan säännöllisesti lukijakentästä päin, ja se on kaiken aikaa tervetullutta.


Heli Markkunen

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!