”On helpompi rakastaa muita, kun osaa rakastaa myös itseään”

Suomen Helluntaikirkon sihteerinä vuodesta 2008 työskennellyt Sirpa Matikainen on asunut perheineen 1990-luvulla Turkissa kaikkiaan noin yhdeksän vuotta. Kuva: Eero Antturi

Työtehtäviini Suomen Helluntaikirkon sihteerinä kuuluu muun muassa jäsenasioiden ja taloushallinnon asioiden hoitaminen, tiedotus, nettisivujen ylläpito, erilaisten tapahtumien ja seminaarien järjestäminen, kokousten valmistelu – kaikki mahdollinen.

 

Antoisinta työssäni on sen vaihtelevuus ja ihmisten kohtaaminen. Olen myös iloinen, että  kaikki se tieto, mitä minulle on vuosien varrella kertynyt Helluntaiherätyksestä ja seurakuntatyöstä, sekä kokemus ulkomailla vietetystä ajasta on nyt pääomaa, jota voin käyttää työssäni.

 

Vapaa-ajalla luen, siivoan ja liikun. Joskus käyn museoissa, konserteissa, oopperassa tai baletissa.

 

Turkista kaipaan ihmisiä, vieraanvaraisuutta, yhteisöllisyyttä, toisten huomioimista, aurinkoa ja lämpimiä säitä, arkeologisia paikkoja ja eri aikakausien kulttuurien maahan jättämää rikasta historiaa. Siellä voi kulkea vaikkapa Paavalin jalanjäljissä tai vierailla paikoissa, joihin Paavali lähetti kirjeitänsä.

 

Kun olin 17-vuotias, otin Jeesuksen omaksi Vapahtajakseni ja sain syntini anteeksi. Sain rauhan, jota eivät itämaiset uskonnot, ennustelut eivätkä teosofian lukemiset olleet tuoneet.

 

Avioliitossa olemme puolisoni Eskon kanssa pyrkineet noudattamaan Efesolaiskirjeessä 4:26 annettua ohjetta: ”Vihastukaa, mutta älkää syntiä tehkö. Älkää antako auringon laskea vihanne yli.” Olemme selvittäneet ennen nukkumaanmenoa sen, mistä kenkä puristaa, jotta suhteessamme ei ala mikään hiertämään. Siten käy, jos kengät hankaavat liian pitkään.

 

Rukoilen lasteni ja lastenlasteni puolesta. Meillä on kolme poikaa ja kolme lastenlasta, joiden onnellinen mummi olen.

 

Rukousvastauksista parhaiten ovat jääneet mieleen ne, jotka koskettavat ihmisten uskoontuloa tai parantumista, läheisimpänä oman isäni uskoontulo ennen hänen kuolemaansa.

 

Elämässä vaikeinta on ollut oppia tuntemaan itsensä puutteineen ja hyvine puolineen sekä rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään. Sillä matkalla olen vieläkin. Onneksi Pyhä Henki on Totuuden Henki ja ohjaa rakkaudessa kaikkeen totuuteen. On helpompi rakastaa muita, kun osaa rakastaa myös itseään.

 

Jeesus Kristus on minun Herrani ja Jumalani. En voisi ajatella olevani ilman Jeesusta.

 

 

Marika Anttila
6/2020

UutisetKeskusteluohjelmia kyllä riittää, mutta kristilliset draamaelokuvat ja -sarjat antavat vielä odottaa itseään.
Viimeisin elo­kuva, josta elokuva­toimittaja Kimmo Kestilä on vaikuttunut, on parhail...
PääkirjoitusMiesten on erittäin vaikea kuvitella, miltä naisesta tuntuu, kun tämä synnyttää. Seuraamme synnytyssaleissa epätoivoisina heidän tuskaansa ja olemme salaa kiitollisia, että roolimme uuden elämän t...
UutisetPohjoisessa on rukoilevia ihmisiä pitkien välimatkojen päässä toisistaan. Kun nämä ”pienet tulet” kootaan yhteen, syttyy suuri tuli.


Tämän näyn perusteella Kolarin h...
UutisetHelsingin Saalem näytti esimerkkiä – vaiettu aihe käsittelyyn.
Väitöstutkija Pia Rendic vieraili Helsingin Saalemissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna puhumassa porno­grafian käytön vaikutuksis...
UutisetDigisisällöt ovat tulleet jäädäkseen, ja yhteistyössä on voimaa.
MuutMonikulttuurisen työn tarkoitus on välittää Jumalan rakkaudellinen ja pelastava huolenpito monipuolisesti eri maista tulleiden ihmisten lohdutukseksi ja toivoksi.

Hellunta...
KolumniTaas koitti se pelätty päivä, kun vaimoni mielestä työhuoneeni kaapit ja laatikot oli järjesteltävä ja siivottava. Välillä on tehtävä myös karsintaa, sillä hyllytilaa kirjoilleni ei kuulemma...
UutisetPerheyrityksen ponnistuksen myötä paikallinen yhteisöllisyys ja kristittyjen yhteys on vahvistunut.
PakinaYksi, kaksi, kolme. Hyppy, hyppy, hyppy ja hyppy! Yhdellä jalalla ylös alas kuistin poikki, sitten hyppy 15 senttimetriä alemmalle tasanteelle seinästä tukea ottaen. Kurotus kaidetta kohti, re...
MuutKarjalan helluntaiseurakunnat ovat päättäneet lopettaa Sortavalan kristillisen keskuksen ja siirtää sen toiminnot Petroskoihin.
PikavisiittiNykyään Vantaalla asuva Sirpa Matikainen kaipaa Lähi-idässä kokemaansa yhteisöllisyyttä ja vieraanvaraisuutta.
MielipideHätähuutosi kristillisten elokuvien puolesta lämmitti mieltäni. Samaa kipua kannan minäkin. Olen ollut aikoinani mukana useissa Ylen tuotannoissa erilaisissa tehtävissä. Olen nähnyt miten ne t...
MielipideTässä ajatuksiani syntien anteeksiantamuksesta. Raamatussa on jakeita, jotka panevat ihmettelemään, pitävätkö ne yhtä todellisuuden kanssa. Otan tähän esimerkiksi Johanneksen evankeliumista ja...
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!