”Opettaminen on hengellinen lahja, ei vain taito”

William Atkinson on brittiläinen tohtori ja raamatunopettaja ja Euroopan  helluntailaiteologien järjestön EPTAn (European Pentecostal Theological Association) puheenjohtaja. Hän työskentelee tunnustustenvälisessä London School of Theologyssa ja on ollut myös helluntailaisen Regent College -raamattukoulun rehtori. Ensimmäiseltä koulutukseltaan hän on lääkäri. Atkinson on naimisissa ja hänellä on kaksi aikuista poikaa.

Halusin pastoriksi, koska kutsumukseni on huolehtia ihmisten sieluista ja auttaa heitä elämään tavalla, jolla on merkitystä.

Lääkärin ja pastorin työssä on samaa lupa kulkea ovista, joissa on Pääsy kielletty -kyltti. Molemmissa ammateissa saa olla ihmisten rinnalla vaikeissa olosuhteissa.

Ison-Britannian helluntailaiset ovat mahtava, monikulttuurinen joukko. Seurakuntiimme tulee yhä enemmän vaikutteita afrikkalaisesta jumalanpalveluskulttuurista. Tarvitsemme enemmän uskoa Jumalan voimaan.

Tavalliselle seurakuntalaisille teologian opiskeleminen voi antaa syvemmän ymmärryksen siitä, miten mahtava Jumala on.

Kun kaipaan piristystä, teen puutarhatöitä, käyn kävelyllä ja – kaikkein mieluiten – nautin vaimoni seurasta.

Pyhä Henki merkitsee minulle Jumalan läsnäolon todellisuutta elämässäni.

Tärkein hengellinen lahjani on opettaminen, vaikka se ei olekaan Raamatussa henkilahjojen joukossa. Pidän sitä kuitenkin hengellisenä lahjana, en vain opittuna taitona.

Kristittyjen yhteys on todella tärkeää. On kuitenkin olennaisempaa rakastaa ja kunnioittaa toisia ja antaa anteeksi kuin yhdistää seurakuntia. Meidän pitäisi iloita Jumalan antamasta rikkaudesta. Olemme yhtä moninaisuudessa.

Britannian ero EU:sta ei välttämättä tule tapahtumaan oikeasti, jos minulta kysytään. On eri asia tehdä päätös kuin toteuttaa se käytännössä. En usko, että sillä olisi eroa ajaneiden elämään niin suuria vaikutuksia kuin mitä he kuvittelevat. Suuri hässäkkä, minkä takia?

Perheeni on minulle todella tärkeä. Se menee kaikkien töiden ja palvelutehtävien edelle.

Lontoo tekee vaikutuksen. Olemme vaimoni kanssa olleet sitä mieltä, että Pariisi on ”se eurooppalainen kaupunki”. Toisaalta en ole vielä käynyt Helsingissä.

Mieleenpainuvin muistoni seurakunnasta… Saanko sanoa kaksi? Ensimmäinen on saarna, jonka pastori piti häissämme siitä, miten Jeesus muutti veden viiniksi. Sen pääajatus oli, että paras on vielä edessä. Toinen muisto ei ole mikään tietty tapahtuma vaan sellaiset hetket, kun Jumalan läsnäolo laskeutuu Pyhän Hengen kautta niin voimakkaasti, että ”tavallinen” ylistys loppuu. Aloitan aina luentoni rukouksella, ja kahdesti on käynyt niin, ettei oppitunti ole koskaan alkanut, kun ylistys on vienyt mennessään. Näitä kokemuksia ei voi täysin kuvailla sanallisesti.

Jeesus on kaikkeni. Hän on sankarini ja minä olen hänen faninsa. Elämäni on Jeesuksessa.


49/2016

UutisetIhminen viihtyy jumalanpalveluksessa, kun hän pääsee katselijasta osallistujaksi.
PääkirjoitusUseat seurakunnat tekevät parhaillaan jumalanpalvelusuudistuksia. Tavoitteena on uudistaa seurakunnan ilmettä, jopa koko seurakunnan elämää. Kokoukset toimivat usein ovena seurakuntaan, ja kirkon kynn...
Miten onEnsi vuonna juhlitaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Mitä helluntaiseurakunnat voisivat antaa juhlavuottaan viettävälle isänmaalle?

Vastauksena tähän Kotkan Syyspäivillä esiteltiin Parasta...
UutisetElokuva voi välittää evankeliumia yhtä voimallisesti kuin puhe, Saarijärvellä uskotaan.
UutisetHiljaiselon rikkomisella voi olla odottamattomat seuraukset.
UutisetKristinuskoa ja helluntailaisuutta haastetaan enemmän kuin koskaan. Siksi pitää paitsi opiskella teologiaa, myös palauttaa helluntailaisuuteen usko ihmeisiin ja Pyhän Hengen kasteeseen.

Näin ar...
UutisetEi ole vasta kuin muutama vuosi siitä, kun Suomessa taivasteltiin Kekkosen aikaista suomettumisen kulttuuria, Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen sanoi blogissaan viime vi...
UutisetJari-Pekka liikenneasemat lahjoittaa joulun Kultalyhde-lehden kaikkiin Joroisten kunnan talouksiin. Lehti jaetaan postin kautta. Yrityksen toimitusjohtaja Jari-Pekka Koponen haluaa näin levittää evank...
UutisetMaakunta haluaa turvata lähetystyön tulevaisuuden.
UutisetKäytetynkin tavaran voi laittaa esille tyylikkäästi.
UutisetSodan runtelemista kotimaistaan lähteneiden afrikkalaisten hätä koskettaa suomalaisavioparia.
UutisetTapahtumassa oli vahva yhteisöllisyyden tunne, nuorisopastori Juan Castillo kuvailee Oulussa toissa viikonloppuna järjestettyä Ytimessä-tapahtumaa.

– Koimme Pyhän Hengen läsnäolon voimakkaasti...
UutisetTyöpaikoilleen aamuvarhaisella kiirehtivät ihmiset saivat torstaina 1. joulukuuta mukaansa piparkakkupussin, jossa oli kaksi piparia ja joulurauhan toivotus.

Vantaalta kuusi vuotta sitten alkun...
UutisetVuonna 2014 vangittu kristitty 29-vuotias sudanilaisäiti Maria Ibraheem luki Raamattua telkien takana salaa öisin, kertoo The Christian Post.

Nuorta äitiä valvotti tyrmässä hänen alle kaksivuot...
Uutiset”Tyrmistyttävän harva” yhdysvaltalainen seurakunta puhui presidentinvaalien alla ehdokkaista, itse vaaleista tai kristittyjen velvollisuudesta äänestää niissä, selviää tutkimuskeskus Pew Researchin tu...
UutisetBritannian ministerit näkevät uskonnon ensisijaisesti ongelmana, väittää maan työväenpuolueen poliitikko ja entinen valtioneuvoston ministeri Stephen Timms.

Timms toteaa Christiantoday.comille,...
KolumniMottoni on, että elämässä tulee aina olla unelmia. Kun olin nuori vastauskoontullut tyttö, koin syvää väärinkäsittelyä rakkaassa helluntaiherätyksessäni. Sitä tapahtui kaikkine pakkoparannuksineen ja...
MielipideJeesuksen takaisin tulo ei ole uskoville pelon aihe, vaikka kukaan ihminen ei voi sanoa milloin se tapahtuu. On Jumalan viisautta, että meidän tehtäväksemme ei ole annettu laskea määräaikoja. Meidän t...
MielipideOlen laittanut merkille, että helluntailiikkeessä pastori-nimikettä käytetään jos minkälaisissa tehtävissä toimivan henkilön ”virkanimikkeenä”. Meillä on seurakunnissa lapsipastoreita, nuorisopastorei...
MielipideOlen saanut Jumalan armosta pitää Rukoillen eteenpäin -iltoja. En epäile hetkeäkään, ettei se ole ollut Jumalan tahto, koska Raamattukin sanoo: ”Rukoilkaa lakkaamatta.” Mutta meille ihmispoloisille yh...
MielipideOn surullista, miten nykyinen hallitus haluaa rajata kotihoidon tukea ja varhainen päivähoitoon siirtyminen on saanut yllättäen runsaasti mediassa palstatilaa. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on...
MuutMusiikin tyyleihin liittyvä erimielisyys on mahdollista ylittää, kun jumalanpalveluksen tarkoitus ja tehtävä ymmärretään oikein.
ArtikkelitIhminen on pohtinut elämän tarkoitusta halki ihmiskunnan historian. Tarve tarkoituksen ja merkityksellisyyden kokemiseen on suunnitelmallisen Jumalan kuvaksi luodun ihmisen ominaispiirre. Tämän tarpee...
PakinaNäin sanoo flegmaattinen ja yksinkertainen kalifi Harun-el-Pullah Ahmed Ahne -sarjakuvassa yksinvaltiaan auktoriteetillaan.

Ei ollenkaan huono idea, kyllä minäkin haluan olla hyvä. Ja kun oikei...
MuutGabojen tekemät videotodistukset kohahduttavat somaliyhteisöjä, mutta hengenvaarakaan ei estä heitä kertomasta Kristuksen rakkaudesta.
UutisetYhteenkuuluvuuden kaipuu vetää turisteja ja talvilintuja suomalaisiin seurakuntiin Espanjassa ja Thaimaassa.
Muut1980-luvun kristillinen suosikkiyhtye Freidiba Boodos esiintyy seurakunnissa talven aikana.
MuutTampereen helluntaiseurakunnasta alkanut ihmiskaupan vastainen Cotton-toiminta on pyörinyt vasta vajaan vuoden, mutta paljon on jo saatu aikaan. Alkuvaiheen painopisteenä on ollut tiedonhaku ja verkos...
PikavisiittiWilliam Atkinson on brittiläinen tohtori ja raamatunopettaja ja Euroopan helluntailaiteologien järjestön EPTAn (European Pentecostal Theological Association) puheenjohtaja. Hän työskentelee tunn...
MuutLähetysjärjestö One Way Missionin kahvilassa kokoontuu kristityksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita (iltalehti.fi 27.11.).

Vain pari monesta kymmenestä miehestä uskaltautuu valokuvaan seurakunt...
MuutSauna, sisu ja Sibelius. Siinä kolme sanaa jotka monen mielestä kuvastavat hyvin suomalaisuutta ja kansallista identiteettiämme.
Auttaja välttää romahduksen, jos hän pitää huolta itsestään
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!