Torstai 4. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Toivo, Selim
Julkaistu 7.7.2017 10:52

”Ollaan uskovina ihmisiksi”

Yläkoulun uskonnonopettajana työskentelevä Pauli Uusikylä tunnetaan gospelmuusikkona muun muassa Pitkä kirja -äänitteiltä ja takavuosien Footprints-yhtyeestä. Oulun helluntaiseurakunnan vanhimmistoon kuuluvan Uusikylän perheeseen kuuluvat Anu-vaimo ja kolme lasta. Kuva: Anu Uusikylä

Kun kesäaamuna avaan silmäni, tunnen suurta onnentunnetta siitä, että olen opettaja. Se tunne tosin hälvenee elokuun ensimmäisen viikon jälkeen.

 

Viime aikoina olen lukenut kirjan huonosti käyttäytyvistä filosofeista. Siinä kerrotaan, miten suuret ajattelijat olivat omassa elämässään usein täysin sekopäisiä eivätkä useinkaan seuranneet omia oppejaan. Myös se hämmästytti, miten pahakin moraalinen rappio voidaan selittää älyllisiltä vaikuttavilla argumenteilla.

 

Viimeksi säikähdin, kun juuri hankkimani moottoripyörä sammui rekisteröintimatkalla keskelle risteystä. Mielessä kävi, että tulipa tehtyä virheostos. Lieviä säikähdyksentunteita ovat aiheuttaneet myös vaimon hankkimat kesäkanat, jotka säntäilevät minne milloinkin. Onneksi kanat ovat löytyneet ja moottoripyöräkin on kunnossa. Yleistä maailmanmenoa en osaa pelätä.

 

Jos saisin elämässäni tehdä jotakin toisin, en varmaan osaisi valita yhtään sen paremmin. Ihminen tekee päätöksiä elämässä aina sen viisauden mukaan, mitä hänellä kulloinkin on. Lisäksi kristittynä uskon johdatukseen. Jos haluamme elää vilpittömästi Jumalan johdossa, hän kääntää kaiken lopulta oikeaan suuntaan.

 

Nykylasten maailmassa ihmettelen, tuleeko tulevista sukupolvista digi-idiootteja, joiden ajattelu taantuu taantumistaan. Keskittymiskyky lapsilla ja nuorilla on ainakin heikentynyt. Toisaalta nuoriso on kautta aikojen ollut rappiolla keski-ikäisten mielestä.

 

Uskovien olisi hyvä opetella olemaan ihmisiksi. Sosiaalista mediaa seuratessa ihmettelen usein sitä, että usko, hyvä käytös ja kauniit sanat eivät suinkaan aina kulje käsi kädessä.

 

Tämän kesän oivalluksiini kuuluu, että on lukuisia erilaisia pieniä asioita, jotka tekevät ihmisen onnelliseksi. Se voi olla hyvä kirja tai biisi, lauma kesäkanoja tai vaikkapa ilta-ajelu tuoksuvassa kesässä. Ihmisen onni koostuu useimmiten pienistä arkisista asioista.

 

Sana ”evankeliointi” tuo mieleeni ensimmäiseksi karikatyyrin yli-innokkaasta  evankelistasta, joka jaksaa pitää evankeliumia esillä sopivilla ja erityisesti sopimattomilla hetkillä – välittämättä, mitä mieltä kohdattava henkilö asiasta on. Toisaalta sana tuo myös mieleeni yhden lempikohdistani Raamatussa, 1. Piet. 3:15–16:n, jossa meitä kehotetaan olemaan aina valmiita vastaamaan ihmisille siitä, mihin toivomme perustuu. Vastauksen tulisi olla kuitenkin lempeä ja kunnioittava.

 

Tunnetuista suomalaisista ihailen eniten tällä hetkellä presidentti Sauli Niinistöä. Valtionpäämiehenä hän on osoittanut suurta viisautta ja kohonnut suurten suomalaisten valtiomiesten joukkoon.

 

Jeesus on meille syntisille ainoa toivo tässä ja tulevassa elämässä.

 

 

Heikki Salmela

 Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!