Maanantai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe
Julkaistu 20.6.2016 15:57

Tapahtuma täynnä Jumalan tekoja

Sopaset odottavat konferenssilta tänäkin vuonna Jumalan suurempaa ilmestymistä, joka näkyy ja tuntuu myös arkielämässä. Kuva: Sopasten kotialbumiJuhannuskonferenssin historiikin kirjoittajan Tapio Sopasen ensimmäisestä konferenssikokemuksesta on aikaa jo yli viisi vuosikymmentä. Hän osallistui Katinalassa pidettyyn juhannuskonferenssiin vuonna 1963.

Ensimmäinen konferenssimuisto liittyy kiinteästi musiikkiin, sillä Sopanen oli mukana soittokunnassa.

– Se oli upea kokemus! Soittokuntaa johti legendaarinen Martti Kotila Helsingistä. Sain palvella yhdessä eri puolilta maata tulleiden soittajien kanssa, Sopanen muistelee.

Sen jälkeen hän oli useana vuonna mukana soittokunnassa ja konferenssikuorossa, joka koostui ympäri Suomea tulleista laulajista.

Monia merkittäviä muistoja

Sopanen on osallistunut Juhannuskonferenssin järjestely- ja johtotehtäviin kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänellä on mittava määrä muistoja vuosien varrelta, mutta mitkä ovat niitä merkittävimpiä?

– Voisin luetella suuren joukon tapahtumia ja nimiä, joiden vaikutus Juhannuskonferenssin sisältöön on ollut suuri. Näistä mainittakoon James B. Irwin, kuussa käynyt astronautti, joka vieraili Keuruulla vuonna 1978. Hänen vaatimaton tapansa esiintyä sekä voimakas todistus Kristuksesta puhuttelivat, Sopanen kertoo.

Maailmanevankelista Reinhard Bonnkea Sopanen isännöi vuoden 1999 konferenssissa, ja tätä kohtaamista hän kuvaa mahtavaksi.

Kuitenkin yksi hänen vaikuttavimmista muistoistaan on hyvin henkilökohtainen.

– Muutaman kuukauden ikäisenä avioparina antauduimme vaimoni kanssa Jumalan valtakunnan käyttöön. Se tapahtui vuoden 1969 Juhannuskonferenssissa. Voimakashenkisen tilaisuuden lopussa kutsuttiin esille niitä, jotka halusivat antautua evankeliumin työhön.
Se oli käänteentekevä hetki, Tapio Sopanen muistelee.

Irrottautuminen kokoaikaiseen hengelliseen työhön tapahtui kahdeksan vuotta myöhemmin.

Jumalan Hengen läsnäoloa

Kun Tapio Sopanen käy läpi konferenssihistoriaa, kaiken ydin on selkeästi nähtävissä: helluntaikonferenssi on alusta pitäen ollut Pyhän Hengen täyteinen.

– Vuodesta 1945 alkaen Juhannuskonferenssit ovat olleet voimakkaita julistustapahtumia. Kaikki herätysliikkeen parhaat voimat valjastettiin vastuisiin. Pyhän Hengen vaikutus on ollut mahtavaa. Siitä kertoo se, että tuhannet ihmiset ovat täyttyneet Hengellä juhannusjuhlilla, sairaita on parantunut ja armolahjoja saatu. Musiikki on ollut julistavaa ja Pyhän Hengen voitelemaa.

Vaikka muutos jo historiallisiin Juhannuskonferensseihin on ollut melkoinen ja ohjelmatarjonta sekä ulkoiset puitteet ovat kehittyneet, Sopanen muistuttaa yhä sisällön tärkeydestä.

– Tämän vuoden Juhannuskonferenssi ei tee poikkeusta menneisiin verraten. Ulkoiset muodot eivät ole ratkaisevia vaan sisältö. Odotan Jumalan suurempaa ilmestymistä ja kansan kokevan konkreettisesti Pyhän Hengen kosketuksen niin, että se näkyy ja tuntuu myös arkielämässä. Odotan Hengen voitelemia saarnoja, raikkaita todistuksia Jumalan teoista, koskettavaa musiikkia, rukouksen ilmapiiriä ja mahdollisimman monen löytävän pelastuksen. Odotan myös uskovien löytävän palvelutehtävänsä ja erityisesti nuorten täyttyvän Pyhällä Hengellä.

– Sanalla sanoen: odotan aitoa helluntaikonferenssia, Tapio Sopanen kiteyttää.


Hanna-Kaisa Rahikainen

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!