Lauantai 6. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Kustaa, Kyösti, Kustavi, Gustav, Gösta, Gustava
Julkaistu 2.6.2016 00:00

Muut mediat 22/2016

Syrjäytyneitä auttavan Heidi Furun mukaan Jumala rakastaa, vaikka elämä ei ainakaan heti muuttuisi (Sana 20/16).

Seurakunnissa sanotaan usein, että kaikki ovat tänne tervetulleita. Kun rosoinen kadunmies tai -nainen sitten tulee, häntä ei kyetä kohtaamaan tai hän aistii, ettei ole tervetullut, Furu huomauttaa.

– Tämä ärsyttää minua suuresti, sillä uskon erityisesti niiden ihmisten, joilla menee huonosti, olevan Jumalan sydämellä.

– Seurakunnassa pitäisi katsoa peiliin ja muuttaa toimintaa, ellei siellä käy syrjäytyneitä, päihdeongelmaisia, masentuneita ja elämässään epäonnistuneita.


Lähetysjärjestö Operaatio Mobilisaation perustajan mukaan siellä missä kaksi tai kolme on koolla Jeesuksen nimessä, ennemmin tai myöhemmin tulee sotkuja (Uusi Tie 20/16).

George Verwer tietää Jumalan käyttävän sellaisiakin ihmisiä, jotka elävät selvästi synnissä. Esimerkiksi ihmisiä, jotka ovat myöhemmin jääneet kiinni aviorikoksesta. Myös historian kertomukset todistavat hänelle Jumalan työn sotkujen keskellä: Etelä-Afrikassa evankeliumi levisi, vaikka lähetit hyväksyivät apartheidin. ––

Hän itsekin ottaa etäisyyttä sellaiseen, mitä ei allekirjoita. Mutta hänestä meidän ei pitäisi yllättyä nähdessämme taivaassa satojatuhansia, jotka tulivat uskoon ”väärien opettajien” kautta.

– Me voimme päättää karttaa jotakin, mutta emme voi käskeä Jumalaa pysymään siitä pois. ––

– Meillä pitää olla vahva tahto puolustaa oikeaa uskoa, mutta samalla halu armahtaa ja rakastaa toisia. Me sanomme, että ihmiset pelastuvat armosta, turvaamalla Jeesukseen Kristukseen, mutta käytöksellämme annamme ymmärtää, että vasta sääntöjen ja käskyjen noudattaminen kertoo, onko joku todella uskossa, Verwer hätkähdyttää.


Pekka Mäkipää muistuttaa pääkirjoituksessaan, että evankeliumia välittävän persoonalla on usein sanoja suurempi merkitys (Kylväjä 5/16).

Lähetyselämän siunaus on, että se vapauttaa kadehtimasta ympärillä olevia ihmisiä, jotka tuntuvat lahjakkaammilta ja osaavammilta. Herramme käyttää suvereenisti hänelle elettyä elämää, planeetan kituliaintakin. Tähtien sijasta tähteille on käyttöä. Eikä häntä kiinnosta se, mitä maailma kutsuu menestykseksi. Elämässä ei ole kyse siitä, miten lahjakas olen, vaan siitä, mitä teen lahjoillani. Kenen kunniaksi me käytämme suuret ja pienet kykymme.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!