Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 10.11.2016 00:00

Tuottaja-Karjalaisen viimeinen levy soi kauniisti

Reijo Blommendahl Kaipuuni maa Aikamedia 2016Laulaja Reijo Blommendahl on tarttunut toivottuun haasteeseen ja levyttänyt Aimo Huttusen tekemiä laulua. Pastorina ja lauluntekijänä tunnettu Huttunen (1916–2003) on säveltänyt ja osin myös runoillut rakastettuja lauluja, joita on jo vuosikymmeniä laulettu eri kirkkokunnissa. Säveltämisen ja sanoittamisen Huttunen aloitti jo 1930-luvulla, ja sävellyksiä kertyi yli 300.

Äänitteeltä löytyy kymmenen laulua. Läpi koko levyn soi Jumalan armo ja taivaskaipuu ja Blommendahl tulkitsee laulut uskottavan koruttomasti. Samoin oikeutta lauluille tekevät nyt jo edesmenneen Kaj Karjalaisen sovitukset. Levy jäi Karjalaisen viimeiseksi, ja tästä näkökulmasta albumin laulut saavat vielä uudenlaisen syvyyden. Ennen poisnukkumistaan Kaj Karjalainen pyysi ystäväänsä ja työtoveriaan Leo Kunnasta viemään projektin päätökseen.

Yksi levyn hienoista laulusta ja sovituksista on Matkalaulu, joka soi upeasti trumpetin ja laulun duettona. Trumpetisti Keijo Blommendahlin lisäksi levyllä soittavat Jari Nieminen  kitaraa ja Risto Salmi saksofonia. Muut instrumentit ja ohjelmointi ovat Kaj Karjalaisen käsialaa.

Levystä huokuu levollisuus, Jumalan uskollisuus ja se, että parempaa on edessä. Laulujen tekstit ovat kuin pienoissaarnoja ja rukouksia, ja sellaisiksi Huttunen lienee ne tarkoittanutkin. Levylläkin kuultava yksi Huttusen ensimmäisistä lauluista on Kasta mua hengellä helluntain. Laulun rukous on edelleen ajankohtainen.

Oma suosikkini on ”Taivas on uskoni määrä, matkalle en tahdo jäädä. Auta oi Herrani kallis, niin että oisin mä valmis, kun saavut pilvissä kerran kansaasi pois noutamaan.”


Markku Sandberg

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!