Tapahtuma täynnä Jumalan tekoja

Sopaset odottavat konferenssilta tänäkin vuonna Jumalan suurempaa ilmestymistä, joka näkyy ja tuntuu myös arkielämässä. Kuva: Sopasten kotialbumiJuhannuskonferenssin historiikin kirjoittajan Tapio Sopasen ensimmäisestä konferenssikokemuksesta on aikaa jo yli viisi vuosikymmentä. Hän osallistui Katinalassa pidettyyn juhannuskonferenssiin vuonna 1963.

Ensimmäinen konferenssimuisto liittyy kiinteästi musiikkiin, sillä Sopanen oli mukana soittokunnassa.

– Se oli upea kokemus! Soittokuntaa johti legendaarinen Martti Kotila Helsingistä. Sain palvella yhdessä eri puolilta maata tulleiden soittajien kanssa, Sopanen muistelee.

Sen jälkeen hän oli useana vuonna mukana soittokunnassa ja konferenssikuorossa, joka koostui ympäri Suomea tulleista laulajista.

Monia merkittäviä muistoja

Sopanen on osallistunut Juhannuskonferenssin järjestely- ja johtotehtäviin kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänellä on mittava määrä muistoja vuosien varrelta, mutta mitkä ovat niitä merkittävimpiä?

– Voisin luetella suuren joukon tapahtumia ja nimiä, joiden vaikutus Juhannuskonferenssin sisältöön on ollut suuri. Näistä mainittakoon James B. Irwin, kuussa käynyt astronautti, joka vieraili Keuruulla vuonna 1978. Hänen vaatimaton tapansa esiintyä sekä voimakas todistus Kristuksesta puhuttelivat, Sopanen kertoo.

Maailmanevankelista Reinhard Bonnkea Sopanen isännöi vuoden 1999 konferenssissa, ja tätä kohtaamista hän kuvaa mahtavaksi.

Kuitenkin yksi hänen vaikuttavimmista muistoistaan on hyvin henkilökohtainen.

– Muutaman kuukauden ikäisenä avioparina antauduimme vaimoni kanssa Jumalan valtakunnan käyttöön. Se tapahtui vuoden 1969 Juhannuskonferenssissa. Voimakashenkisen tilaisuuden lopussa kutsuttiin esille niitä, jotka halusivat antautua evankeliumin työhön.
Se oli käänteentekevä hetki, Tapio Sopanen muistelee.

Irrottautuminen kokoaikaiseen hengelliseen työhön tapahtui kahdeksan vuotta myöhemmin.

Jumalan Hengen läsnäoloa

Kun Tapio Sopanen käy läpi konferenssihistoriaa, kaiken ydin on selkeästi nähtävissä: helluntaikonferenssi on alusta pitäen ollut Pyhän Hengen täyteinen.

– Vuodesta 1945 alkaen Juhannuskonferenssit ovat olleet voimakkaita julistustapahtumia. Kaikki herätysliikkeen parhaat voimat valjastettiin vastuisiin. Pyhän Hengen vaikutus on ollut mahtavaa. Siitä kertoo se, että tuhannet ihmiset ovat täyttyneet Hengellä juhannusjuhlilla, sairaita on parantunut ja armolahjoja saatu. Musiikki on ollut julistavaa ja Pyhän Hengen voitelemaa.

Vaikka muutos jo historiallisiin Juhannuskonferensseihin on ollut melkoinen ja ohjelmatarjonta sekä ulkoiset puitteet ovat kehittyneet, Sopanen muistuttaa yhä sisällön tärkeydestä.

– Tämän vuoden Juhannuskonferenssi ei tee poikkeusta menneisiin verraten. Ulkoiset muodot eivät ole ratkaisevia vaan sisältö. Odotan Jumalan suurempaa ilmestymistä ja kansan kokevan konkreettisesti Pyhän Hengen kosketuksen niin, että se näkyy ja tuntuu myös arkielämässä. Odotan Hengen voitelemia saarnoja, raikkaita todistuksia Jumalan teoista, koskettavaa musiikkia, rukouksen ilmapiiriä ja mahdollisimman monen löytävän pelastuksen. Odotan myös uskovien löytävän palvelutehtävänsä ja erityisesti nuorten täyttyvän Pyhällä Hengellä.

– Sanalla sanoen: odotan aitoa helluntaikonferenssia, Tapio Sopanen kiteyttää.


Hanna-Kaisa Rahikainen


25/2016

UutisetIlmapiiri on avoin ja sanoma Jeesuksesta menee eteenpäin vankien kertoessa uskosta toisilleen.
PuheenaiheMilla Happonen alkoi auttaa Ugandan kaikkein köyhimpiä.
PikavisiittiTommi Hakkari, 37, ei enää itse tee videoita ja touhuile somessa. Nuotta.comissa sisältöä tuottavat nyt nuoremmat.

Lapsuuden haaveammattini oli ammattijääkiekkoilija tai liikunnanopettaja, kosk...
ArtikkelitEpäilysten, pettymysten ja tappioiden hetkellä kokemus kastetuksi tulemisesta muistuttaa uskovalle, että hänet on otettu Jeesuksen omaisuudeksi.
UutisetElokuvantekijä Mel Gibson valmistelee teokselleen The Passion of the Christ jatko-osaa, joka keskittyy Jeesuksen ylösnousemukseen. Elokuvan työstäminen on vasta alkumetreillä, ja sitä tekee Gibsonin l...
UutisetToissalauantainen hyväntekeväisyystapahtuma Cotton Day Tampereen helluntaiseurakunnassa toimi kahteen suuntaan. Tapahtumassa jaettiin ilmaiseksi käytettyjä vaatteita ja tarvikkeita lapsiperheille. Sam...
UutisetJohansson työskenteli pitkään muun muassa Ristin Voitto -lehdessä.
Miten onHelluntaiseurakuntien musiikki ry on osoittanut seurakunnille kannanoton, jossa se huolehtii yhteisöjen tämänhetkisestä musiikillisesta tarjonnasta.

Kannanotossa puhutaan helluntaiseurakuntien...
UutisetVanhimmistot voivat hakea työntekijöilleen valtakirjaa, joka vastaa entisajan suosituskirjettä.
UutisetLuterilaisen kirkon arkkipiispan käyttöön hankittu uusi Lexus-merkkinen henkilöauto puhuttaa Kotimaa24.fi-verkkolehdessä.

– Miksi kirkon johtoon kuuluvan henkilön pitää ajaa tämän tason työsuhd...
UutisetJyväskylässä järjestetty Tulisielu-konferenssi kokosi kesäkuun ensimmäiseksi viikoksi 170 nuorta aikuista yhteen. Konferenssissa eri opettajat käsittelivät hengellisen johtajuuden ja palvelun kysymyks...
UutisetJyväskylän ja Durhamin yliopistojen tutkimuksen mukaan varttuneet suomalaiset ovat musiikillisesti mollikansaa. Mitä enemmän ikävuosia, sitä useammin ihminen kokee surumielisen musiikin lohdulliseksi...
UutisetSveitsin Winterthurissa etsittiin Pyhän Hengen voimaa ja sytyttiin evankelioinnista.
UutisetBrittipastori Mark Woods arvioi Christian Todayn kolumnissaan hengellistä nykymusiikkia. ”Siinä ei ole kyse Jumalasta vaan meistä – [se on] hyvältä tuntuvaa puppua, joka toimisi popmusiikkina, jos vai...
UutisetFloridalainen pienen kehitysvammaisen tyttären äiti Courtney Baker kirjoitti hiljattain koskettavan kirjeen häntä odotusaikana hoitaneelle lääkärille, joka suositteli heille raskauden keskeyttämistä l...
MielipideRistin Voitossa on kerrottu paljon Pyhän Hengen toiminnasta, ja se on ollut rohkaisevaa. Minäkin haluan kertoa omasta kokemuksestani.

Olin kauan sitten Turussa juhannusjuhlilla. Siellä sain kok...
MielipideOlen lukenut kiitollisin mielin saamaani palautetta Ristin Voiton artikkelisarjasta (RV 16–18/2016), jossa käsittelin Suomen helluntaiherätyksen jäsenmäärän kehitystä. Kiitos kaikille, jotka ovat anta...
MielipideHelluntaiseurakuntien seuraavilla Syyspäivillä käsittelyyn tuleva aihe naisen asemasta ja palvelutehtävistä seurakunnassa on herättänyt paljon keskustelua ja mielipidekirjoituksia myös Ristin Voittoon...
MielipideOnko helluntaiseurakunnilla virallista kantaa siihen, voiko avopari olla seurakunnan jäsen, jolle moitteen sijaan annetaankin siunaus? Entä sallitaanko jatkuva juopottelu, ilman, että siitä annetaan e...
MielipideTunnen suurta velvollisuutta kirjoittaa aiheesta, joka on vaivannut minua jo viime vuoden ajan. Tätä aihetta sivuttiinkin jo Ristin Voiton teemanumerossa (RV 21).

Seurakunta on minulle rakas ja...
KolumniAvasin ystävämme kodissa sanomalehden. Kyseisen aamun uutistarjonnasta mielenkiintoni herätti kolme erilaista mutta myös yhtäläisyyksiä sisältävää juttua.

Ensimmäinen teksti käsitteli vanhemmuu...
ArtikkelitParantumisihmeet todistavat Jeesuksesta ja osoittavat Jumalan myötätuntoa kärsiviä kohtaan.
MuutPäivi Rinne: Nauru pidentää isää – Tuokiokuvia Seppo Rajamäen elämästä. Aikamedia 2016, 224 sivua.

Kirja tuntuu tuhdilta ja mukavalta kädessä. Kannen kuvassa on kirjan nimen mittainen mies kuva...
MuistolleIltayön tunteina 25.5.2016 taivaan sotajoukot olivat jo jyristelemässä vaunuineen ja tulomatkalla, kun väsynyt matkaaja, saarnaaja Arthur Kukkula henkäisi viimeisen henkäyksensä. Tämä tapahtui kello 2...
UutisetVoimanostaja Sami Nieminen tavoittelee maailmanmestaruutta juhannuspäivänä. Yli vuoden työ huipentuu yhdeksään suoritukseen.
PääkirjoitusHarveneva joukko suomalaisia taitaa muistaa, että vaikka juhannus on alun perin pakanallinen juhla, se on saanut nimensä Johannes Kastajasta. Keskikesän valon juhlaa vietetään kristillisissä kirkoissa...
UutisetIson Kirjan Fifteen-leiriläiset opiskelivat uskonasioita siellä, missä Jeesus maan päällä ollessaan kulki.
MuutMerja Saarni (toim.): Orjuus tänään – Näkökulmia ihmiskauppaan. Aikamedia, 2016. Sid. 160 sivua.

Merja Saarni on toimittamallaan teoksella lähtenyt purjehtimaan vähäisesti kolutuille väylille...
MuutPiritta Poutala: Särjetyn korjaat. Prisma, 2015.

Digipack vihkoineen näyttäytyy harmonisena ja tyylikkäänä, myös varsin naisellisena: solistin kuvia on riittävästi. Levy siis jatkaa laulajakesk...
UutisetKonferenssin historiikin kirjoittaja Tapio Sopanen painottaa, että ulkoisia puitteita tärkeämpää on edelleen tapahtuman hengellinen sisältö.
MuutElina Rautio: Minun paikkani. Tarinoita kutsumuksesta ja sen löytämisestä. Päivä Oy, 2016. Sid. 203 sivua.

Elina Rautio kuvaa kirjassaan Minun paikkani jokaisen kristityn elämään kuuluvaa kutsu...
”Leirien merkitys vammaiselle nuorelle suuri”
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!