Uskovien on aika herätä rukoilemaan

Olen saanut Jumalan armosta pitää Rukoillen eteenpäin -iltoja. En epäile hetkeäkään, ettei se ole ollut Jumalan tahto, koska Raamattukin sanoo: ”Rukoilkaa lakkaamatta.” Mutta meille ihmispoloisille yhteinen rukous ei näytä olevan kiinnostuksen kohteena, vaikka jokainen Raamattua lukeva tietää sen tärkeyden.

Olen saanut nähdä omassa elämässäni, miten taivas iloitsee, kun repäisee itsensä irti tämän ajan viihteestä ja sen tuomista tarjouksista, joihin kuluva aika tulisi antaa Jumalalle. Miten siunattuja hetkiä ne ovatkaan.

Mistä seurakunta saa voimansa ja mistä tulevat voimalliset teot ja ihmeet, jos ei siitä, että seurakunta rukoilee? Jos odotat, että Jumalan Pyhä Henki ilmestyy voimallisin ihmeteoin, ei ole muuta tietä kuin laittaa lumpiot lattiaan. Se on myös ainoa tie pyhitykseen ja armolahjojen löytämiseen.

1970-luku oli erikoista aikaa Suomessa. Aina kun meni johonkin kotiin, koskaan siitä kodista ei lähdetty ennen kuin rukoiltiin yhdessä. Mutta nyt rukous on kadonnut, ja sen tilalle on tullut muuta ajankulua ja viihdettä. Miten paljon Jeesus murehtiikaan sen tähden, että hänen rakas seurakuntansa on antanut aikansa tämän maailman viihteelle.

Kyllä ihmiset löytävät monia syitä välttää yhteiset rukousillat, kun heillä on tämän maailman viihdepaketit. Mihinkä sitä rukousta enää tarvitaan? Paholainen on varastanut kaiken ajan.

Sardeksen seurakuntaa varoitettiin siitä, että se oli laiminlyönyt rukouksen ja menettänyt sen takia Pyhän Hengen voiman ja voitelun (Ilm. 3:1). Se ei kyennyt enää valvomaan tilaansa. Seurakunnalle tuli hengellinen kuolema. Seurakunnan pää Jeesus Kristus antoi kuitenkin vielä mahdollisuuden palata parannuksen teon kautta uuteen elämään.

Olen syvästi murheellinen Suomen Siionin tilasta. Miten paljon Jeesus haluaisikaan antaa vielä herätyksen Suomen kansalle, mutta me emme ole valmiita ottamaan sitä vastaan, koska se vaatii nöyrtymistä, rukousta ja aikaa. Ja sitähän meillä ei ole. Vain pieni prosentti seurakuntalaisista tulee enää yhteisiin rukoushetkiin.

Nyt meidän tulisi miettiä vakavasti, miten ratkaista tämä jatkuvasti kasvava yhteinen ongelma. Jokainen uudestisyntynyt ja vähänkin Raamattua lukenut uskova tietää, että rukous kuuluu uudestisyntyneen ihmisen elämään. Kysymys on vain siitä, tahdommeko antaa Jumalalle aikaamme, korjata kotialttarit ja sitoutua seurakunnan yhteisiin rukoushetkiin. Ja jos rukouselämää ei ole seurakunnassa, ei sitä ole myöskään kotona. On niin paljon muuta, joka varastaa Jumalalle kuuluvan ajan.

Uskonnollisuus on valtaamassa uskovien sydämet. Muotojumalinen ihminen ei tarvitse Pyhän Hengen voimaa. Siitä kyllä puhutaan, mutta hän ei pääse vaikuttamaan läsnäolollaan. Pelkään, että kristikansa herää liian myöhään ja Jeesus näkee seurakuntansa nukkumassa.

Miten paljon toivonkaan, ettei Jumalan seurakunta edustaisi pelkkää uskonnollista kristillisyyttä. Jeesuksen odotus on, että hän näkisi rakkaan morsiamensa valvomassa ja rukoilemassa. Ja kun hän näkee sen tapahtuvan, hän voi sanoa: ”Tulkaa, minun Isäni siunatut.”

Tämä olisi suunnattoman suuri ilo Kaikkivaltiaalle Jumalalle ja koko taivaalle. Miksi emme soisi tätä iloa Jeesukselle, kun hän on suonut meille iankaikkisen ilon ja onnen.


Walde Schwartz
Tuusula


49/2016

UutisetIhminen viihtyy jumalanpalveluksessa, kun hän pääsee katselijasta osallistujaksi.
PääkirjoitusUseat seurakunnat tekevät parhaillaan jumalanpalvelusuudistuksia. Tavoitteena on uudistaa seurakunnan ilmettä, jopa koko seurakunnan elämää. Kokoukset toimivat usein ovena seurakuntaan, ja kirkon kynn...
Miten onEnsi vuonna juhlitaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Mitä helluntaiseurakunnat voisivat antaa juhlavuottaan viettävälle isänmaalle?

Vastauksena tähän Kotkan Syyspäivillä esiteltiin Parasta...
UutisetElokuva voi välittää evankeliumia yhtä voimallisesti kuin puhe, Saarijärvellä uskotaan.
UutisetHiljaiselon rikkomisella voi olla odottamattomat seuraukset.
UutisetKristinuskoa ja helluntailaisuutta haastetaan enemmän kuin koskaan. Siksi pitää paitsi opiskella teologiaa, myös palauttaa helluntailaisuuteen usko ihmeisiin ja Pyhän Hengen kasteeseen.

Näin ar...
UutisetEi ole vasta kuin muutama vuosi siitä, kun Suomessa taivasteltiin Kekkosen aikaista suomettumisen kulttuuria, Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen sanoi blogissaan viime vi...
UutisetJari-Pekka liikenneasemat lahjoittaa joulun Kultalyhde-lehden kaikkiin Joroisten kunnan talouksiin. Lehti jaetaan postin kautta. Yrityksen toimitusjohtaja Jari-Pekka Koponen haluaa näin levittää evank...
UutisetMaakunta haluaa turvata lähetystyön tulevaisuuden.
UutisetKäytetynkin tavaran voi laittaa esille tyylikkäästi.
UutisetSodan runtelemista kotimaistaan lähteneiden afrikkalaisten hätä koskettaa suomalaisavioparia.
UutisetTapahtumassa oli vahva yhteisöllisyyden tunne, nuorisopastori Juan Castillo kuvailee Oulussa toissa viikonloppuna järjestettyä Ytimessä-tapahtumaa.

– Koimme Pyhän Hengen läsnäolon voimakkaasti...
UutisetTyöpaikoilleen aamuvarhaisella kiirehtivät ihmiset saivat torstaina 1. joulukuuta mukaansa piparkakkupussin, jossa oli kaksi piparia ja joulurauhan toivotus.

Vantaalta kuusi vuotta sitten alkun...
UutisetVuonna 2014 vangittu kristitty 29-vuotias sudanilaisäiti Maria Ibraheem luki Raamattua telkien takana salaa öisin, kertoo The Christian Post.

Nuorta äitiä valvotti tyrmässä hänen alle kaksivuot...
Uutiset”Tyrmistyttävän harva” yhdysvaltalainen seurakunta puhui presidentinvaalien alla ehdokkaista, itse vaaleista tai kristittyjen velvollisuudesta äänestää niissä, selviää tutkimuskeskus Pew Researchin tu...
UutisetBritannian ministerit näkevät uskonnon ensisijaisesti ongelmana, väittää maan työväenpuolueen poliitikko ja entinen valtioneuvoston ministeri Stephen Timms.

Timms toteaa Christiantoday.comille,...
KolumniMottoni on, että elämässä tulee aina olla unelmia. Kun olin nuori vastauskoontullut tyttö, koin syvää väärinkäsittelyä rakkaassa helluntaiherätyksessäni. Sitä tapahtui kaikkine pakkoparannuksineen ja...
MielipideJeesuksen takaisin tulo ei ole uskoville pelon aihe, vaikka kukaan ihminen ei voi sanoa milloin se tapahtuu. On Jumalan viisautta, että meidän tehtäväksemme ei ole annettu laskea määräaikoja. Meidän t...
MielipideOlen laittanut merkille, että helluntailiikkeessä pastori-nimikettä käytetään jos minkälaisissa tehtävissä toimivan henkilön ”virkanimikkeenä”. Meillä on seurakunnissa lapsipastoreita, nuorisopastorei...
MielipideOlen saanut Jumalan armosta pitää Rukoillen eteenpäin -iltoja. En epäile hetkeäkään, ettei se ole ollut Jumalan tahto, koska Raamattukin sanoo: ”Rukoilkaa lakkaamatta.” Mutta meille ihmispoloisille yh...
MielipideOn surullista, miten nykyinen hallitus haluaa rajata kotihoidon tukea ja varhainen päivähoitoon siirtyminen on saanut yllättäen runsaasti mediassa palstatilaa. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on...
MuutMusiikin tyyleihin liittyvä erimielisyys on mahdollista ylittää, kun jumalanpalveluksen tarkoitus ja tehtävä ymmärretään oikein.
ArtikkelitIhminen on pohtinut elämän tarkoitusta halki ihmiskunnan historian. Tarve tarkoituksen ja merkityksellisyyden kokemiseen on suunnitelmallisen Jumalan kuvaksi luodun ihmisen ominaispiirre. Tämän tarpee...
PakinaNäin sanoo flegmaattinen ja yksinkertainen kalifi Harun-el-Pullah Ahmed Ahne -sarjakuvassa yksinvaltiaan auktoriteetillaan.

Ei ollenkaan huono idea, kyllä minäkin haluan olla hyvä. Ja kun oikei...
MuutGabojen tekemät videotodistukset kohahduttavat somaliyhteisöjä, mutta hengenvaarakaan ei estä heitä kertomasta Kristuksen rakkaudesta.
UutisetYhteenkuuluvuuden kaipuu vetää turisteja ja talvilintuja suomalaisiin seurakuntiin Espanjassa ja Thaimaassa.
Muut1980-luvun kristillinen suosikkiyhtye Freidiba Boodos esiintyy seurakunnissa talven aikana.
MuutTampereen helluntaiseurakunnasta alkanut ihmiskaupan vastainen Cotton-toiminta on pyörinyt vasta vajaan vuoden, mutta paljon on jo saatu aikaan. Alkuvaiheen painopisteenä on ollut tiedonhaku ja verkos...
PikavisiittiWilliam Atkinson on brittiläinen tohtori ja raamatunopettaja ja Euroopan helluntailaiteologien järjestön EPTAn (European Pentecostal Theological Association) puheenjohtaja. Hän työskentelee tunn...
MuutLähetysjärjestö One Way Missionin kahvilassa kokoontuu kristityksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita (iltalehti.fi 27.11.).

Vain pari monesta kymmenestä miehestä uskaltautuu valokuvaan seurakunt...
MuutSauna, sisu ja Sibelius. Siinä kolme sanaa jotka monen mielestä kuvastavat hyvin suomalaisuutta ja kansallista identiteettiämme.
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!