Torstai 21. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Hilma, Hilma
Julkaistu 21.10.2019 12:16

"Opettelin miksaustaidon nappula kerrallaan"

Tiitus Saaristo on seikkailunhaluinen nuorimies Järvenpäästä. Hän opiskelee datanomiksi ja työskentelee ääniteknikkona Järvenpään teatterissa. Kuva: Tiitus Saariston arkisto

Tiitus Saariston toiveammatti liittyy ääni- ja valohommiin.

Lempiruokaani on vaikea rajata vain yhteen lajiin, mutta tällä hetkellä se on varmasti sitruunakala tai kinkku-ananaspasta.

 

Tulevaisuudessa haluaisin tehdä ääni- ja valoteknikon töitä. Kipinä alaa kohtaan syttyi eräässä sunnuntaikokouksessa, kun istuin miksaajan vieressä. Työ vaikutti kiinnostavalta. Hiljalleen opettelin miksaustaidon nappula kerrallaan. Nyt saan käyttää lahjojani ja palvella seurakunnassa tekemällä äänihommia. Harrastuksestani on hiljalleen muotoutumassa myös tulevaisuuden ammatti. 

 

Kiitos hyvin tehdystä työstä on tietenkin mukava kuulla. Miksaajan palvelutehtävä seurakunnassa ei ole yhtä näkyvä kuin esimerkiksi juontajan tai bändin, mutta itse en koe olevani unohdetussa asemassa.

 

Seurakunnan kesäleirit ovat jättäneet minulle positiivisen fiiliksen aina, vaikka vastuutehtävät vievät usein huomattavasti voimavaroja. Yleisesti olen kuitenkin kokenut ne loistavina paikkoina tutustua ihmisiin ja kohdata Jumalaa. 

 

Kaverit tuovat elämääni tasapainoa koulun, työn ja vapaa-ajan oheen. On tärkeää, että on ihmisiä, joiden kanssa viettää aikaa, seikkailla ja keskustella. Arvostan suuresti kaikkia ystäviäni.

 

Valokuvaaminen on tällä hetkellä keskeisin harrastukseni. En nimittäin osaa enää luokitella ääni- ja valotöitäni harrastukseksi.  Innostuin valokuvaamisesta alun perin muutaman YouTube-videon kautta, joissa eräs ammattivalokuvaaja esitteli työtään.

 

Inspiroidun muiden kuvaajien otoksista, kun näen jotakin, mistä pidän ja mitä haluaisin soveltaa.

 

Unelmien kuvauspaikkoja, joissa haluaisin käydä, on monia. Kaksi erityisesti mieleen juolahtavaa ovat kuitenkin Moraine Lake Kanadassa sekä Tšernobyl Ukrainassa. Moraine Lakessa minua kiehtoo alueen luonto. Tšernobyl puolestaan kiinnostaa minua niin valokuvaus- kuin seikkailumielessä.

 

Haluaisin rohkaista ihmisiä jahtaamaan niitä unelmia, joita Jumala on kullekin antanut. 

 

Jeesus on kanssamme aina. Kannattaa luottaa Jumalan suunnitelmaan, vaikkei se olisi aina helppoa. On hienoa nähdä, kuinka monet asiat ovat lopulta järjestyneet parhain päin.

 


Pietari AhonenJaa
Lapualla kokeillaan pop up -seurakuntaa
Koskettavien kirjojen asialla
Isä itärajalta
Muutto uuteen kotiin
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!