Tiistai 2. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Venla, Vendla
Julkaistu 22.12.2016 00:00

Muut mediat 51-52/2016

Yrittäjä Unna Lehtipuu kehottaa miettimään, sijoittaako aikaansa ja rahojaan arvojensa mukaisesti (Sana 49/16).

– Kun lahjoitat rahaa toiselle, aivojesi palkitsemiskeskukset aktivoituvat. Antaminen – olipa se rahaa, aikaasi tai osaamistasi – aktivoi merkityksen ja palkkion tunnetta. Oksitosiini, tuo ihmeellinen hormoni, joka valtaa kehomme, kun rakastumme, synnytämme lapsen tai harrastamme seksiä, voi kasvattaa myös empatian lihasta.

– Jopa pienten summien kuluttaminen tai pienten hyvien tekojen tekeminen toisten hyväksi voi lisätä selvästi onnellisuuden ja merkityksellisyyden kokemustamme, Lehtipuu perustelee sitä, miksi emotionaalisesti on autuasta antaa.


Joulu tulee, oletko valmis, kysyy Laura Järvinen Kansanlähetysopistosta (Uusi tie 49/16).

Siisti koti, hyvä ruoka ja harras tunnelma ovat ihania asioita, mutta vielä ihanampaa on se, että Jumala lähetti ainoan Poikansa maailmaan: ”te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä” (Luuk. 2:12). Sopu ja rauha ovat tärkeitä, mutta niitäkin tärkeämpää on, että riidan ja levottomuuden keskellä saamme kuulla ja uskoa todeksi enkelin sanat: ”Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.” (Luuk. 2:11.)

Siunattua joulunaikaa teille kaikille, pirtsakoille ja väsähtäneille, teille joiden kodit ovat kuin sisustuslehden joulunumerosta ja teille, joiden koti pääsisi ennemminkin Sillä siisti -ohjelman kaaoskämpäksi, teille joiden pöydät notkuvat itsetehtyjä jouluherkkuja ja teille, jotka käytte hakemassa joulupäivän aterian huoltoasemalta. Muistakaa: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.” (Luuk. 2:14.)

 
Piispa Seppo Häkkinen muistuttaa Jumalan läsnäolosta pahan vallan kasvaessa ympärillä (Kotimaa 49/16).

Kaiken menetyksen ja kaipauksen, kivun ja surun, kapinoinnin ja kysymysten keskellä olemme Jumalan edessä. Kaikki tunteemme ja kysymyksemme saamme antaa Jumalan kannettavaksi. Hän on valmis lohduttamaan ja siunaamaan meitä. Häneltä saamme huomispäivänkin.

”Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani”, sanoo teidän Jumalanne (Jes. 40:1). Alun perin sana lohdutus tarkoittaa yhdessä olemista yksinäisen kanssa. Lohduttaminen ei vie menetystä pois. Lohdutus on sitä, että pysyttelemme yhdessä ja lähellä Jumalaa. Hän tahtoo sanoa meille: Sinä et ole yksin, minä olen kanssasi. Yhdessä voimme kantaa tätä kuormaa. Älä pelkää. Minä olen tässä.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!