Muut mediat 49/2016

Lähetysjärjestö One Way Missionin kahvilassa kokoontuu kristityksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita (iltalehti.fi 27.11.).

Vain pari monesta kymmenestä miehestä uskaltautuu valokuvaan seurakuntapastoreiden Arto Boan, 36, ja Esa-Pekka Mattilan, 46, kanssa. He pelkäävät, että kääntymisen jälkeen heille tai heidän vielä Irakissa oleville perheilleen tapahtuu jotain. Arto Boa tietää, että pahoja asioita on sattunut.

– Erään kastetun 7-vuotias tytär kidnapattiin Irakissa ja uhattiin, että häntä ei enää palauteta. Erään kääntyneen rahat vietiin ja uhattiin, että hänestä levitetään kuvia Facebookissa. Omaa kuvaanikin on levitetty sosiaalisessa mediassa, se on pelottavaa. Muslimi ei saa vaihtaa uskontoa, Arto Boa kertoo.

Arvion mukaan Suomessa on kristityiksi kääntyneitä ja kastettuja muslimeja jo 1 000, mutta luku on erään arvion mukaan paljon suurempi.

– Monet eivät uskalla ottaa kastetta vastaan tai pitävät kääntymisensä salassa. Jos Suomessa on nyt noin 30 000 turvapaikanhakijaa ja heistä kristityiksi on kääntynyt noin tuhat, on suhde samanlainen muuallakin Euroopassa, Arto sanoo.


Uutuuselokuva Hacksaw Ridge – Aseeton sotilas kertoo Desmond Dossista, joka oli adventisti ja pasifisti (seurakuntalainen.fi 28.11.).

Dossin usko tuodaan elokuvassa esille hyvin avoimesti ja selkeästi, ja uskollisuus oman uskon noudattamiselle on keskeinen osa tarinaa. Elokuvassa monet ympärillä olevat ihmiset eivät ymmärrä, miksi Doss pysyy kannassaan, vaikka joutuu sen takia monenlaisiin vaikeuksiin niin muiden sotilaiden kuin esimiestensäkin kanssa.

Elokuvan vaikuttavimmat hetket liittyvät Hacksaw Ridgen taisteluun, joka käytiin Okinawan saarella Japanissa. Siellä saivat surmansa tuhannet amerikkalaiset ja japanilaiset.

Samalla saarella Doss myös teki kunniamitalin ansainneen urotekonsa: hän kantoi tai raahasi noin 75 pahasti vahingoittunutta miestä kallion kielekkeen reunalle, ja laski heidät alas turvaan pelastaen näin heidän henkensä.

”Rukoilin koko sen ajan. Jatkoin vaan rukoilemista: ’Herra, auta minua hakemaan vielä yksi’”, kertoo Doss hänestä 2004 tehdyssä dokumenttielokuvassa The Conscientious Objector.


Seurakuntien ja järjestöjen joululahjakeräyksillä autetaan tuntemattomia (valomerkki.fi 26.11.).

Minna Laine bongasi keräyksen Facebookista muutama vuosi sitten ja päätti osallistua yhdessä perheensä kanssa. Nyt osallistumisesta on tullut jo tapa.

– Ainakin toistaiseksi meillä on ollut mahdollisuus auttaa. Muistamme mielellämme joulun alla niitä, joilla ei ole sama tilanne, Laine sanoo.

Arvoltaan lahjatoiveet ovat olleet muutaman kympin luokkaa. Toiveiden toteuttaminen on ollut Laineen mielestä helppoa, sillä ohjeet ovat selkeät. Lahjan saajasta hän saa tietää iän, sukupuolen ja lahjatoiveen. Vaikka saajat jäävät nimettömiksi, konkreettisten toiveiden toteuttaminen tuntuu hyvältä.


49/2016

UutisetIhminen viihtyy jumalanpalveluksessa, kun hän pääsee katselijasta osallistujaksi.
PääkirjoitusUseat seurakunnat tekevät parhaillaan jumalanpalvelusuudistuksia. Tavoitteena on uudistaa seurakunnan ilmettä, jopa koko seurakunnan elämää. Kokoukset toimivat usein ovena seurakuntaan, ja kirkon kynn...
Miten onEnsi vuonna juhlitaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Mitä helluntaiseurakunnat voisivat antaa juhlavuottaan viettävälle isänmaalle?

Vastauksena tähän Kotkan Syyspäivillä esiteltiin Parasta...
UutisetElokuva voi välittää evankeliumia yhtä voimallisesti kuin puhe, Saarijärvellä uskotaan.
UutisetHiljaiselon rikkomisella voi olla odottamattomat seuraukset.
UutisetKristinuskoa ja helluntailaisuutta haastetaan enemmän kuin koskaan. Siksi pitää paitsi opiskella teologiaa, myös palauttaa helluntailaisuuteen usko ihmeisiin ja Pyhän Hengen kasteeseen.

Näin ar...
UutisetEi ole vasta kuin muutama vuosi siitä, kun Suomessa taivasteltiin Kekkosen aikaista suomettumisen kulttuuria, Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen sanoi blogissaan viime vi...
UutisetJari-Pekka liikenneasemat lahjoittaa joulun Kultalyhde-lehden kaikkiin Joroisten kunnan talouksiin. Lehti jaetaan postin kautta. Yrityksen toimitusjohtaja Jari-Pekka Koponen haluaa näin levittää evank...
UutisetMaakunta haluaa turvata lähetystyön tulevaisuuden.
UutisetKäytetynkin tavaran voi laittaa esille tyylikkäästi.
UutisetSodan runtelemista kotimaistaan lähteneiden afrikkalaisten hätä koskettaa suomalaisavioparia.
UutisetTapahtumassa oli vahva yhteisöllisyyden tunne, nuorisopastori Juan Castillo kuvailee Oulussa toissa viikonloppuna järjestettyä Ytimessä-tapahtumaa.

– Koimme Pyhän Hengen läsnäolon voimakkaasti...
UutisetTyöpaikoilleen aamuvarhaisella kiirehtivät ihmiset saivat torstaina 1. joulukuuta mukaansa piparkakkupussin, jossa oli kaksi piparia ja joulurauhan toivotus.

Vantaalta kuusi vuotta sitten alkun...
UutisetVuonna 2014 vangittu kristitty 29-vuotias sudanilaisäiti Maria Ibraheem luki Raamattua telkien takana salaa öisin, kertoo The Christian Post.

Nuorta äitiä valvotti tyrmässä hänen alle kaksivuot...
Uutiset”Tyrmistyttävän harva” yhdysvaltalainen seurakunta puhui presidentinvaalien alla ehdokkaista, itse vaaleista tai kristittyjen velvollisuudesta äänestää niissä, selviää tutkimuskeskus Pew Researchin tu...
UutisetBritannian ministerit näkevät uskonnon ensisijaisesti ongelmana, väittää maan työväenpuolueen poliitikko ja entinen valtioneuvoston ministeri Stephen Timms.

Timms toteaa Christiantoday.comille,...
KolumniMottoni on, että elämässä tulee aina olla unelmia. Kun olin nuori vastauskoontullut tyttö, koin syvää väärinkäsittelyä rakkaassa helluntaiherätyksessäni. Sitä tapahtui kaikkine pakkoparannuksineen ja...
MielipideJeesuksen takaisin tulo ei ole uskoville pelon aihe, vaikka kukaan ihminen ei voi sanoa milloin se tapahtuu. On Jumalan viisautta, että meidän tehtäväksemme ei ole annettu laskea määräaikoja. Meidän t...
MielipideOlen laittanut merkille, että helluntailiikkeessä pastori-nimikettä käytetään jos minkälaisissa tehtävissä toimivan henkilön ”virkanimikkeenä”. Meillä on seurakunnissa lapsipastoreita, nuorisopastorei...
MielipideOlen saanut Jumalan armosta pitää Rukoillen eteenpäin -iltoja. En epäile hetkeäkään, ettei se ole ollut Jumalan tahto, koska Raamattukin sanoo: ”Rukoilkaa lakkaamatta.” Mutta meille ihmispoloisille yh...
MielipideOn surullista, miten nykyinen hallitus haluaa rajata kotihoidon tukea ja varhainen päivähoitoon siirtyminen on saanut yllättäen runsaasti mediassa palstatilaa. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on...
MuutMusiikin tyyleihin liittyvä erimielisyys on mahdollista ylittää, kun jumalanpalveluksen tarkoitus ja tehtävä ymmärretään oikein.
ArtikkelitIhminen on pohtinut elämän tarkoitusta halki ihmiskunnan historian. Tarve tarkoituksen ja merkityksellisyyden kokemiseen on suunnitelmallisen Jumalan kuvaksi luodun ihmisen ominaispiirre. Tämän tarpee...
PakinaNäin sanoo flegmaattinen ja yksinkertainen kalifi Harun-el-Pullah Ahmed Ahne -sarjakuvassa yksinvaltiaan auktoriteetillaan.

Ei ollenkaan huono idea, kyllä minäkin haluan olla hyvä. Ja kun oikei...
MuutGabojen tekemät videotodistukset kohahduttavat somaliyhteisöjä, mutta hengenvaarakaan ei estä heitä kertomasta Kristuksen rakkaudesta.
UutisetYhteenkuuluvuuden kaipuu vetää turisteja ja talvilintuja suomalaisiin seurakuntiin Espanjassa ja Thaimaassa.
Muut1980-luvun kristillinen suosikkiyhtye Freidiba Boodos esiintyy seurakunnissa talven aikana.
MuutTampereen helluntaiseurakunnasta alkanut ihmiskaupan vastainen Cotton-toiminta on pyörinyt vasta vajaan vuoden, mutta paljon on jo saatu aikaan. Alkuvaiheen painopisteenä on ollut tiedonhaku ja verkos...
PikavisiittiWilliam Atkinson on brittiläinen tohtori ja raamatunopettaja ja Euroopan helluntailaiteologien järjestön EPTAn (European Pentecostal Theological Association) puheenjohtaja. Hän työskentelee tunn...
MuutLähetysjärjestö One Way Missionin kahvilassa kokoontuu kristityksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita (iltalehti.fi 27.11.).

Vain pari monesta kymmenestä miehestä uskaltautuu valokuvaan seurakunt...
MuutSauna, sisu ja Sibelius. Siinä kolme sanaa jotka monen mielestä kuvastavat hyvin suomalaisuutta ja kansallista identiteettiämme.
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!