Tiistai 2. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Venla, Vendla
Julkaistu 26.5.2016 00:00

Muut mediat 21/2016

Toimittaja Sanna Ukkola kommentoi uutista, jonka mukaan parikymppiselle hollantilaisnaiselle myönnettiin mielenterveysongelmien vuoksi eutanasia (yle.fi 16.5.).

Eutanasiaa kannatetaan sillä perusteella, että jokaisella ihmisellä on oikeus omaan kehoonsa ja sitä koskeviin päätöksiin. Kuoleman lähestyessä kivut voivat olla sietämättömät.

Kuten muiden maiden esimerkeistä huomaa, eutanasiaa kuitenkin sovelletaan helposti muihinkin kuin terminaalivaiheen potilaisiin. On pelottava ajatus, jos avustettua kuolemaa voi hakea masennuksen tai vaikkapa dementian takia.

Joten pitäisikö lopullisen tavoitteen olla – ei niinkään hyvä kuolema – vaan hyvä elämä, hamaan loppuun asti?


Uskon tunnustaminen oli kristityn Voice-finalisti Ilona Gillin mukaan helpompaa kotimaassa Pakistanissa kuin Suomessa (Nuotta 5–6/16).

– Siellä on uskonnollinen pohja – kaikki uskovat johonkin. Olisi vaikea löytää ateistia Pakistanista, hän selittää.

– Suomessa vallitsee ilmapiiri, jossa asioista on vaikeaa puhua. En voi sanoa ”Bless you” sillä joku voisi loukkaantua siitä. ––

Jännitteitä ja jopa vainoja ilmenee muslimien ja kristittyjen välillä.

– Kristityillä perheillä on tapana mennä iltaisin puistoon, ja äskettäin itäisessä Pakistanissa tapahtunut itsemurhaisku tapahtui illalla juuri puistossa, Ilona kertoo.

– Uutisissa sanottiin vain, että ihmisiä kuoli, eikä mainittu sitä, että suurin osa kuolleista oli kristittyjä. Media ei kerro totuutta kristittyjen vainoista.


Jari Rankinen pohtii, miksi Nikodemos tuli Jeesuksen luo juuri yöllä (Sanansaattaja 20/16).

Ehkä hän halusi tulla salaa – muut eivät näkisi yöllä. Tai ehkä hän ajatteli, että päivällä Jeesuksella oli kiire ja tärkeämpää tekemistä, yöllä on aikaa hänelle ja hänen vähäpätöisemmille asioilleen. Toisaalta Raamatussa mainittu ajankohta, yö, voi kertoa Nikodemoksen luottamuksesta Jeesukseen. Häntä voi mennä tapaamaan yölläkin. Tai se kertoo miehen hädästä, joka oli niin suuri, ettei saamatta kysymyksiin vastauksia voinut odottaa aamuun tai seuraavaan päivään.

Jeesuksen luo saa tulla arkanakin tai uskonasioita häpeävänä. Tai vaikka tuntuisi, että muut ja heidän asiansa ovat paljon tärkeämpiä. Ei tarvitse odottaa, saa luottaa, että Jeesus ottaa vastaan

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!