Keskiviikko 3. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Orvokki, Viola, Viola
Julkaistu 28.4.2018 08:06

”Nuoria pitää osata kuunnella”

Merkonomi- ja datanomiopiskelijoiden opinto-ohjaajana työskentelevä Mika Mouhu on vaikuttunut nykynuorten lahjakkuudesta. Jyväskylässä asuva kahden teini-ikäisen tyttären isä keskustelee nuorten kanssa mielellään muistakin elämään liittyvistä asioista.

Omassa työssäni koen tär­keänä nuorten auttamisen ja tsemppaamisen eteenpäin opinnoissa ja ylipäätään elä­mässä. On hienoa huomata, kuinka lahjakkaita nuoret ovat. Työvuosieni aikana olen huo­mannut nuorten ongelmien, erityisesti yksinäisyyden ja masennuksen lisääntyneen, mikä heijastuu myös koulunkäyntiin. Nuoret tarvitsevat paljon tukea ja rohkaisua. Pyrinkin jokaises­sa kohtaamisessa tuomaan esil­le sitä, että elämässä on aina eri­laisia mahdollisuuksia eikä toi­voa tule menettää.

 

Työssäni mukavinta ovat juu­ri henkilökohtaiset keskustelut opiskelijoiden kanssa. Jokainen nuori on erilainen, heitä pitää vain osata kuunnella.

 

Nuorempana ajattelin, että kaikkiin asioihin löytyy vas­taus, ja elämä oli välillä aika mustavalkoista. Olen oivalta­nut, että aina ei vastausta löydy eikä saa, eikä se ole vienyt uskoani rukouksia kuulevaan Ju­malaan.

 

Rentoudun kuntosalilla, jon­ne vanhin tyttäreni lähtee usein kanssani. Perheenä tykkäämme matkustella yhdessä aina, kun se on mahdollista. Mieleenpai­nuvimpia ovat olleet reissut, joissa kaikki ei ole mennyt ihan nappiin.

 

Minua ilahduttaa ihmisten halu antaa omastaan toisten hyväksi, ei pelkästään taloudel­lisesti, vaan myös esimerkiksi omaa aikaansa.

 

Ärsyynnyn toisen ihmisen vä­heksymisestä.

 

Vaimossani Heidissä arvostan uskollisuutta. Tämä näkyy kai­kessa, mitä hän on ja mitä hän tekee.

 

Isänä olen halunnut olla läs­nä ja kuunnella tyttäriäni. Teini-ikäisten kanssa selviää, kun antaa heille sopivasti tilaa itsenäis­tyä mutta on kuitenkin läsnä, kun he tarvitsevat vanhempaa.

 

Jyväskylän helluntaiseura­kunnassa olen mukana nuo­rille suunnatussa kahvilassa. Olen huomannut, että minulla­kin on siellä oma tärkeä roolini läsnä olevana aikuisena, enem­män kuuntelijana kuin äänessä olijana. Nuoret kaipaavat meitä vanhempia mukaan elämäänsä myös seurakunnassa.

 

Viimeksi oivalsin Raamattua lukiessani, että minun Luoja­ni on luova Jumala, joka ei hei­tä päällemme vaatimuksia eikä vaadi meiltä suorituksia. Luo­jamme on antanut meille luo­vuuden käyttää kaikkia lahjo­jamme. Hän ei pakota meitä mi­hinkään muottiin vaan haluaa, että suostumme olemaan hä­nen luovuutensa kohteena.

 

 

Marika AnttilaJaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!