Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 3.11.2016 00:00

Paavi perustaa tekemisensä humanismiin

Onkohan ekumeniasta tulossa helluntaiherätyksessä eräänlainen ”must”, pakko, jonka edessä unohtuu kriittinen ajattelu? Uskomme hyvää kaikesta, mikä siltä vähänkin näyttää.

Ristin Voiton numero 42 antoi kokonaisuudessaan myönteisen kuvan paavi Franciscuksesta ja hänen ekumeniastaan. Todellisuus paavista on kuitenkin toisenlainen. Tässä lyhyesti asioita, joita paavi ajaa ja joita emme voi millään hyväksyä, koska ne ovat ristiriidassa meidän uskonnäkemyksemme kanssa.

Kolmen viime vuoden aikana paavi Franciscus on väsymättä ajanut kohti ”yhtä maailman uskontoa”, jossa muslimit, kristityt, juutalaiset, hindut ja muut ovat yhden yhteisen ”jumalan” lapsia. Kuka tuo jumala on, sitä voimme vain arvailla. Ettei se vain ole Antikristus?

Paavi pitää myös henkilökohtaista suhdetta Jeesukseen vaarallisena. Hän käyttää ekumeenisissa kokoontumisissa avoimen okkultistisia symboleita. Esimerkiksi käärme syö omaa häntäänsä, mikä symboloi lopun aikaa.

Lisäksi paavi perustaa tekemisensä humanismiin ja sellaiseen käsitykseen ihmisestä, jonka mukaan esimerkiksi homoseksuaalisesti suuntautuvilla on erityisiä lahjoja, jotka voivat rikastuttaa kristillistä seurakuntaa.

Suomalaisessa mediassa Franciscuksesta saa yleensä hyvin myönteisen kuvan. Internetistä löytyy kuitenkin lukuisia dokumentteja, jotka vahvistavat, että hänen pääpyrkimyksenään on luoda yksi maailman uskonto, joka toisi rauhan maailmaan.

Emme kai ole mukana tämän kaltaisessa? Paavali kirjoittaa: ”Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen” (2. Tess. 2:11).


Risto Hyttinen
Lohja

Jaa
Kehityspsykologi Päivimaria Kuivamäki: Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea poikkeuksellisena aikana
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!