Sunnuntai 31. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Helka, Helga, Helge, Helga
Julkaistu 29.9.2016 00:00

Muut mediat 39/2016

Pop-kantelisti Ida Elina oivalsi kolme suurta asiaa (Nuotta 9–10/2016).

– Jossakin vaiheessa mietin, että mitä teen elämälläni, Ida Elina kertoo. Hän oli harkinnut kanteleen hylkäämistä, kunnes vaihto-oppilasvuonnaan Japanissa kuuli akustisen kitaraversion Billie Jeanista.

– Silloin tajusin, että kanteleella voi tehdä mitä vain.

Tuona samana vuonna 2009 Ida Elina koki toisen merkittävän heräämisen.

– Minulle kirkastui, mitä on olla Jeesuksen seuraaja. Oivalsin, mitä armo on.

Kolmas herääminen liittyy kristityn muusikon identiteettiin.

– Haaveilin gospelin tekemisestä tavallisille ihmisille, mutta sitten oivalsin, että gospelia ei ole vain ne biisit, joita laulan. Minä olen gospel, Ida Elina sanoo.

Hänen mielestään tärkeää onkin nimenomaan se, millaisella asenteella ihmisiä kohtaa.

– Minun ei tarvitse yrittää väkisin saada ihmisiä ymmärtämään. Joku muu puhuu kauttani.

 
Onko Raamattu sovinistinen kirja? pohditaan Uusi tie -lehdessä (37/2016).

Jeesuksen opetuslapsiin kuului ja kuuluu valtava määrä naisia. Jeesus kohtasi, kosketti ja paransi myös naisia. Hän kutsui valtakuntaansa naisia, joille yksikään toinen juutalaismies ei olisi suonut katsettakaan.

Jeesus siunasi lapsia, joista osa oli aivan varmasti tyttöjä. Kahdentoista apostolin joukkoon pääsi vain tietty miesjoukko, eivät kaikki miehet. Jeesus antoi naisille arvon yksilöinä. Nainen ei ole arvokas vain jonkun tyttärenä tai vaimona, vaan omana itsenään, ainutlaatuisena, Jumalalle rakkaana. Kristillisen uskon mukaan miehet ja naiset ovat samanarvoisia. Toiminnallaan Jeesus vahvisti luomisessa naisille annetun arvon. Yhtä lailla Jeesus kohtasi lapset, sairaat ja vammaiset. Se oli ja on edelleen täysin ennenkuulumatonta.


Missä ovat aikamme Alarik-sedät? kysyy Rauli Lehtonen Uusi yhteys -lehdessä (3/2016).

Kesällä 1962 Alarik Sandberg kutsuttiin Suomalaisen helluntaiseurakunnan leirille. –– Alarik-setä kertoi niissä vesissä silmin Jeesuksen kuolemasta niin selkeästi, että yhtäkkiä koin itseni maailman syntisimmäksi ihmiseksi. Jälkikokouksessa itkin niin hillittömästi, etten kyynelten välistä edes tunnistanut ystäviäni. Sinä iltana minulle selvisi, että kaikki pahat tekoni, virheeni, erehdykseni, alamittaisuuteni – kaikki – annetaan minulle anteeksi Jeesuksen Kristuksen sovitustyön kautta. ––

Alarik-sedästä tuli tämän jälkeen suuri suosikkini. ––

Ihmettelen, missä ovat meidän aikamme Alarik-sedät? Minne ovat kaikki Jeesuksen sovitustyöstä ja syntien anteeksiantamisesta julistavat saarnaajat kadonneet? Nyt niitä todella tarvittaisiin… Synti rehottaa, ihmiset ovat onnettomia. Meidän tulisi kertoa, että Jeesuksen Kristuksen kautta voi saada kaikki syntinsä anteeksi!

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!