Ristin Voiton päätoimittajan vastine romanikeskusteluun

Ristin Voitto -lehden numerossa 31 Lukijalta-palstalla ollut kirjoitus ”Pelkkä tasa-arvon puolesta huutaminen ei auta” ei ollut asenteeltaan eikä sisällöltään RV-lehden arvojen ja päämäärien mukainen. Olemme toimituksessamme sitoutuneet Raamatusta nousevaan ihmiskäsitykseen, jonka pohjalta tahdomme julkaisutoiminnallamme vahvistaa kaikkien ihmisten ja väestöryhmien ihmisarvoa. Epäonnistuimme tässä salliessamme tekstin julkaisun lehden Lukijalta-palstalla.

 

Muistuttakoon esille tulleet kirjoittajan mielipiteet kuitenkin meitä siitä tosiasiasta, että helluntailiikkeessämme vuosikymmenten aikana monin tavoin kehittynyt hyvä ja hedelmällinen yhteiselo romanien ja valtaväestön kesken on seurakunnissamme edelleen vaiheessa, jossa työtä keskinäisen rakkauden ja kunnioituksen lisäämiseksi tulee vahvistaa sekä vääriä mielikuvia ja jopa valheita purkaa.  

 

Näin on myös seurakuntien vastuunkantajien keskuudessa. Pöytä ei ole vielä puhdas. Kirjoittajan mielipiteiden kaltaisia ajatuksia tulee vastaan edelleen myös helluntailiikkeemme sisällä. 

 

Ilmiö on tullut tutuksi myös suhtautumisessa maahanmuuttajiin. Yhteiskunnallinen ilmapiiri ja kohtaamamme tilanteet eri ihmisryhmien kanssa synnyttävät reaktioita, jotka samalla paljastavat, mitä meidän sydämissämme on.

 

Jos ymmärrämme tämän, sen tulisi johtaa siihen, että seurakunnissamme erityisesti vastuunkantajien keskuudessa tehdään selväksi, että jokaisen toiminta niin sanoissa kuin teoissa tulee olla kaikkien ihmisarvoa kunnioittavaa ja Kristuksen mielen mukaista. Seurakuntien vastuutehtävissä olevien elämä ja asenne muihin ihmisiin tulee olla Jumalan sanan mukainen. 

 

Toiseksi tämä laittaa meidät jokaisen, ilman vastuutehtävääkin, kohtaamaan itsemme. Millaisia ajatuksia toisista ihmisistä ja ihmisryhmistä kannamme sisimmässämme? Jumala tahtoo totuutta salatuimpaan saakka. Siksi tämä on myös kutsu parannukseen meille jokaiselle. Mielen ja sanojen synnit ovat syntejä siinä missä näkyvämmätkin pahat teot. Vapahtajamme antaa synnit anteeksi, kun ne tunnustamme ja hylkäämme. Kaikessa tässä meitä auttakoon Pyhä Henki.

 

Vastaavana päätoimittajana pyydän anteeksi tapahtunutta ja Lukijalta-palstalla julkaistun tekstin tuottamaa mielipahaa. Rukoukseni on, että saisimme edelleen yhdessä armon rakentaa Jumalan seurakuntaa, jossa ei ole miestä eikä naista, ei juutalaista eikä kreikkalaista, ei romania eikä valkolaista. Olemme yhtä Kristuksessa.

Seuraavassa RV-lehden numerossa (RV 33) julkaistaan myös Elämä ja Valo ry:n vastine ”Pelkkä tasa-arvosta huutaminen ei auta” -tekstille.

 

Petri Mäkilä

Vastaava päätoimittaja
31/2018

Muut
Ristin Voitto -lehden numerossa 31 Lukijalta-palstalla ollut kirjoitus ”Pelkkä tasa-arvon puolesta huutaminen ei auta” ei ollut asenteeltaan eikä sisällöltään RV-lehden arvojen ja...
UutisetDaniel Kolenda on ympäri maailmaa kiertävä yhdysvaltalainen evankelista, jonka ajasta ja työpanoksesta suurin osa kohdentuu Afrikan maihin. 
KolumniOlen pohdiskellut viime aikoina paljon kiitollisuutta. Olen lukenut ja opettanutkin siitä. 
PääkirjoitusHelluntai-karismaattisessa kristillisyydessä syvän hengellisyyden ja aidon Kristuksen kohtaamisen puute saattaa tehdä meistä hengellisiä kameleontteja niin opillisesti kuin kokemuksellisestikin. Tämä...
UutisetHelsingin yliopistolle kokoontuu heinä-elokuun vaihteessa yli tuhat eksegetiikan eli tieteellisen raamatuntutkimuksen asiantuntijaa.
UutisetKesän suurimpiin kuuluva evankelioimistapahtuma kokosi väkeä ympäri Suomen.
UutisetJoissakin suomalaismedioissa on kerrottu Bristolin ja Tennesseen yliopistojen uudesta tutkimuksesta sellaisella tulkinnalla, että maallistuminen saa aikaan kansakunnan vaurastumista.
UutisetYhteinen ehtoollisjumalanpalvelus onnistui valmisteluvaiheen käänteistä huolimatta.
UutisetVastikään julkaistu, nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu kirjanen Kutsuvat sitä rakkaudeksi (Sley-media) pyrkii tuoreella tavalla ottamaan osaa ihmissuhteita ja seksuaalisuutta käsittelevään kes...
UutisetTammikuussa järjestettäville Perusta-lehden teologisille opintopäiville saapuu pääpuhujaksi maailmankuulu brittiläinen raamatuntutkija, professori N. T. Wright, joka tunnetaan Jeesuksen ylösnousemukse...
UutisetNatsien ”lopullisessa ratkaisussa” ei kysytty uskonkohteita.
UutisetTänä kesänä tulee kuluneeksi 1030 vuotta siitä, kun nykyisen Ukrainan alueella toimitettiin ensimmäiset kristilliset kasteet.
UutisetMonet uskovat lännessä eivät tiedä, miltä tuntuu elää vuorokauden ympäri kuin häkissä, toteaa pakistanilaistaustainen pastori M. El Masih The Christian Postin haastattelussa.

Vaikka Pakistanin...
UutisetSosiaalisen median viestittely ihastuttaa ja vihastuttaa. Ristin Voitto kokosi ruutukäytöksen hyvät tavat.
PuheenaiheOma ammatti voi avata mahdollisuuksia palvella Jumalaa eri puolilla maailmaa.
Miten onHausjärvellä järjestettiin 22.7.2018 luterilaisen seurakunnan ja helluntaiseurakunnan yhteinen ehtoollisjumalanpalvelus osana yhteiskristillistä romanipäivää.
MuutSeneca: Elämän lyhyydestä. Latinan kielestä suomentanut Juhana Torkki. Otava, 2018. Sid. 111 sivua.
ArtikkelitJumalan valtakunta on syntisiä, ulkopuolisia ja eri tavoin köyhiä ihmisiä varten.
Evankeliumin kertomuksessa tuhlaajapojasta Jeesus opettaa jotakin olennaista Jumalan luonteesta ja suhtautumisesta...
PuheenaiheJotkut kristityt ovat kertoneet boikotoivansa yrityksiä, jotka tukevat seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkueita. Alkuseurakunnan aikana kristityt asioivat pakanatemppeleiden kanssa yhteistyötä tekevissä...
MuutGillian Myrtle Grimm-Turunen syntyi maatilalla Etelä-Afrikassa, Pohjois-Kapin maakunnassa 25. elokuuta 1948. Rotuerottelu, apartheid, oli tuolloin voimissaan, ja sitä kesti vuoteen 1991. Väestö jaetti...
MuistolleVeljeni Arto näki päivänvalon 14.12.1962 Lappajärven sairaalassa. Arto syntyi perheeseen, jossa oli uskovat vanhemmat. Perheeseen kuuluivat myös isänäiti, Maria-täti ja 11 kuukautta aiemmin syntynyt t...
PikavisiittiMuusikko Asta Kokkarinen käy kesäisin laulamassa kadulla. Samalla hän kuuntelee ohikulkijoiden murheita ja rukoilee heidän puolestaan, jos he niin toivovat.
MuutEija-Riitta Korhola leikittelee ajatuksella, että sekoittaisi herätysliikkeiden puhetavat (Sana 29–30/18).
Helluntailaisten kokouksessa olisi mehukasta puhua niin kuin kunnon pohjalainen körtti, jo...
MielipideJuhannuskonferenssia vietettiin tänä vuonna teemalla ”Tulevaisuus ja toivo”. Säätilojen osalta saatiin nauttia aika perinteisestä juhannussäästä. Lähinnä perjantai-illan sade ja kylmyys koettelivat kä...
MuutLäheisten usko, joka kesti koetustenkin keskellä, jätti pysyvän jäljen nuoren korealaisnaisen sydämeen.
Kun toisen maailmansodan aikainen japanilaismiehitys Korean niemimaalla päättyi, alueen p...
MuutPyhä Henki haluaa käyttää jokaista seurakunnan jäsentä johdattaessaan uskovien yhteisöä.
Jumalan Hengen läsnäolo on elintärkeää yksittäiselle uskovalle, samoin seurakunnalle.
­– Ilman Pyhä...
”Leirien merkitys vammaiselle nuorelle suuri”
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!