Tiistai 2. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Venla, Vendla
Julkaistu 18.5.2018 11:10
Aurinko helli IK-opiston valmistujaisjuhlaa Keuruulla

Opinnoista valmiuksia kutsumustyöhön

Tutkintotodistus kädessä: on juhlan ja kukkien aika. Kuva: Juha Juurikkamäki

”Täynnä kiitosta” -trumpettisoolol­la alkoi IK-opis­ton lukuvuoden päätösjuhla lau­antaina 12. toukokuuta Keuruun helluntaiseurakunnassa. Praise­ment-lauluryhmän raikkaat lau­lut keväisen auringonpaisteen myötä loivat juhlaan iloisen ja lämpimän tunnelman.

 

– Toivon, että opiskelu olisi vaikuttanut teissä Jumalan tun­temuksen syventymistä sekä kutsun vahvistumista. Vaalikaa oppimaanne: henkistä ja hengel­listä pääomaa, IK-opiston rehto­ri Tanja Laulainen kehotti ter­vetulosanoissaan.

 

Juhlapuheen pitänyt austra­lialaisen Alphacrucis Collegen akateeminen johtaja David Per­ry muistutti opiskelijoita omal­la elämänläheisellä kokemuksel­laan siitä, kuinka omista hyvistä suunnitelmista huolimatta elä­mä ei aina mene niin kuin itse on ajatellut.

 

– Sinulla voi olla suunnitelma elämääsi, mutta älä yritä ilman Jumalaa. Älä mene omaa tietä­si, sillä hän on viitoittanut mat­kasi. Hän valitsi sinut ja kutsui sinut. Sinun tulee rakastaa Ju­malaa, ja elämäsi tulee keskittyä kutsumukseesi ja omaan tehtä­vääsi, Perry opasti valmistunei­ta opiskelijoita.

 

 

”Teologian opiskelu avartaa näkökulmia”

Karen Hagqvist Kokkolasta sai todistuksen IK-opiston pas­toraalityön tutkinnosta sekä Alphacrucis Collegen maisteri­opinnoista. Hänelle myönnettiin myös stipendi musiikkityön joh­tamista käsitelleestä gradustaan Matti Kangasojan rahastosta.

 

Aktiivisena seurakuntalaise­na ja helluntailiikkeen musiik­kityössä vaikuttaneen naisen unelma teologian opiskelusta sai nyt toteutua. Hagqvist suorit­ti opinnot it-alan työnsä ohella.

 

– Opiskelu varustaa hyvin käytännön työhön, ja suositte­len tätä muillekin seurakuntien vapaaehtoisille vastuuhenkilöil­le. Teologiaa pelätään ehkä tur­haan, sillä se avartaa näkökul­mia. Elämäni on Jumalan kädes­sä, ja jännityksellä odotan, mitä minulle on seuraavaksi varattu­na, Karen Hagqvist pohdiskeli.

 

Kihniön helluntaiseurakun­nan pastorina viime kesänä aloittanut Jesse Koivukoski suoritti puolestaan IK-opiston seurakuntatyön tutkinnon sekä myös Alphacrucis Collegen tutkinnon. Kokoaikaisena opiskeli­jana hän sai oppia paljon lisää it­sestään ja voimavaroistaan.

 

– Olen toiminut Kihniöllä ak­tiivisena seurakuntalaisena, ja minulla on nuoresta asti ollut mielessä Jumalan valtakunnan työ. Nyt sain hyvät eväät seura­kuntatyöhön, vaikka opiskelussa oli myös omat haasteensa, Koi­vukoski sanoi.

 

Molemmat opiskelijat koki­vat opintojen aikana tapahtu­neen verkostoitumisen erittäin tärkeäksi.

 

 

Opiskelijoiden puheenvuo­ron pitänyt Järvenpään hellun­taiseurakunnan nuorisopasto­ri Veli-Pekka Haarala valot­ti opiskelun arkea ja valvomisen tärkeyttä.

 

– Teologian opiskelu voi tehdä sinusta hyvän tutkijan, mutta on parempi, jos se kasvattaa sinusta paremman kristityn, Haarala ki­teytti ajatuksensa.

 

Tutkinnon suorittaneita opis­kelijoita oli tänä keväänä 30, joista noin puolet sai päätökseen sekä IK-opiston tutkinnon että jonkin kansainvälisen yhteistyö­oppilaitoksen tutkinnon.

 

Juhlassa huomioitiin myös musiikinopettaja Markku Sandbergin työpanosta opiston kuoron ja musiikkiryhmien ve­täjänä.

 

 

Eija JuurikkamäkiJaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!