Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 26.1.2017 00:00

Muut mediat 4/2017

Eläkkeelle jääneen perheneuvoja Saara Kinnusen mielestä vastuutehtävissä tarvitaan sekä naisia että miehiä (Kotimaa 2/17).

Olimme perheenä parikymmentä vuotta mukana eräässä seurakunnan perhetyön toimintamuodossa. Havahduimme siihen, että aikuisista aktiivisia olivat äidit. Kuljetimme lapsia harjoituksiin ja olimme itse samalla rukouspiirissä, olimme suunnitteluryhmässä keittiöhommista puhumattakaan. Onneksi heräsimme.

Lisäsimme toimintamuotoihin retkeilyn luonnossa. Isät koordinoivat retket. Myyjäiset muuttuivat hauskoiksi, kun isät toimivat myyjinä. Kun perheleirin tiimin muodostivat isät ja pojat, tuli leiristä mieliinpainuva. Kaminateltta, iglun rakennus ja muuta ekstriimiä. Ja jumalanpalvelusryhmässä oli tasapuolisesti molempia.

Ihmiskunta ei ole milloinkaan ollut sukupuolineutraali eikä tule olemaan. Sitä ei tule olemaan edes kirkko. Siksi on nähtävä vaivaa, että kirkko säilyttää sukupuolitasapainon. Se  on Jumalan luomistyön kunnioittamista.


Pastori Petri Patrosen jumalakuva muuttui, kun hän oivalsi, että Jumalalla on vain yhdet kasvot: Jeesuksen kasvot (valomerkki.fi 14.1.).

– Jeesus opetti, että hän ja Jumala ovat yhtä. Jeesuksen takana ei ole mitään toista Jumalaa, johon hän olisi viitannut.

Ja Jeesus opetti ihmisiä rakastamaan vihamiehiään, kääntämään toisen posken ja olemaan tekemättä pahalle vastarintaa. Petri Patronen ymmärsi, että se Jumala, jonka Jeesus julistaa, on väkivallaton, pasifistinen Jumala.

– Se on tämän kristinuskoksi kutsutun vallankumouksen ydin, Patronen selittää.

– Minulle tuli varmuus, että Jumala on vain ja ainoastaan absoluuttisen hyvä.

Patronen alkoi lukea Raamattua uudella tavalla. Hän tajusi, että siinä kaikki kohdat eivät ole samalla viivalla. Kuva Jumalasta kehittyy läpi kirjoitusten, mutta vasta Jeesuksessa se on selvä.

– Jeesus ei ole vain kirsikka kakun päällä, vaan Jeesus on koko kakku.


Lähetystyöntekijä Salla Kurppa-Silvan mielestä lähetystyön suurin rikkaus ovat ihmiset (Uusi Tie 2/17).

Rahallinen tukeminenkin perustuu, tai sen pitäisi perustua, ihmissuhteille.

– Siksi lähettien pitäisi aina oppia tuntemaan lähettäjänsä.

Onko sitten väärin olettaa, että kaikki kristityt antaisivat varojaan? Entä jos rahaa on itselläkin niukasti? Salla Kurppa-Silva vastaa kertomalla esimerkin Madagaskarilta.

– Se on yksi maailman köyhimmistä maista. Wycliffe-Raamatunkääntäjien paikallisen työntekijäpariskunnan työtä tukee saarella kuitenkin suuri joukko, vaikkakin pienillä summilla. Esimerkiksi 500 opiskelijan joukko on sitoutunut tukemaan raamatunkäännöstyötä 50 sentillä kuukaudessa. Eräs pyykinpesijä tukee työtä 20 sentillä kuukaudessa.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!