Lauantai 19. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Reija, Torborg
Julkaistu 24.8.2020 14:47

Rakennetaan Raamatun pohjalle

Viime kevät näytti kaikille, miten nopeasti maailma voi muuttua. Korona, joka vuosi sitten sanana oli lähinnä lapsuuden peli, muutti koko maailman. 

Keväällä etätöiden alkaminen muutaman päivän sisällä ja siirtyminen toisten tapaamisen välttelemiseen on kohdannut meitä kaikkia tavalla tai toisella. Seurakunnat siirtyivät etäyhteyden päähän, ja verkkoon alkoi ilmestyä monenlaisia tilaisuuksia. Tilanne antoi mahdollisuuden kuunnella hyvää opetusta toiselta puolelta maailmaa ja päästä osalliseksi sellaisten seurakuntien tilaisuuksista, joihin koskaan aikaisemmin ei ollut mahdollisuutta. 

 

Tämän hyvän keskellä on kuitenkin omat haasteensa. Uskovat saavat opetusta monista lähteistä, eikä aina ehditä miettimään, miten opetus suhtautuu Raamatun alkuperäiseen ilmoitukseen ja miten sitä pitäisi soveltaa tähän päivään. 

Raamatun systemaattinen opettaminen seurakunnissa on tänä aikana erittäin tärkeää, jotta jokainen seurakuntalainen voi oppia itse arvioimaan opetusta, jota kuuntelee tai katselee. Uskovilla on yhä enemmän tänä verkon ja sosiaalisen median aikana itsellään vastuu siitä opetuksesta, jolla itseään ruokkii. Joskus on myös vaikea löytää varmuus siitä, kenen opetus on luotettavaa. Seurakunnilla tulisi olla tässä vastuu huolehtia omista jäsenistään. 

 

Viime syksynä IK-opiston opiskelijat herättivät keskustelun Raamatun opetuksen tärkeydestä. Opiskelijat osuivat juuri oikeaan kohtaan, sillä mikään ei voi seurakunnassa olla tärkeämpää kuin osata hyvin Raamatun sanoma ja sen soveltaminen arkielämään. Seurakunnan arjessa tulee olla vahva Raamatun tuntemus. Tämän tulee ohjata myös kaikkia ihmissuhteita ja työmuotoja seurakunnassa. Vahvan Raamatun tuntemuksen pohjalle on mahdollista rakentaa seurakunta, jossa jokaisen on hyvä kasvaa kristittynä. 

 

IK-opistolla raamattukouluna on tärkeä tehtävä tukea seurakuntia niiden opetustehtävässä ja auttaa ihmisiä sisäistämään Raamatun opetusten mukainen elämä arjen keskelle. IK-opisto kouluttaa eri koulutusmuodoissa ison joukon ihmisiä joka vuosi. Raamattukoulutuksen tarkoituksena on antaa heille mahdollisuus kasvaa omassa kutsumuksessaan. Kutsumuksessa kasvaminen ei tarkoita tulevaisuutta jossain etäällä, vaan tänä päivänä Jumalan palvelemista omassa elämässä. Kutsumus ja palvelupaikka voivat vaihtua, mutta jokainen uskova on kutsuttu palvelemaan Jumalaa joka päivä. Tähän raamattukoulu haluaa antaa eväitä jokaiselle opiskelijalle. Jo raamattukouluaikana halutaan opettaa opiskelijoita elämään oppimansa todeksi. Tämän toivotaan tulevan koko Suomen seurakuntien siunaukseksi.

 

Seurakunnissa on monenlaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. IK-opistossa on viime vuosina laajennettu myös opetusta Opetushallituksen hankkeiden myötä uusille alueille. Kristityillä on tässä yhteiskunnassa myös monia tehtäviä, eikä vähäisimpänä osallistuminen työelämään. Niinpä IK-opistossa on hankekoulutuksena alkamassa Osallisuus työelämässä -koulutus lokakuussa.

Kaikessa IK-opiston koulutustarjonnassa on yksi yhteinen päämäärä: tehdä pyhät valmiiksi palveluksen työhön kutsumuksesta ja palvelupaikasta riippumatta.    

 

Eeva Vainio

Kirjoittaja on IK-opiston opettaja. Jaa
Suomen sananvapaustapausta seurataan
Simon Kyreneläinen taas lavalle
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!