Torstai 28. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Alma, Alma
Julkaistu 16.2.2017 00:00

Tuletko teltantekijäksi Kainuuseen?

Siitä on kulunut jo lähes yhdeksän vuotta, kun muutimme Koillismaalle. Poikani, joka oli silloin vielä alaikäinen, haki kesätöitä mainoslehtien jakajana. Koska hän oli alaikäinen, minun piti allekirjoittaa työsopimus hänen puolestaan.

Siinä työnantajan kanssa keskustellessa kävi ilmi, että hänkin oli muuttanut muutama vuosi aiemmin Helsingistä Koillismaalle. Minun uteliaisuuteni heräsi: miksi tämä nuori mies oli muuttanut kauas pois omalta ”mukavuusvyöhykkeeltään”? Hän kertoi tulleensa vaimonsa kanssa auttamaan pientä Jehovan todistajien seurakuntaa. Mies sanoi, että se oli hänen tehtävänsä, vaikka palkan hän nosti mainoslehtien jakelupäällikön työstä. Se, mitä hän kertoi, pisti syvälle sydämeeni.

Mietin, missä ovat ne rohkeat helluntainuoret, jotka lähtevät ulos omalta mukavuusvyöhykkeeltään ja menevät pienille paikkakunnille auttamaan pieniä seurakuntia, eivät odota seurakunnalta palkkaa vaan tekevät elääkseen työtä, mitä sattuvat saamaan. Uskoisin, että moni seurakunta ympäri Suomea ottaisi ilomielin tällaisia tulijoita vastaan, ehkä tarjoaisi jopa majapaikan. Mahtaisiko sinulla olla polttava kutsu Jumalan valtakunnan työhön? Jos näin on, älä jää paikoillesi, vaan lähde uskossa liikkeelle! Rukoile, mihin Jumala haluaisi sinua viedä. Älä odota, että joku kutsuu, vaan mene, minne hän lähettää.

Ota yhteyttä sen paikkakunnan seurakuntaan, minne olet menossa, tai lähiseurakuntaan, jos paikkakunnalla ei ole vielä omaa seurakuntaa. Monet eläkeläiset ovat näin tehneetkin. Useat heistä toteuttavat omia unelmiaan tai Jumalan antamaa kutsua vasta eläkkeelle jäätyään, osa on paluumuuttajia. Mutta jos sinä olet nuori, sinulla on valtavat  mahdollisuudet lähestyä evankeliumilla paikkakunnan lapsia, nuoria ja perheitä.

Pienet seurakunnat ovat sitkeitä ja rukoilevia, mutta ne tarvitsevat apua käytännön evankeliointityössä. Ikä alkaa painaa, vaikka näkyä olisikin.

Sanovat, että jos pärjäät Kainuussa, pärjäät maailman äärissä. Täältä on lähtenyt lähetystyöhön monia, jotka ovat jaksaneet puurtaa vuosikymmeniä lähetystyössä.


Anne Korkeamäki
Kainuun ja Koillismaan helluntaiseurakuntien koulutyöntekijä

Jaa
Pienen kylän herätys
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
Ruotsissa ”koronaväsymystä”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!