Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 12.1.2017 00:00

Onko Jumalan valtakunnassa eläimiä?

Matti Kankaanniemeltä kysyttiin Ristin Voiton Kysy Raamatusta -palstalla (RV 51–52/2016), onko tulevassa Jumalan valtakunnassa eläimiä.

En tiedä, tarkoittiko kysyjä maanpäällistä Jumalan valtakuntaa vai sitä aikaa, kun luodaan uusi taivas ja uusi maa. Hän ottaa kuitenkin esille raamatunkohdat Room. 8:19–22 ja Jes. 11:1–10, joissa viitataan maanpäälliseen Isän valtakuntaan. Kankaannimen vastauksessa olisin odottanut näiden raamatunkohtien selvitystä. Nämä kyseiset kohdat tarkoittavat sitä valtakuntaa, jota Jeesus käski rukoilla: ”Tulkoon sinun (siis Isän) valtakuntasi ja tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa.” Tämä on ymmärrettävä niin kuin se on kirjoitettu.

Eli näissä kohdissa viitataan siihen valtakuntaan, joka perustetaan Jeesuksen saapuessa näkyvällä tavalla maan päälle hallitsijaksi. Siellä on siis myös eläinkuntaa, niin kuin näistä ja muistakin raamatunkohdista käy ilmi (Jes. 65:25). Se on ajanjakso, jolloin toteutuu lopullisesti Joelin profetia siitä, kun Pyhä Henki vuodatetaan kaiken lihan päälle, myös luomakunnan päälle, johon eläimetkin kuuluvat (Joel 2:28). Raamattu todella puhuu hyvin vähän siitä ajasta, kun luodaan uusi taivas ja uusi maa.


Risto Kujala
Lapua

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!