Perjantai 22. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Tuulikki, Tuuli, Tuulia
Julkaistu 14.7.2016 07:00

Puuhateltta on lapsiperheille tärkeä

Kolmen vauhdikkaan pojan äitinä mielestäni yksi parhaista asioista Juhannuskonferenssissa on lasten puuhateltta. Se on paikka, jossa on lapsille paljon tekemistä ja touhuamista – niin pienille kuin vähän isommillekin. Ehkä parasta puuhateltassa on kuitenkin se, että siellä vanhempien on pysähdyttävä olemaan lastensa kanssa: pelaamaan salkopalloa, rakentamaan palikkatorneja tai askartelemaan keppihevosia. 
Olisi todella surullista, jos puuhatelttaa ei ensi vuonna enää olisi. Jos ymmärsin oikein, puuhatelttaan ei ole löytynyt tarpeeksi vapaaehtoisia työntekijöitä, ja tästä syystä se uhkaa jäädä kokonaan pois. 

Konferenssissa kannattaa kuitenkin panostaa lapsiin ja perheisiin. Uskon, että käytettävissä olevien talkoolaisten uudelleen organisoinnilla olisi mahdollista saada työntekijöitä myös puuhatelttaan. Esimerkiksi lastenteltan muutos teemateltaksi oli todella hyvä rakennemuutos. Näin entisen lastenteltan kokopäivätyöntekijät vapautuivat lastentilaisuuksien päätyttyä puuhatelttaan vastuunkantajiksi. Ainakin näin oletin, kun näin puuhateltassa samoja työntekijöitä kuin lastenteltassa. 

Tätä uudistusta voi varmasti vielä kehittää niin, että myös ensi juhannuksena lapset ja perheet voivat touhuta yhdessä puuhateltassa. Toivon myös sitä, että löytyisi innokkaita vapaaehtoisia, jotka haluaisivat ensi vuonna palvella puuhateltassa. 

Suuri kiitos ja Jumalan suurta siunausta teille, jotka olette tähän asti puuhatelttaa pyörittäneet. Olette tehneet merkityksellistä työtä. Olette kehittäneet hienoja toimintapisteitä. Puuhateltta on loistokeksintö! 


Eve Lappalainen
Vantaa


Jaa
Priorisointi kannattaa
Lapsityö luupin alle
Lääkäri, joka ei pelännyt puhua
Merkityksellisyys luo perustan työmotivaatiolle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!