Torstai 13. elokuuta.
Nimipäivää viettää Jesse, Alfons
Julkaistu 17.3.2016 06:00

Muut mediat 11/2016

Presidentti Martti Ahtisaari kertoo tarvinneensa monesti elämänsä aikana rukousta (Diakonia 1/16).

– Kun menin aikoinaan 23-vuotiaana nuorena miehenä Pakistaniin, pastori Viljo Remes sanoi, että silloin ihminen panee kädet ristiin, kun hänelle tulee oikein vaikeita asioita eteen. Niiden ei tarvitse olla aina omia tai läheisten ongelmia, vaan ne voivat olla myös dramaattisesti koko yhteisön elämää koskettavia asioita.

– Remes oli oikeassa, presidentti tunnustaa.


Kun kuvataiteilija Vilmalotta Schafhauser oli 12-vuotias, hänen vanhempansa tulivat uskoon, luopuivat omaisuudestaan ja menivät töihin kristilliselle YWAM-järjestölle (Askel 3/16).


– Hengellisessä etsinnässään äiti oli osallistunut spiritistisiin istuntoihin, ja meillä kotona tapahtui outoja asioita. Sitten hän tuli uskoon. Näin, miten ahdistusvaihtui iloon ja rauhaan. Kotona alkoi soida myös uudenlainen musiikki. Isä tuli uskoon vähän myöhemmin, ja muutos hänessä oli vielä suurempi kuin äidissä; kiroilun ja suuttumisten tilalle tuli rauhaa ja nöyrää viisautta. – –

– Lapsesta asti tykkäsin käydä kirpputoreilla. En kaivannut uutta ja hienoa. Elämämme oli kansainvälistä ja opin, ettei köyhyys ole rikkinäisissä vaatteissa. Näin rikkautta, jossa ihmiset pitivät huolta toisistaan.


Vankilassa työskennellyt psykoterapeutti- pappi Markku Yli-Mäyry näkee murhaajat ja pedofiilit rakkauden arvoisina  (Sana 9/16).


– Rakkaudetta jääneet eivät välttämättä kykene rakastamaan – rakastamisen kyky vaatii rakastetuksi tulemista. Lähimmäisenrakkaus ei ole mistään tutkinnoista kiinni, vaan sitä voi välittää ihan tavallinen ihminen. Rakkautta ei voi opettaa, vaan sitä tartutetaan. – –

– Uuden testamentin sanoma on, ettei tässä maailmassa ole yhtään täysin toivotonta tapausta. Ihminen voi vapautua rankoistakin asioista, kun käy ne läpi pohjia myöten.

– Me voimme heittää saman tien koko kristinuskon pois, jos uskomme, ettei jotakin ihmistä voi auttaa mitenkään – tai edes rakastaa.


Tappioita kokeneen jääkiekkojoukkue Bluesin fanit eivät luovu toivosta, mikä herättää urheilutoimittajassa raamatullisia mielikuvia (iltalehti.fi 7.3.).

Oli miten oli, sininen sydän tekee suuria asioita. Paavalin ensimmäinen kirje korinttilaisille, luku 13, jae 13. Klassinen Raamatun kohta kiteyttää sen, miten fanit ovat karmeassakin tilanteessa seisseet omien takana:

Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.

Rakkaus. Se pitää huolen siitä, että tällä viikolla vaskit helisevät ja kulkuset kilisevät vielä kerran.

Jaa
Kesän Fifteen-leireillä kastettiin 84 nuorta
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!