Keskiviikko 3. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Orvokki, Viola, Viola
Julkaistu 12.5.2016 00:00

Siirretään Jeesus-marssi vapusta helluntaihin

Yhdyn Miikka Kivimaan Aamulehdessä (26.4.2016) tekemään ehdotukseen, että Jeesus-marssi siirrettäisiin helluntaihin. Hän sanoo: ”Jeesus-marssien järjestämiseen vappuna ei ole mitään loogista syytä. Paljon loogisempaa olisi järjestää sellainen helluntaina.”

Minusta tuntuu, ja varmaan monesta muustakin, että Jeesus-marssi on kuin hyökkäys työväen juhlaa vastaan. Olettaisin, että sitä ei ole kuitenkaan sellaiseksi tarkoitettu?

Nuorena miehenä eräs saarnaaja antoi tehtäväkseni – tai suorastaan käski – jakaa vappujuhlien aikana torilla lentolehtisiä. Kokemukseni oli, että olin protestimielellä niitä jakamassa. Kukaan juhlijoista ei kuitenkaan käyttäytynyt vihamielisesti minua kohtaan. Johtuiko siitä, että monet tunsivat minut? Enpä tiedä.

Tunsin kuitenkin itseni typeräksi. Sen jälkeen en ole vappujuhlissa lentolehtisiä jakanut, enkä  usko, että sillä mitään saavutetaan. On muitakin keinoja julistaa näkyvästi evankeliumia kuin tunkeutumalla kuokkavieraaksi työväen juhliin.

Kirkkoa ja uskontoa on aina pidetty omistavan luokan hännystelijänä. Jumala ei kuitenkaan erottele ihmisiä. Kaikille on portti auki.

Jospa marssista päättäjät voisitte harkita Miikka Kivimaan ehdotusta: ”Jos Jeesus-marssi siirretään helluntaihin, niin minäkin lähtisin taas mukaan. Saataisiin enemmän näkyvyyttä.”

Uskoisin, että moni muukin lähtisi, kun Jeesus-marssilla ei tehtäisi ”piilopolitiikkaa”.


Reino Tanner
Eläkeläispastori
Akaa

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!