Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 5.5.2016 00:00

Muut mediat 18/2016

Nangula Kathindi on Namibian puolustusvoimien johtava kappalainen ja maan ensimmäinen anglikaaninen naispastori (Maailman Kuvalehti 4/16).

Namibialaisia osallistuu YK:n rauhanturvaoperaatioihin Etelä-Sudanissa ja Sudanissa. Työssään pastori kohtaa esimerkiksi komennukselle lähteviä sotilaita. Hän valmistaa perheitä aikaan, jolloin puolisot ovat erossa toisistaan ja pitää samalla tasa-arvon jatkuvasti esillä.

”Namibiassa on totuttu siihen, että naiset eivät ilmaise mielipiteitään avioliitossa. Kannustamme naisia puhumaan, ja kerromme, että heillä on siihen oikeus.”


Jukka Norvanto muistuttaa Kylväjän (4/16) lukijoita helatorstain merkityksestä.

Koska Jeesus on astunut taivaaseen, hän on ajan ja paikan rajojen ulkopuolella. Juuri siksi hän voi olla meidänkin kanssamme sekä silloin, kun ajamme bussilla työhön, painamme päämme tyynyyn tai kaahaamme pitkin moottoritietä. Hän on kanssamme, kun kohtaamme  ihmisiä, joiden puolesta Jeesus myös on kuollut. Taivaaseen astumisensa vuoksi hän voi olla kanssamme myös silloin, kun tuntuu, että olemme aivan yksin ja unohdettuja. Juuri siksi hän on kanssamme silloinkin, kun häntä eniten tarvitsemme.


Siri Agnesin mukaan laihduttaminen mielletään osaksi hyvinvointia, vaikka tarve siihen kumpuaisi ulkonäköpaineista (ruutlehti.fi, 25.4.).

Jos ajatellaan, että Jumala on hyvä ja toivoo meille ihmisille hyviä asioita, niin minkälaiseen hyvinvointiin Hän meitä kutsuu? Ei varmaankaan sellaiseen, jossa ruoka on keskiössä. Ei sellaiseen, jossa kannetaan jatkuvasti syyllisyyttä ja häpeää omasta itsestä. Olenpa sellaisenkin neuvon saanut, ettei aina kannata tuijottaa omaa napaa, vaan katse tulisi kohdistaa Kristukseen.

Vaan hankalaa se totisesti on. Kukapa ei haluaisi voida hyvin? Ja jos siinä sivussa voi näyttää hyvältä, niin miksi kieltäytyisin? Ehkä tässäkin paha voi tulla hyvään kietoutuneena. On hyvinvointia ja ”hyvinvointia”.


Helluntaisaarnaajana elämäntyönsä tehnyt Arthur Kukkula, 104, ja hänen vaimonsa Alma, 96, määrittelevät pitkä iän salaisuudeksi Jumalan sanan lukemisen ja meijerivoin (tyrvaansanomat.fi, 21.4.).

– Olemme Jumalalle kiitollisia pitkästä iästä, Alma Kukkula sanoo. Sodassa etulinjassa lähettinä toiminut Arthur lisää, ettei olisi nuorena uskonut, että 104 vuotta voisi tulla täyteen. Hän on huumorimiehenä kysellyt, että onkohan Taivaan Isä unohtanut hänet maan päälle, kun ei ollenkaan hae pois.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!