Torstai 4. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Toivo, Selim
Julkaistu 19.1.2017 00:00

Nina Åström: ”Jeesus on uskovien kallein aarre”

Äänikirjan tekeminen oli Nina Åströmille hieno kokemus. - Rukoilen, että äänikirja innostaisi ihmisiä kuuntelemaan ja lukemaan Raamattua. Kuva: Jari HakolaRaamattu merkitsee Nina Åströmille jokapäiväistä ravintoa, joka kasvattaa ja muuttaa häntä. Se vaikuttaa siihen, miten hän ajattelee, puhuu ja toimii.

– Koen, että Jeesus on kanssani koko ajan, mutta lukiessani Raamattua hän on läsnä erityisen voimallisesti. En voi olla ilman Elämän leipää, Åström kiteyttää.

Laulaja-evankelistan mukaan Raamatun lukeminen on kuin käymistä aarrekammiossa.

– Mitä enemmän lukee Raamattua, sitä enemmän sieltä löytyy syvyyttä. Se ei koskaan ehdy. Jeesus on meidän uskovien kallein aarre, ja Raamatussa hän on keskiössä.

Luukkaan tekstit puhuttelevat

Syksyllä ilmestyi äänikirja, joka sisältää Luukkaan evankeliumin ja Apostolien teot Nina Åströmin lukemina.

– Kyseisistä Raamatun kirjoista muodostui yhtenäinen ja kronologinen kokonaisuus. Ensin on kerrontaa siitä, mitä Jeesus sanoi ja teki ollessaan maan päällä, ja sitten kerrotaan, mitä tapahtui Pyhän Hengen vuodattamisen jälkeen.

Luukkaan evankeliumissa on monia Åströmille tärkeitä kohtia. Esimerkiksi Marian kiitosvirrellä on Ninalle iso merkitys.

– Maria näkee oman pienuutensa ja Herran suuruuden. Hän sanoo nöyrästi: ”Voimallinen on tehnyt minulle suuria tekoja.” Se on hyvin kaunis teksti, joka saa minut aina liikuttumaan, Åström toteaa.

– Apostolien teoissa minua puhuttelee erityisesti se, kun Pietari puhuu Corneliuksen kodissa pelastuksen tiestä. Ennen kuin hän on saanut kaikkea sanottua, Pyhä Henki laskeutuu kuulijoihin. Pysähdyn joka kerta pitkäksi aikaa sen tekstin äärelle.

Tehtävän suuruus motivoi

Nina Åström valmistautui äänikirjan tekoa varten käymällä Valtter Luodon kanssa läpi kummankin kirjan henkilöiden ja paikkojen nimiä.

– Olen tottunut lukemaan Raamattua lähinnä englanniksi, vaikka olen lukenut sen suomeksikin pari kertaa läpi. Monet Raamatun nimet lausutaan suomeksi eri lailla kuin muilla kielillä. Sen takia kysyin Valtterilta esimerkiksi sitä, onko jossakin sanassa lyhyt vai pitkä vokaali.

Äänikirjan lukijana Åströmille oli etua siitä, että hän on pitkän linjan laulaja ja äänityöläinen. Studiotyöskentely on hänelle hyvinkin tuttua.

– En ole ammattilausuja, mutta se voi olla hyväkin asia. Lukemisen tulee tietenkin olla selkeää mutta ei turhan dramaattista, Åström miettii.

– Ennen jokaista äänityssessiota rukoilin äänittäjänä toimineen Bjarne Beckmanin kanssa. Kun huomasin väsyväni, pidin taukoa ja join vähän vettä. Minua motivoi tehtävän suuruus ja vakavuus.

 Nina Åström koki Jumalan Sanan tekevän työtään hänessä samalla, kun hän luki Luukkaan tekstejä.

– Oli hienoa lukea esimerkiksi joitakin matkakuvauksia Apostolien tekojen loppupäästä. Pystyin samaistumaan moniin kertomuksiin ja kokemuksiin, koska Pyhä Henki antoi minulle ymmärrystä.


Heli Markkunen

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!