Maanantai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe
Julkaistu 5.1.2017 00:00

Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet

Jarkko ja Sirpa Lindqvistin yhteisenä haaveena on vaikuttaa nuorten aikuisten keskellä, jotta nämä voisivat löytää elämän Jeesuksessa. Kuva: Jonathan CareyTampereen helluntaiseurakunta on Jarkko ja Sirpa Lindqvistille rakas yhteisö. Hengellisen kodin lisäksi seurakunta merkitsee heille paikkaa palvella.

– Me molemmat koemme kutsumusta hengelliseen työhön, pariskunta toteaa.

Jarkko toimii pastorina ja nuorisotyön johtajana. Sirpan vastuulla on Karismakirja, joka on seurakunnan yhteydessä oleva kristillinen kirjakauppa.

– Kaupan tarkoituksena on palvella sekä seurakuntalaisia että muitakin Tampereen kristittyjä. Toivon, että kirjakauppa voisi toimia seurakunnan eteisenä ja näyteikkunana ulospäin, Sirpa kertoo.

– Minun näkynäni on tehdä lähetystyötä kaupunkikulttuurin keskellä. Ihmisiä voisi kiinnostaa Jeesuksen sanoma, jos he kuulisivat sen omalla kielellään ja omiin tarpeisiinsa vastaavalla tavalla, Jarkko sanoo.

Matalan kynnyksen paikka

Tätä vuotta ajatellen Sirpalla on jo ideoita Karismakirjaan liittyen.

– Tampereella on järjestetty lukuhetkiä aikuisille, mikä on mielestäni kiva idea. Olen miettinyt, että toimisivatkohan sellaiset tilaisuudet hyvin myös Karismakirjassa.

– Haluaisin laajentaa nuorille suunnattujen kristillisten korttien valikoimaa. Kun huomasin, ettei sellaisia juurikaan ollut, pyysin seurakuntamme nuoria taiteilijoita, graafikkoja ja valokuvaajia tekemään kortteja myyntiin, Sirpa selvittää.

Hän unelmoi ennen kaikkea siitä, että Karismakirja voisi olla paikka, jossa kuka vain voisi tutustua hengellisiin asioihin.

– Jokin aika sitten eräs asiakas kertoi seurakuntaan tutustumisen alkaneen kirjakauppakäynnistä. Toivon, että voisin antaa seurakunnan ulkopuolella oleville ihmisille hyvän ja välittävän kuvan kristityistä.

Sydämellä johtajien tukeminen

Jarkon työhön Tampereen helluntaiseurakunnassa kuuluu muun muassa vapaaehtoisorganisaation johtaminen.

– Meillä on mahtavia vapaaehtoisjohtajia joka alueella. Minun tehtävänäni on etsiä seurakunnan nuoremmalle väelle sopivia tapoja palvella.

Talven aikana Jarkko aikoo erityisesti mentoroida uusia pienryhmien johtajia.

– Nuorisotyö on jatkuvassa liikkeessä. Tampereelle muuttaa maakunnista nuoria joka syksy, ja osa heistä löytää kotiseurakunnakseen meidän seurakuntamme. Samalla täältä muuttaa joka kesä väkeä pois.

– Haluaisin olla nostamassa niin meidän teinityön kuin maakuntienkin seurakuntien kasvattamia nuoria omille paikoilleen seurakunnassamme. Kun he ovat löytäneet oman tehtävänsä, haluan olla tukemassa heitä, Jarkko tuumii.

Omat juuret kiinnostavat

Tänä vuonna vietetään Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa. Sirpa on kiinnostunut nykytaiteen lisäksi Suomen taiteen kultakaudesta.

– Ehkäpä tämän vuoden aikana voisin pohdiskella elämääni Suomen historian jatkumossa. Haluaisin myös tutustua siihen, millainen tämä maa on ollut sata vuotta sitten, Sirpa sanoo.

Tänä vuonna on myös reformaation juhlavuosi, joka innostaa Jarkkoa miettimään identiteettiään helluntailaisena.

– Toivottavasti tämä vuosi herättäisi meitä helluntailaisia etsimään juuriamme kirkkohistoriasta ja miettimään, keitä me olemme suhteessa uskonpuhdistukseen. Meissä on jotain samanlaista ja jotain erilaista kuin vaikkapa luterilaisuudessa, Jarkko toteaa.


Heli Markkunen

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!