Lauantai 6. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Kustaa, Kyösti, Kustavi, Gustav, Gösta, Gustava
Julkaistu 3.8.2018 10:43

Ristin Voiton päätoimittajan vastine romanikeskusteluun

Ristin Voitto -lehden numerossa 31 Lukijalta-palstalla ollut kirjoitus ”Pelkkä tasa-arvon puolesta huutaminen ei auta” ei ollut asenteeltaan eikä sisällöltään RV-lehden arvojen ja päämäärien mukainen. Olemme toimituksessamme sitoutuneet Raamatusta nousevaan ihmiskäsitykseen, jonka pohjalta tahdomme julkaisutoiminnallamme vahvistaa kaikkien ihmisten ja väestöryhmien ihmisarvoa. Epäonnistuimme tässä salliessamme tekstin julkaisun lehden Lukijalta-palstalla.

 

Muistuttakoon esille tulleet kirjoittajan mielipiteet kuitenkin meitä siitä tosiasiasta, että helluntailiikkeessämme vuosikymmenten aikana monin tavoin kehittynyt hyvä ja hedelmällinen yhteiselo romanien ja valtaväestön kesken on seurakunnissamme edelleen vaiheessa, jossa työtä keskinäisen rakkauden ja kunnioituksen lisäämiseksi tulee vahvistaa sekä vääriä mielikuvia ja jopa valheita purkaa.  

 

Näin on myös seurakuntien vastuunkantajien keskuudessa. Pöytä ei ole vielä puhdas. Kirjoittajan mielipiteiden kaltaisia ajatuksia tulee vastaan edelleen myös helluntailiikkeemme sisällä. 

 

Ilmiö on tullut tutuksi myös suhtautumisessa maahanmuuttajiin. Yhteiskunnallinen ilmapiiri ja kohtaamamme tilanteet eri ihmisryhmien kanssa synnyttävät reaktioita, jotka samalla paljastavat, mitä meidän sydämissämme on.

 

Jos ymmärrämme tämän, sen tulisi johtaa siihen, että seurakunnissamme erityisesti vastuunkantajien keskuudessa tehdään selväksi, että jokaisen toiminta niin sanoissa kuin teoissa tulee olla kaikkien ihmisarvoa kunnioittavaa ja Kristuksen mielen mukaista. Seurakuntien vastuutehtävissä olevien elämä ja asenne muihin ihmisiin tulee olla Jumalan sanan mukainen. 

 

Toiseksi tämä laittaa meidät jokaisen, ilman vastuutehtävääkin, kohtaamaan itsemme. Millaisia ajatuksia toisista ihmisistä ja ihmisryhmistä kannamme sisimmässämme? Jumala tahtoo totuutta salatuimpaan saakka. Siksi tämä on myös kutsu parannukseen meille jokaiselle. Mielen ja sanojen synnit ovat syntejä siinä missä näkyvämmätkin pahat teot. Vapahtajamme antaa synnit anteeksi, kun ne tunnustamme ja hylkäämme. Kaikessa tässä meitä auttakoon Pyhä Henki.

 

Vastaavana päätoimittajana pyydän anteeksi tapahtunutta ja Lukijalta-palstalla julkaistun tekstin tuottamaa mielipahaa. Rukoukseni on, että saisimme edelleen yhdessä armon rakentaa Jumalan seurakuntaa, jossa ei ole miestä eikä naista, ei juutalaista eikä kreikkalaista, ei romania eikä valkolaista. Olemme yhtä Kristuksessa.

Seuraavassa RV-lehden numerossa (RV 33) julkaistaan myös Elämä ja Valo ry:n vastine ”Pelkkä tasa-arvosta huutaminen ei auta” -tekstille.

 

Petri Mäkilä

Vastaava päätoimittajaJaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!