Lauantai 30. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Pasi, Rurik
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Pikavisiitti: ”Kadun, etten hyödyntänyt Raamattua enemmän”

Pellolainen Jorma Halonen on Lapissa tunnettu lintuharrastaja. Tampereelta lähtöisin oleva seurakuntavaikuttaja ja vanhimmistoveli oli perustamassa Suomen Helluntaikirkkoa 2000-luvun alussa. Lisäksi hän on toiminut luottamustehtävissä muun muassa Suomen Gideonit ry:ssä. Kuva: Hillevi HalonenKun kaipaan piristystä, useimmiten astun ovesta ulos.

Ahdistun, kun kohtaan tai kuulen puhuttavan vääryyksistä, epätasa-arvosta tai lasten kaltoinkohtelusta. Sellaista ahdistusta, jota näen joidenkin ei-uskovien kokevan, en kuitenkaan tunne. Uskon Jumalaan, jolla on kaikki asiat hanskassa.

En ikinä unohda Jeesuksen kärsimystä Golgatalla. Jotkut viisaat raamatunopettajat ovat sanoneet, että meidän tulee viipyä Golgatalla niin kauan, että siitä tulee meille sisäinen pohjavire. Olen oppinut, että siinä on salaisuus.

Kovalla pakkasella pysyttelen sisällä ja teen rästiin jääneitä sisätöitä tai luen.

Lappilaisissa on parasta aitous ja avoimuus elämälle; ihminen otetaan ihmisenä. Taivaassa ei kysytä, mihin kerhoon henkilö kuuluu, ja täällä se on pitkälti samoin. Tänne on kaltaisteni etelän varisten helppo tulla.

Kadun sitä, että en opettajana hyödyntänyt enemmän suoria sitaatteja Raamatusta. Huomasin loppuvuosina, että Raamattua voi biologian ja maantiedon opetuksessa pistää väliin tilanteessa jos toisessakin. Jumalan sana on elävä, mutta Halosen puheet unohtuvat.

Helluntaikirkosta tuli veljessodan välikappale. Onneksi niillä kiistoilla ei ole uudelle sukupolvelle mitään merkitystä. Mielestäni Helluntaikirkon kautta on jo tähän mennessä saavutettu aika paljon hyvää ja uutta.

Linnuissa ihmeellisintä on niiden kauneus ja monipuoliset vaistotoiminnot. Iän karttuessa hämmästelen aina vain enemmän lintujen muuttoilmiötä ja sen käsittämättömiä yksityiskohtia, kuten saman lintuyksilön palaamista kesä kesän jälkeen samaan pönttöön pesimään.

Kun katson peiliin, näen Jumalan armahtaman syntisen. Vuosien myötä tuon armahduksen arvo on muuttunut ymmärryksessäni entistä suuremmaksi.

Jeesus on elämäni keskipiste.

Pellossa on mahtavaa olla toteuttamassa Jumalan suunnitelmaa. Täällä on vakaata peruskristillisyyttä, joka luo yhteisöön myönteisen
pohjavireen. Talvella Jumala järjestää lumisateita ja hiljaisuuden retriittejä vähän väliä. Olen huomannut, että lumitöissä voi kohdata  Jumalan erityisellä tavalla.

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!