Toivoa tulevaan  - gospelartistit yhdistivät voimansa

Toivon säteitä -konsertti verkossa. Ohjelmatoimisto Kristalli. 10.5.


Olohuonekonsertit, Instagram-keikat, virtuaalitodellisuuteen sijoittuvat show’t avatar-hahmoineen ja tsättäilymahdollisuuksineen – musiikkibisnes otti tänä keväänä Suomessakin huiman digiloikan. Myös gospelartistit ovat löytäneet keinoja tavoittaa yleisöä, kun kevään keikkakalenterit tyhjenivät. Siitä esimerkkinä on ohjelmatoimisto Kristallin tuottama Toivon säteitä -konsertti, joka kuultiin äitienpäivänä verkossa.

 

Illan aikana vierailtiin esimerkiksi Turussa, Helsingissä, Tampereella ja Soinissa – niin artistien olohuoneissa kuin muuallakin. Mukana oli erikokoisia yhtyeitä, ja kaikkiaan muusikoita oli kaikkiaan pitkästi toistakymmentä.

 

Odotetuin esiintyjä oli arvatenkin Gospel Power, joka syksyllä comebackinsa yhteydessä soitti loppuunmyydylle salille ja jonka kevätkiertue peruuntui koronan takia. Kuulijat eivät joutuneet pettymään – tarjolla oli varsin iskevä, energinen setti. Uutta tuotantoa edusti nostalgiabiisi nimeltä 86, jonka ansioihin mainioiden synasoundien ja trumpettiosuuksien ohella kuuluivat oivaltavat sanoitukset.

Myös Exitin esitys toimi hyvin.

 

Jippu tempasi kuulijat mukaansa upeilla tulkinnoillaan. Herkkä, väreilevä sävelkudos vuoroin kasvoi vuolaaksi äänivirraksi, vuoroin hiljeni kuiskaukseksi. Pianisti Lauri Koittolan osuus tunnelmien luomisessa oli merkittävä.

 

Eve&Ossi-duon laulut toimivat etäkonsertissa mainiosti. Koko esitys henki rauhaa ja hyväksyvää läsnäoloa. Sanoitukset tarjosivat paljon kosketuspintaa – niihin oli onnistuttu kiteyttämään jotain olennaista ihmisenä elämisestä ja armossa elämisestä. Pelkistetyn kaunis musiikillinen toteutus viimeisteli kokonaisuuden.

 

Pekka Simojoki puhutteli kuulijoita osuvilla tilannekuvillaan ja valoi toivoa. Jaakko Löytty maalasi suomalaista sielunmaisemaa jäljittelemättömällä tyylillään.

Konsertin ohjelmistosta selkeimmin juuri äideille kohdistuivat Petri Laaksosen laulut. Mukaan mahtui myös iki-ihana Tein lasinkuultavan laulun.

 

Konsertissa kuultiin myös Olli Heleniuksen, Make Perttilän ja Pekka Laukkarisen musiikkia. Laukkarinen myös juonsi konsertin ja onnistui hyvin kuromaan umpeen fyysistä välimatkaa yleisön ja esiintyjien välillä.

 

Musiikkiesitysten välillä kuultiin Anna-Mari Kaskisen runoja tämän itsensä lausumana. Runoissa välähtelivät tuokiokuvat ihmisten arjesta koronapandemian aikana. Kuuntelunautintoa häiritsi tekninen seikka: ontto, kaikuva soundi.

 

Toivon säteitä -konsertti oli mainio avaus – virtuaalikonsertit ovat varmasti jatkossakin kysyttyjä, sikäli kuin yleisötapahtumia koskevia rajoituksia jatketaan. Kriisiolosuhteet usein saavat ihmiset keskittymään olennaiseen – tämäkin konsertti johdatti tietyllä tapaa perusasioiden äärelle: kun kaikki ylimääräinen karsitaan pois, korostuvat musiikillinen osaaminen, läsnäolo ja aitous.

 

Konsertti on verkossa katsottavissa 17.5. asti.

 

Inkeri Tuikka
21/2020

UutisetÄiti, mulla saattaa olla korona, kuului puhelimessa, kun John Hakola soitti kotiin palmusunnuntaina illalla kuumeisena.
– Pidin ajatusta vitsinä, sairaanhoitajana työs...
KolumniIsraelin maaliskuiset vaalit loivat vuoden sisällä kolmannen kerran hallituksen kokoamiselle vaikeat puitteet. Kahden kuukauden väännön jälkeen oikeistolainen Likud ja keskustalainen Sinivalk...
PääkirjoitusOtsikko viittaa periaatteeseen, jonka mukaan kansalaiset jaetaan esimerkiksi etupiireittäin ryhmiin, joita sitten kiihotetaan toisiaan vastaan. Näin ei pääse syntymään yhtenäistä, v...
UutisetGhanalainen Jojo Prett oppi isoäidiltään, että Jumala tulee nähdä jokaisessa ihmisessä, ja että jos haluaa palvella Jumalaa, on palveltava ihmistä. Vartuttuaan h...
UutisetAikamedia järjestää kesäkuun 6. päivä webinaarin, joka käsittelee seksiä ja parisuhdetta.
Tuleeko kristittyjen arvioida uudelleen käsityksiään seksistä ja seksuaalisuudesta? Miten aiheest...
ArtikkelitSeurakuntien yhteistyöllä on helluntailiikkeessä pitkät perinteet. Yhteistyön tuloksena ovat syntyneet seurakuntien yhteiset organisaatiot muun muassa lähetystyöhön, kotimaan evankeliointiin, ku...
UutisetHuhtikuun lopussa Israelissa aloitti uusi messiaaninen TV-kanava Shelanu. Kyseessä oli historiallinen tapaus: Shelanun ohjelma oli kaikkinensa hepreankielistä tai vähintäänkin tekstitetty heprea...
KolumniNaistenpäivät helluntaiseurakunnassa alkavat meikkauksella, stailauksella ja värianalyysilla. Ruusuin somistetussa seurakuntasalissa puheensorina yltyy, kunnes päivien puhujaksi kutsuttu pehmeä-ää...
PääkirjoitusSeurakunnat jakavat tämän ja seuraavien viikkojen aikana Postin tai omajakelun kautta Hyvä Sanoma Plus -lehteä tuhansiin koteihin. Korona-extraksikin kutsuttu lehti on ens...
UutisetToivon säteitä -konsertti verkossa. Ohjelmatoimisto Kristalli. 10.5.


Olohuonekonsertit, Instagram-keikat, virtuaalitodellisuuteen sijoittuvat show’t avatar-hahmoineen ja tsättäil...
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!