Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Pikavisiitti: ”Rakkaustohtorin titteli on hyvää peeärrää”

Jason Lepojärvi on teologian tohtori, joka on tullut tunnetuksi C. S. Lewisin rakkauskäsitystä koskevasta tutkimuksestaan. Hän toimii opettajana Oxfordin yliopistossa ja asuu toistaiseksi Porvoossa Iisa-vaimonsa, Evelyn-tyttärensä ja perheeseenminä hetkenä hyvänsä syntyvän vauvan kanssa Kuva: Jari HakolaJason Lepojärvelle vaikein hyve on itsehillintä.

Kun kaipaan piristystä, ostan pari englantilaista bitteriä, keitän kahvit ja kutsun ystäväni Andreas Murtosen pelaamaan Axis & Allies -sotalautapeliä.

Pelkään häviäväni pelin, mutta en koskaan häviä.

Itselleni vaikein hyve on ehkä itsehillintä. Se näkyy muun muassa viha-rakkaussuhteena someen, poukkoilevana työskentelykulttuurina ja ylipitkinä sotapeleinä.

Perheeni asuu kolmella mantereella. Sisko perheineen asuu Vancouverissa, veli perheineen Phnom Penhissä ja sijaisvanhempina toimivat äitini ja isäni Helsingissä. Me itse seilaamme Suomen, Englannin ja pian myös Kanadan väliä.

Helluntailaiset juureni ovat syvällä. Niistä on versonut nimellisluterilainen varsi ja kaappikatolinen kukinto.

Rakkaustohtorin titteli on hyvää peeärrää, kenties uskottavuuden kustannuksella.

Parasta Oxfordissa on sen suunnaton kauneus, uskomaton historia ja ystävälliset ihmiset. Se on vienyt sydämeni.

Narnian hahmoista olisin ainakin Oxfordin C. S. Lewis -seuran kollegoiden mukaan kuningas Tirian, ihmisten hyväksikäytöstä kimpaantuva johtajatyyppi, joka kipuilee Aslan-suhteensa kanssa.

C. S. Lewisilta kysyisin hänen suhteestaan rouva Mooreen, vaikkei asia minulle kuulu. Lisäksi hänellä saattaa nykyään olla sisäpiirin tietoa pyhimyksistä.

Erikoisin tempaukseni on ehkä Suomen Robinson -kilpailuun osallistuminen. Tai aprillipila jesuiitaksi ryhtymisestä. Tai kosinta luennon päätteeksi. Tai...

Rakkaudesta olen oppinut sen, että se on kaksiteräinen miekka. Yhtäältä se on elämän tarkoitus ja suola. Toisaalta sitä käytetään moraalisena alibina kaikenlaiseen typeryyteen. Haluan välttää ”rakastuva keski-ikäinen mies” -syndrooman, josta olen kirjoittanut
Hyvejohtajuus-sivustolla.

En ikinä unohda Tansaniaa. Siellä viettämäni vajaa vuosi oli ihana. Suomalaisläheteillä ei muuten Itä-Afrikan swahilinkielisissä maissa ole koskaan ”kuuma” vaan aina vain ”tosi lämmin”.

Jeesus on se ”rakkauden ammattilainen”, josta Juice Leskinen laulaa. Kuunnelkaapa sanat tarkkaan. Laulun hengellinen viesti ja taiteelliset ansiot päihittävät kristillisen peruslätinän.

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!