Perjantai 19. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Saara, Sari, Salli, Salla, Sara, Sara, Sally
Julkaistu 21.6.2019 09:46

"Saarnojen ainekset selkiytyvät lenkillä"

Juoksemista harrastava Jukka Rahkonen on työskennellyt Kauhavan helluntaiseurakunnan pastorina viime syksystä lähtien. Jukan perheeseen kuuluvat vaimo Anu sekä tyttäret Sini, 16, ja Viivi, 12.

Urheiluharrastukseni alkoi varmaankin kuusivuotiaana jalkapallojoukkueessa. Harrastin lapsena monia urheilulajeja.

 

Juokseminen jäi kuvioihin, koska se on ajankäytöllisesti tehokasta ja kohtuullisen edullista. En juokse huvikseni vaan treenaan määrätietoisesti kesän kisoja varten.

 

Tänä kesänä aion osallistua Aikuisurheiluliiton SM-kilpailuihin niin radalla kuin maantiellä sekä muutamiin hölkkiin. Näiden lisäksi ehkä yleisen sarjan SM-maraton on edessä syyskuussa.

 

Olen saavuttanut veteraanien SM-kisoista mitalisarjan 11/11/10 eli 11 kultaa, 11 hopeaa ja 10 pronssia. Kisakollegat ja -fiilis menevät kuitenkin saavutusten edelle.

 

Juokseminen tarjoaa mahdollisuuden myös ajatusten syventämiseen ja rukoilemiseen ilman suurempia häiriöitä. Jumala puhuu luonnon keskellä yllättävän usein. Lisäksi saarnojen ainekset selkiytyvät usein juostessa. Lenkille lähtiessä asiat saattavat olla päässä pelkkänä mössönä, mutta juostessa ne jäsentyvät kummasti.

 

Kauhava on rohkea ja yritteliäs pitäjä varustettuna kohtuupuheliailla ihmisillä.

 

Ensimmäiset kuukaudet Kauhavan helluntaiseurakunnan pastorina ovat olleet johdatuksenmakuisia ja lämminhenkisiä. Täällä on huippujengiä.

 

Seurakunnassa tärkeää on rakkaudellinen ja uskontäyteinen ilmapiiri. Sama armo ja totuus kaikilla. Mielestäni seurakunnan tulee olla luonnollisella tavalla mukana kaikkialla ihmisten elämässä. Myös lähimmäisten hädän ja huolien kuunteleminen on tärkeää.

 

Perhe merkitsee minulle Jumalan jälkeen toiseksi tärkeintä asiaa ja samalla suurinta minulle uskottua vastuuta.

 

Johdatus löytyy, kun Jumala saa asettaa tavoitteet elämälle. Jos haluan aidosti elää johdatuksessa, löydän jatkuvasti signaaleja siitä, miten Jumala haluaa toimia kauttani toisten ihmisten parhaaksi.

 

Rukoilen, että ilosanoma ei menettäisi merkitystään uskovien elämässä. Seurakunta on Jumalan työkalu ajassa!


Jeesus on tunnettava henkilökohtaisesti. Muuten homma ei pelitä.

 

 

Sirpa Juvonen



Jaa
Swahilista tuli rukouspiirin yleisin äidinkieli
Kun vuoden työ kiteytyy viiteen päivään
Johtaja-ainesta
Unelmana rakkauden parantamat perheet
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016






Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!