Maanantai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe
Julkaistu 16.6.2016 00:00

Muut mediat 24/2016

Tero Massa ja Katariina Kiilunen tekevät lähetystyötä Thaimaassa, jossa pääuskontoon buddhalaisuuteen sekoittuu henkien palvontaa (valomerkki.fi 6.6.).

– Henget vaikuttavat kaikkeen elämään. Kohtaamisista henkien kanssa puhutaan arkisesti kuin televisio-ohjelmista. Kokemukset ovat kertojille täyttä totta. Eivät he ole niitä itse keksineet. Se tekee hiljaiseksi, Katariina Kiilunen sanoo.

– Eräs saksalainen lähetystyöntekijä sanoo, että Saksassa hän ei usko henkiin mutta Thaimaassa uskoo.

Tero Massan mukaan se, että Jeesus ajaa pois pahan hengen, on lähetyskentällä suoraa todellisuutta.


TT Jason Lepojärvi on yksi Ensitreffit alttarilla -tv-sarjan uusista asiantuntijoista (Kotimaa 22/16).

Yksinäisyyttä kokevalle ihmiselle sanoisin, että kannattaa innostua asioista. Ystävyys vaatii yhteistä toiminnallisuutta. Jos et ole menossa minnekään, sinulla ei voi olla matkakumppaneita. Kumppania hakevalle sanoisin, että sinulle ei ole olemassa sitä oikeaa, vaan parinetsinnän haaste on löytää joku sopiva.


Kirjailija Laura Honkasalo kritisoi tatuointibuumia (Sana 22/16).

Mummoillakin pitää olla nykyään tatuointi. Ikäiseni naiset esittelevät lehdessä ihokuviaan. Ne ovat ”hyvin henkilökohtaisia”. Yhdellä lukee kämmenselässä breathe, toisella itsekuri. Kolmannella on yläkroppa täynnä ruusuja ja kiemuroita suoraan tatuoijan katalogista.

Ärsyttää! Tatuointiin voisi kirjoittaa mitä vain, mutta useimmiten valitaan kliseitä, Live Your Dreams tai Carpe diem. Moni ottaa jotain hindiksi tai sanskritiksi, suomen kieli on tekstitatuoinneissa vähemmistössä. Kuvastona on lootuksenkukkia ja karppeja. Miksei rätvänä tai hauki kelpaa? Miksi Buddha eikä Jeesus?


Susanna Sarimaan mukaan evankelioinnissa laatu voittaa määrän (Uusi Tie 22/16).

Jeesus vietti noin kolme tiivistä vuotta opetuslastensa seurassa. He reissasivat, söivät, keskustelivat ja väittelivätkin – olivat aidosti ystäviä. Evankeliumin julistaminen ja vastaanottaminen ei tapahtunut sormia napsauttamalla. Muistammeko tämän läheistemme keskellä? Vai olemmeko joskus liian kiireisiä ja yritämme johdattaa ihmisiä uskoon, ennen kuin vilja on kypsää? ––

Ihmiset huomaavat helposti, jos jollakin on heidän suhteensa taka-ajatuksia. Siksi meidän uskovien ei kuulu viettää aikaa ihmisten kanssa vain sen takia, että he ovat pelastumattomia sieluja. Meidän ei pidä välittää heistä vain siksi, että meillä on tehtävä.

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!