Sunnuntai 17. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Väinö, Väinämö
Julkaistu 5.1.2018 11:27

Säveliä särkyneille

- Ilman kipuja en olisi ehkä tullut tuntemaan Jumalaa niin läheisesti. Kaikista synkimpinä hetkinä jumalasuhteeni on kasvanut kaikkein eniten, Minja Kujala pohtii. Kuva: Leo Mecklin

Kun Minja Kujala alkoi tehdä omia lauluja 13-vuotiaa­na, erityisesti hä­nen isovanhem­pansa tukivat ja rohkaisivat häntä.

 

– Helluntaisaarnaajana toimi­nut ukkini oli tehnyt lauluja ja äänitteitä. Hän oli yksi esikuvistani. Kun vierailin viikoittain iso­vanhempieni luona, minulla oli lähes aina mukanani jokin uusi tekemäni kappale, jonka lauloin heille. Olin silloin hyvin tuotteli­as, nuori nainen kertoo.

 

Yläasteikäisenä Minja sai sy­dämelleen sanan ”särkyneille”. Silloin hän ymmärsi, että Juma­la kutsui häntä tuomaan toivoa ja lohdutusta laulujensa välityk­sellä.

 

– Olen kohdannut ja kokenut paljon kipua jo nuorena. Jumala on lohduttanut minua laulujeni kautta. Olen oppinut, että vaikka elämässäni olisi kuinka vaikeaa, voin aina nostaa katseeni kohti valoa ja toivoa.Musiikki oli terapiaa

Minja eli lapsuutensa ja nuoruu­tensa kodissa, jossa vanhempien repivä riitely ja perheen monen­laiset vaikeudet aiheuttivat hylä­tyksi tulemisen pelkoa ja turvat­tomuutta.

 

– En saanut olla lapsi kovin pitkään, sillä aloin jo pienestä asti kantaa perheeni huolia. Se on jättänyt elämääni syviä jälkiä.

 

Kun kotona oli erityisen vaike­aa, Minja purki tunteitaan laula­miseen ja laulujen tekemiseen. Musiikilla oli terapeuttinen vai­kutus.

 

– Koin monesti, että sain lau­lun kirjoittamisen kautta rohkai­sun sanoja Jumalalta. On jännää, että vaikka olen kirjoittanut kuinka kipeistä asioista tahan­sa, lauluissani on aina ollut toi­vo läsnä.

 

– Ilman näitä elämäni kipu­ja en olisi ehkä tullut tuntemaan Jumalaa niin läheisesti. Kaikis­ta synkimpinä hetkinä jumala­suhteeni on kasvanut kaikkein eniten.Unelmien siivet kantavat

Minja Kujalan lapsuudenaikainen unelma toteutui syksyllä 2016, kun hänen omakustanteena jul­kaistu esikoislevynsä Särkyneen sävel ilmestyi.

 

Äänitteellä akustinen folkpop-tyylinen musiikki yhdistyy herk­kiin ja syvällisiin sanoituksiin.

 

– Viiden viime vuoden aikana olen saanut löytää kutsumustani laulaja-lauluntekijänä. Sen takia olen kirjoittanut monia unelmiin ja kutsumukseen liittyviä lauluja. Levylläni on myös useita sielun­hoidollisia kappaleita, sillä haluan toimia Jumalan lohdutuksen väli­kappaleena.

 

Esikoislevyn lisäksi aviopuoli­so, lapset ja ammattiin valmistu­minen ovat toteutuneita unelmia.

 

– Vaikka aikuisiälläkin on ol­lut välillä haastavia aikoja, olen saanut kokea paljon Jumalan hy­vyyttä, iloa ja rauhaa, Minja Kuja­la sanoo.

 

– Jos Jumala antaa jonkin unelman, uskon, että hän antaa myös rohkeuden, voiman ja viisauden sen toteuttamiseen. Unel­miin liittyy myös se, että pitää us­kaltaa kokeilla siipiä.
Heli MarkkunenJaa
Lahdessa kristillinen päiväkoti jo yli 30 vuotta
Näin tavoitetaan suurkaupungit
Lääkäri, joka ei pelännyt puhua
Merkityksellisyys luo perustan työmotivaatiolle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!