Sunnuntai 31. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Helka, Helga, Helge, Helga
Julkaistu 11.8.2016 00:00

Muut mediat 32/2016

ViaDia-yhdistyksen hankeohjaaja Jari Sulkunen oli mukana järjestämässä Ex-Criminal Day -tapahtumaa. Hän itse tuli aikoinaan uskoon vankimielisairaalassa (aamulehti.fi 31.7.).

Nyt Sulkusella on vaimo ja viisi lasta. Avioelämää on takana jo 12 vuotta.

– Ihmisten arvo tuli viimeistään takaisin omien lasten kautta. Muistan, kun hoidin ensimmäistä tytärtäni kotona ja työnsin häntä rattaissa, niin itkin ja nauroin vuoron perään. Ymmärsin, kuinka arvostin kaikkia ihmisiä oman lapsen kautta. Sisimpäni syvyyksissä tapahtui jotain ja lapset antoivat viimeistään uuden startin.

Nykyinen työ vankien parissa antaa Sulkusen mukaan hänelle paljon. Parasta on, kun tulee kiitosta tekemästään työstä.

– Sitä ei siinä hetkessä välttämättä tunne, vaan sen näkee vuosien päästä, että on voinut olla jollekin osa linkkiä parempaan. Uskon, että aika pienistä asioista ihmisen eheytyminen alkaa.


Suomen Raamattuopiston nuorisotyön tiiminjohtaja Tiina Karlsson toteutti unelmansa, maailmanympärysmatkan (Sana 31/16).

– Haaveilin tekeväni reissun hyvän ystävän tai puolison kanssa, mutta elämä ei aina mene toiveiden mukaan. Unelmista ei kuitenkaan tarvitse luopua. Ne voivat muuttaa muotoaan, ja siksi päätin lähteä matkaan yksin. ––

– Tahdoin käyttää matkaan kaikki lomapäiväni. Ensimmäisen viikon aikana tajusin olevani todella väsynyt. Huomasin, etteivät murheet jääneetkään Suomeen, vaan seurasivat mukana. Täydellinen irtiotto antoi kuitenkin tilaa hengittää ja arvioida omaa elämää uudelleen.


Pyhäkoulussa tuetaan lasten kristillistä kasvatusta, kirjoittaa Jyväskylän Lutherin kirkon pyhäkouluvastaava Elina Tergujeff (Sanansaattaja 31/16).

Minulle on tärkeää aloittaa pyhäkoulu kuulumisten vaihtamisella, sillä jokainen lapsi ansaitsee tulla kuulluksi. Edellisen kerran jälkeen on usein tapahtunut vaikka mitä: jollakin on ollut synttärit, toiselta on lähtenyt hammas ja niin edelleen. Moni aikuinen ei muista lapsuuden pyhäkouluista opetusten sisältöjä, mutta mieleen on jäänyt toivottavasti hymyilevä ja lempeä pyhäkoulunopettaja sekä se, miten pyhäkoulussa viihtyi. Minäkin tahdon olla opettaja, jonka pyhäkouluista muistetaan hymyt, innostus ja hyvä tunnelma.

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016






Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!