Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Tuoretta sanomaa ja vanhoja sävelmiä

Wonderful Land -yhtyeen nykyisen kokoonpanon muodostavat Tiina Kemiläinen, Saku Vuori, Ville Vester, Harri Vesanen ja Reino Vester. Rockabilly-henkistä gospelmusiikkia esittävä yhtye suunnittelee täyttä päätä uutta materiaalia julkaistavaksi.Gospelyhtye Wonderful Landin jäsenet haluavat pitää hengellisen sanoman keskeisellä sijalla kappaleissaan.

– Olemme evankeliumin asialla, yhtyeen laulaja Tiina Kemiläinen kiteyttää. Vuosien mittaan Wonderful Landille on tarjoutunut mahdollisuuksia tavoittaa musiikillaan yleisöä myös seurakunnan seinien ulkopuolelta.

– Olemme tehneet yhteistyötä esimerkiksi kristillisten moottoripyöräkerhojen kanssa, minkä ansiosta meillä on ollut muutamia torikeikkoja. Niiden kautta olemme voineet tuoda hengellistä musiikkia ja sanomaa ihmisten keskuuteen, bändin kitaristi Ville Vester kertoo. Yhtyettä on pyydetty soittamaan myös yksityistilaisuuksiin, kuten syntymäpäiville ja häihin. Juhlien järjestäjät ovat halunneet, että heidän  ei-uskovaiset sukulaisensa ja ystävänsä kuulevat hyvää hengellistä musiikkia.

– Toivottavasti musiikkimme antaa ihmisille syvän kohtaamisen Jumalan kanssa. Se on tietenkin Jumalan käsissä, mitä hän tekee meidän kauttamme. Hämmästyneinä olemme saaneet huomata, että jotain merkityksellistä on todella tapahtunut, Kemiläinen kertoo.

Aikamatka menneeseen

Vanhaa rock’n rollia soittavan Wonderful Landin ohjelmistoon kuuluu sekä kotimaisia että ulkomaisia hengellisen musiikin klassikoita.

– Monissa kappaleissamme ilmaistaan selkeästi se, että ihminen on syntinen ja tarvitsee Jumalaa ja että Jeesus vapauttaa synnin taakasta. Monet vanhat laulut solahtavat ytimeen ja tekevät siellä työtänsä, Kemiläinen toteaa.

– Vanhoissa lauluissa on myös hyvin vahvoja tunnelmia ja runollisia sanoituksia. Laulut saattavat kauniiden sanoitustensa avulla vedota ihmisten tunnemaailmaan, Ville komppaa.

Monille 1950- ja 1960-luvuilla nuoruuttaan eläneille Wonderful Landin musiikki merkitsee kuin aikamatkaa oman nuoruuden kokemuksiin ja tunteisiin.

– Olemme kuulleet paljon palautetta ihmisiltä, jotka ovat tulleet uskoon 1950- ja 1960-luvuilla. Koska he halusivat aikanaan jättää vanhan elämän taakseen, he joutuivat samalla luopumaan sen ajan kevyestä musiikista. Nykyään he voivat kuunnella lempimusiikkiaan hengellisen sanoman kanssa, Ville Vester selvittää
.

Sanoma hoitaa syvästi

Yhtye iloitsee siitä, kuinka Jumala käyttää heidän musiikkiaan toisinaan aivan odottamattomillakin tavoilla.

– Eräs nainen kertoi kuulleensa meidän konserttimme Radio Deistä. Hän oli ollut nuorena mukana seurakunnan toiminnassa mutta myöhemmin luopunut hengellisestä yhteydestä. Kun hän kuunteli musiikkiamme, useiden laulujen sanat muistuivat hänen mieleensä.
Sen myötä hän tuli hengelliseen herätykseen ja palasi seurakunnan yhteyteen.

– Olemme saaneet palautetta myös sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat sairautensa keskellä saaneet voimia ja lohdutusta laulujemme kautta, Tiina Kemiläinen kertoo. Wonderful Landin saama palaute rohkaisee heitä jatkamaan musiikin tekemistä.

– Koen, että teemme arvokasta työtä. On hienoa ajatella, kuinka jollain meidän keikallamme tai kappaleellamme voi olla valtava merkitys jonkun ihmisen elämälle, Ville Vester toteaa.


Heli Markkunen

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!