Keskiviikko 3. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Orvokki, Viola, Viola
Julkaistu 21.4.2016 00:00

Muut mediat 16/2016

Kirkkoherra Sammeli Juntunen miettii, mistä pilkka kertoo (Uusi Tie 14/16).

Eräs syy omaan kääntymiseeni oli se, että satuin kysymään itseltäni seuraavan kysymyksen: ”Miksi minä väheksyn ja rienaan tätä Jeesusta?” Tajusin, että minussa oleva Kristuksen vastaisuus oli epäilyttävän epärationaalista. Kun kerran en usko sanomaa hänestä, miksi en jätä koko asiaa sikseen?


Oppilaitospastori Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio tuntee ammattiin opiskelevien nuorten arjen (yle.fi 10.4.).

Ammattiin opiskelevat ovat parikymppisiä, itsenäisen elämän kynnyksellä olevia nuoria. Heidän mieltään painavat asiat liittyvät Kevätsalo-Vuorion mukaan usein kotiperheeseen tai vanhempien huonovointisuuteen.

– Myös päihteiden käyttö ja päättyneet seurustelusuhteet askarruttavat. Joskus taustalta löytyy käsittelemätön surukokemus, jonka työstäminen on saattanut jäädä nuoruuden kiireen jalkoihin. ––

– Monen nuoren sisällä on kaipuu rakastettuna olemisesta ja siitä, että osaisi myös itse rakastaa toista. Sen äärellä nuoret kipuilevat melko paljon.

– Lisäksi nuoret pohtivat onnistumista, sillä yhteiskunta patistaa valmistumaan ajoissa. Nuoret ottavat paljon paineita siitä, että menestyttäisiin ja oltaisiin jotenkin ”aikataulussa”, vaikkei aina siltä näytäkään.


Psykologi Ilkka Koivisto kannustaa uskovia pois puolustuspoteroista (Sana 14/18).

Suomessa on uusia yrityksiä elää kristinuskoa todeksi. Valitettavan usein uuden yhteisön myötä syntyy uusi raja kristittyjen väliin. Muita pidetään vanhanaikaisina ja huonompina. Vastakkainasettelu näkyy etenkin somessa. Puolustuspoteroihin meneminen on järjetöntä ja turhauttavaa.

Monet seurakunnat tekevät hyvää työtä. Miksi pitäisi ajatella, että juuri meidän juttumme on ainoa oikea tapa ajatella asioista? Miksi pitää pilkata vanhoja tekijöitä?


Rehtori Kimmo Jaatila rohkenee kutsua vihanlietsontaa synniksi (Sanansaattaja 14/16).

Meidän kaikkien tulisi katsoa toisinaan peiliin ja haastaa ennakkoluulojamme. Olen järkyttyneenä havainnut, kuinka tunnustavat kristitytkin saattavat luottaa niin sanottuihin vaihtoehtomedioihin (kuten MV-lehti ja Uberuutiset), vaikka näiden tehtävänä on kahdeksannen käskyn vastaisesti levittää valhetta ja vihaa maahanmuuttajista. Samaan aikaan kristityt päivittelevät, kun kolmas vaihtoehtomedia (Magneettimedia) lietsoo juutalaisvastaisuutta. Onko niin, että joitain ihmisiä saa vihata, mutta toisia ei?

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!